Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към спецовете по компютри

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Paparac, прав си поначало, въпреки че примера ти е доста силен и изобщо не съм имал това предвид. Въпроса е, че липсата или лошата работа на софтуерен компонент може да доведе до рестарт на системата и това става доста често. Отказа на Марк 2006 не значи че системата работи нестабилно. Специално Марк 2005 не ми е тръгвал по подобни причини и следваше точно рестарт. Причината беше чисто инсталиран Windows XP SP1, където липсваше компонент, който не мога да се сетя кой беше. Без него при пускане на марк-а директно се рестартираше компа. Отделно има още много приложения, които товарят процесора, не е само марк 2006. Проблема няма да се появи само при тази програма, а доколкото разбрах, компа работи нормално и не се рестартира при други програми. Предполагам разбираш какво точно има предвид. kkp е прав иначе, че няма смисъл да коментираме ако автора не го интересува, просто исках да ти отговоря, защото ти извъртя доста това, което бях казал.
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

kkp написа:
      Май няма особен смисъл да продължаваме с коментарите при положение, че автора на темата май не го интересува особенно много.
      Съжелявам момчета но през деня нямам достъп до интернет.Заръчах дъното за което писах по горе, гледах и тия дъна с чипсета на нвидиа, но не ми се връзва нвидиа с ати, а не мисля да сменям и видеокарта точно в този момент може би наесен като излезе директх 10 тогава ще му мислим. Утре вечер предполагам че ще събера новата конфигурация дано да остане и време за преинстал на Уиндоуса. Ако не ми хареса ще мислим друг вариант. Поне проблеми с подмяна на компоненти нямам /и търговците на компютри карат коли и те се чупят /. Относно захранването не е марково единствения му плюс е че е с голям безшумен вентилатор пише Делукс Сънни на него като трябва и то ще се подмени просто инцидентно ми се наложи да го сменям преди полвин година и на момента нямаше нищо друго в магазина на моя познат. На Интел не ми се минава фен съм на АМД като процесори и АТИ като видеокарти както всички вие към италианските коли въпреки някои от недостатъците им

Коментар

Ти хубаво си фен на АМД, ама е хубаво да попрочетеш тук там за Core 2 Duo - процесорите на Интел, та после пак ще си говорим.

Коментар

Компа си го ползвам за интернет, записвачка, и от време на време се заигравам не ме бърка дали едно двд ще го рипне за 1 час или за 50 мин. Кой знае каква производителност не ми трябва от процесора, а и скоро четох че директХ 10 мощността на процесора няма да оказва голямо влияние на игрите от голямо значение ще е ресурса на видеокартата. Все едно да ти обяснявам какви са моторите на Пежо или на Ауди или на Тойота някои от тях са по сполучливи от на Фиат но ти въпреки това ще продължиш да си караш Фиатките

Коментар

dx10 излезна още с Виста ...А отностно захранването - Delux или JNC - вътре е едно и също. Опитай с друго захранване - недей да се мъчиш!
            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

повече от ясно е че е ментак 3 пъти по леко е от фортрона, но навръх коледа привечер нямах особено голям избор а да седя седмица без комп е кофти алтернатива още повече и като почивам ще видим как ще се справи с новото дъно ако се запъва отлита на боклука

Коментар

stenli написа:
                скоро четох че директХ 10 мощността на процесора няма да оказва голямо влияние на игрите от голямо значение ще е ресурса на видеокартата.
                Я ми покажи къде ги четеш тези глупости, защото това е пълен абсурд. Мощността на видеокартата е само един от факторите, който има значение под 3D. За да може да се ползва целият ресурс на едно мощно видео, да речем 8800GTS, ти трябва и много мощен процесор. Пълна пародия е да сложиш CELERON - D 3 Ghz и 8800GTS в същото време. При игрови заглавия, ползващи DirectX10, зависимостта от централния процесор дори ще се увеличи заради новите ефекти и още по-сложната обработка на графиката. Затова пак питам, къде си чел това, което цитираш в поста си? Няма как ново игрово заглавие, ползващо DX10, да върви еднакво с CELERON - D 3 Ghz и 8800 GTS и на машина със същото видео, но с C2D E6700. На втората кадрите ще са два пъти повече.И за сравнението ти относно рипването. Сметките ти пак са малко неверни. На АМД силата така или иначе никога не е била във видеокомпресирането, а сега C2D направо ги отвя като разликата в повечето случаи при компресирането на ДВД е в пъти, а не в някакви си 10-15%. За сметка на това пък под 3D АМД-тата винаги досега БЯХА по-бързи при едни и същи честоти, затова и процесорите им през последните години стана модерно да се изписват с PR-рейтинги. Да речем 3000+, който иначе е 1.8 Ghz, се равняваше относително на 3 Ghz Pentium4, макар и само в игри. Сега обаче, ситуацията коренно се промени. Едно C2D Е6700, което е на реални 2.6 Ghz, направо ще разплаче един двуядрен X2 5000+, който също е на 2.6 Ghz. Второто предимство на C2D e, че се клокват безумно, стига да имаш адекватно охлаждане. Всеки C2D Е6700 с лекота се пуска на 3.5 Ghz, докато X2 5000+ от 1 на сто ще докараш тази честота безпроблемно. И пак ще е далеч, далеч по-бавен.
                kkp написа:
                dx10 излезна още с Виста ...А отностно захранването - Delux или JNC - вътре е едно и също. Опитай с друго захранване - недей да се мъчиш!
                Той може и да излезе с Vista, ама няма игрици, разработени с поддръжка на DX10. Аз също не си падам по Delux, ама чак пък да е 1:1 с JNC...не мога да се съглася.

Коментар

За процесорите съм съгласен с теб че имат такова значение, но виж за качеството на делукс (захранвания) можем доста да поспорим. Наистина може да се каже, че са една крачка напред, но като цяло ги поставям в един клас!Относно игрите с dx10 виж следния линк:http://www.novatek.com.au/news/confi...-10-games.html

Коментар

Paparac написа:
                    Ти хубаво си фен на АМД, ама е хубаво да попрочетеш тук там за Core 2 Duo - процесорите на Интел, та после пак ще си говорим.
                    А ти тук там да направиш някой друг тест, а не само да четеш за кйоравото две дуо дърво ,та нека после пак да си говорим.
                    Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

NewUser написа:
                      Paparac написа:
                      А ти тук там да направиш някой друг тест, а не само да четеш за кйоравото две дуо дърво ,та нека после пак да си говорим.
                      И аз съм фен на AMD, както ти, но това не може да ме накара да кажа на черното бяло. Е, виждам, че ти можеш . Твоя си работа.@kkp, сайтът го знам, но не го бях отварял скоро. Видях там, че има две-три недоразумения, за които се твърди, че ползват ДХ10. Но аз чакам Starcraft 2, Age of Conan, Unreal Tournament 3, Crysis....Company of Heroes е ДХ9-игра, сега уж с пач я правели да поддържа ДХ10.

Коментар

Paparac написа:
                        NewUser написа:
                        Paparac написа:
                        И аз съм фен на AMD, както ти, но това не може да ме накара да кажа на черното бяло. Е, виждам, че ти можеш . Твоя си работа.@kkp, сайтът го знам, но не го бях отварял скоро. Видях там, че има две-три недоразумения, за които се твърди, че ползват ДХ10. Но аз чакам Starcraft 2, Age of Conan, Unreal Tournament 3, Crysis....Company of Heroes е ДХ9-игра, сега уж с пач я правели да поддържа ДХ10.
                        Аз не казвам на черното бяло, наистина ИНТЕЛ процесорите се справят значително по-добре с конвертирането, но това не оправдава средно с около 200 долара по-висока цена за ИНТЕЛ базирана конфигурация, освен това АМД процесорите използват много по рационално паметта и са доста по производителни в останалите приложения - тъй , че съотношението цена производителност е в полза на АМД.
                        Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

Мечтай си ... Разликата е не повече от 70-80$ и производителността е в полза на Интел!

Коментар

NewUser написа:
                            ИНТЕЛ процесорите се справят значително по-добре с конвертирането, но това не оправдава средно с около 200 долара по-висока цена за ИНТЕЛ базирана конфигурация, освен това АМД процесорите използват много по рационално паметта и са доста по производителни в останалите приложения - тъй , че съотношението цена производителност е в полза на АМД.
                            В кои приложения? Стана ми много интересно? В настоящия момент C2D прави смешнo всяко AMD при еднакви честоти. След клок до 3.5-3.8 Ghz C2D вече дърпа умопомрачително, като на места разликата е в пъти.

Коментар

Вече съм с новото дъно и всичко си работи перфектно даже без преинсталиране на уиндоус, 3 дмарк2006 си тръгва без проблем, видеото си постига максималните параметри. Благодаря на всички за отзивчивостта и съветите а относно спора Амд или Интел имаше една стара темичка по въпроса може да продължите там

Коментар

Working...
                              X