Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възмутен съм от водачите по пътя!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Възмутен съм от водачите по пътя!

    Колеги искам да се оплача от това което ми се случи днес На три пъти се разминах с инциденти от неграмотността и незнаене на правилника на колегите на пътя!Пътувах за Русе и през едно село на движейки се на главен път забелязах субект с Сеат който прави изпълнения в далечината!При наближаването му на растояние от 20м той реши да гледа на дясно и да завие на ляво без да погледне ,че аз идвам!Това го преживях свирейки заради глупоста му!След това на главния път Русе Плевен в платно с три ленти като в моята страна са две с разрешено изпреварване,минавам в ляво и изпреварвам!В момента който останаха няколко коли една мацка реши да изпреварва точно когато аз съм до нея без да се огледа и без да пусне мигач!Е познайте какво се случи в насрещното идваха един голф 3 и няколко ТИРАза да не ме удари намалих и леко влязох в насрещното а колегите отсреща намалиха,в проивен случи щеше да се случи най-лошото!Запазих самообладание и се справих с ситуацията!Тъпата п...а даже не се и прибра а аз от 5 на 3-та и изчезнах!Всеки един след мен я освирка зараи поведението си на пътя!В този случй бих предпочел да ударя нея за да се прибере в платното си за да не се размазвам аз с половинката си и баба ми!Приятелката ми се уплаши толкова много че на пусната климатик се изпоти и зачерви бузите!Побеснях докатао не слязохме от колата тя не каза и дума!това обаче не беше края!Зад мен Опел вектра с регистрация М......решава че колта му е истребител и забочва да изпреварва не разумно в участък в който трябва да си стои на гъза с извинение!Да обаче той си трагана да ме изпреварва и не му пукаше!пред мен Тир зад мен Тир и насреща Тир оня нямаше накъде и в момента в който се изравнихме ме натисана в платното за да са е прибере в колоната!просто на пътя има камара нещасници колеги!Незна каде са тръгнали тия боклуци с тия коли!Задавам си въпроса рискувам живота на лубимите си хора за да спася тъпанарите на пътя!Е не другия път ще предпочета да не им давам място да се прибират в платното!Приятелката ми незнам дали ще и мине скоро!
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

    #2
    Колега, знам че е гадно но го погледни от другата страна - всичко е минало без произшествия. Радвайте се на живота.Знам че не е хубаво да подхващам темата, но не ме сдържа. Полицията трябва да следи за ето такива нарушения и санкциите да са огромни а не както при нас - три пъти без колан - отнемане на книжка. Караш като талибан и ставаш причина за ПТП или за треперене на мартинките на участниците в движението след разминалото им се ПТП - няма проблеми ...
    Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

    Коментар


      #3
      Съгласен съм с теб,че всичко мина без проишествия!Но тия състезатели вече излизат извън контрол!Къде бъразт да вървят в на майка си ......!За миг дори си представих какво можеше да се случи ако бях спекъл и колега с голфа не беше намалил от среща!Който и да беше той му благодаря!
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

      Коментар


        #4
        Във форума на рено (ако не се лъжа), от където идвам в подписа на един колега имаше следната мисъл:Недей да караш по-бързо от скоростта, с която твоят ангел пазител може да лети.Май трябва да я разпространим максимално - хората може и да се замислят ...
        Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

        Коментар


          #5
          Хбава идея но едвали нещо ще се промени!
          now. BMW E39 523i '98 170hp
          ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
          ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

          Коментар


            #6
            Е има ги всякакви бързаци и неграмотници при мен 1 реши че акто е дал мигач е с предимството да прави обратен завой пред мен докато аз правя десен завой и се оглеждам отляво за кола - и после ми вика ти не ме ли видя бях пуснал мигач и чак кат като му написа акт-а пита с невярващ поглед ама аз виновен ли съм!? караше циганското ферари - калибра.Оня ден се прибирам след наща караулка към Костинброд и си карам в лявата лента със 120-130 и гледам калибра пред мен и викам ама тва е тоя.....а той си кара със 100 аз му присветнах да се прибере да отбие там път да ми направи тоя не......газ та ме кара да настъпвам мареа-та и да се откаже накрая и да ми направи път
            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

            Коментар


              #7
              За нещастие такива сцени са ежедневие и всеки си мисли, че кара F18. Но най-много ме възмути вчера една бабка с една "Брава", която правеше ляв завой на кръстовище при зелен сигнал и започна да свири на майка с количка, която пък си пресичаше на зебра, също на зелено. Викам си: тая, дъртата, бързайки толкова много за гроба си, ще отнесе като нищо пресичащите с предимство пешеходци (надали й е минало през ума, че това можеше и да е дъщеря й с внучето).

              Коментар


                #8
                Колега, та това е едно нормално пътуване. Поне моят опит сочи така. Пък и "дамата" не го е направила нарочно. А мен един тип с Ауди булвално щеше да ме убие, защото го хвана яд, че го изпреварвам и веднага настъпи колата. Аз срещу него, с моя 1,4 двигател, какво мислиш че можех да направя? И ме постави в ситуация в която ме спаси единствено широкия банкет.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                Коментар


                  #9
                  Нормално ще го нарека тогава когато всички започнат да спазват пътните знаци и понаучат правилника и да не си мислят,че като карат коли за няколко хиляди лв и да си мислят,че във всяка една ситуация са спасени!Скоро ще започна да заснимам такива изпълнения, а после ще ги пращам на едно място!Нали Бтв пуснаха такава кампания!Запиши и изпрати!Относно дамата.....нарочно не.... ама имаше три огледала и едвали погледна да види аджа ба имали някой зад нея с сигнал за изпреварване!Ама ако стане нещо кво...без да иска сви да изпреварви и не дай боже уби двама трима!
                  now. BMW E39 523i '98 170hp
                  ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                  ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

                  Коментар


                    #10
                    dimmX написа:
                    и да не си мислят,че като карат коли за няколко хиляди лв и да си мислят ...
                    И нашите коли са за хиляди лева
                    SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

                    Коментар


                      #11
                      EVITA благодаря за корекцията!Забелязах че съм изпуснал десетки (хиляди лева) Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                      now. BMW E39 523i '98 170hp
                      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

                      Коментар


                        #12
                        Хора вземете най-простото да се движите в собствения си град с 50 и гледайте какво става. Признавам си че аз не съм пример за подражание по пътищата защото изперквам и почвам да карам като чубанин с кола която не е много сигурна аз си карам с 100-120 в града. Много почнах да се замислям вече и си карам както трябва без предпоставки за ПТП. Карам си с 50 а покрай мене се минава се едно съм спрял на спирката за почивка. Тези глоби дето ги вкараха сега трябва да влязат в изпълнение и да не гледам по ТВ-то как всеки ден има някакво размазано БМВ дето ако не ми кажат че е такова няма да го позная. Както и да се кара просто трябва да се прицени риска от евентуален риск за тебе и околните. Хубаво са го казали - Нека спрем войната по пътищата.

                        [Skype - FIAT_FREAK

                        Коментар


                          #13
                          Мани, мани, по извънградските пътища всеки път ми се случва (а предполагам и на всички) да се разминавам на косъм от претрепване с някой наглец дето тръгнал да изпреварва без видимост или достатъчно път за изпреварване. Случвало ми се е направо да спра на пътя да може онзи отсреща да си направи изпреварването и почвам с едни къси дълги, като наближи му подавам клаксон и вече като минава покрай мен - средния пръст през прозореца... Общо взето пълно е с тъпи нагли шофьори, заради които можеш да пострадаш, даже не ми мисли колко сериозно...Тва е лошото, че ти колкото и да си внимателен, никога незнаеш кой от къде ще ти излезе!

                          Коментар


                            #14
                            Доколкото познвам възможностите на колата си, никого не съм предприемал изпреварване или какви то и да било своеволия на пътя с които да застраша учасниците в движението!Вчера при пътуването ми, в участъците с ограничения никой не ги спазваше!Никога не бих предприел изпреварване там където има колона и няма видимост ,защото едвали всеки би направил място да се върна в колоната!Всеки пази автомобила си и живота сиТака или иначе има вероятност движещите се коли зад теб да се натресат една друга, защото пак от опит.... всеки спазва дистанция от 3-4 м!И като намалиш рязко става едно чудно домино!Тая сутрин пък с извинение едно лайно ,влезе на ръчна в платното ми с Голф 3 движейки се към моята кола!Ей този вече като го набарам някаде по заведенията ще го смачкам!
                            now. BMW E39 523i '98 170hp
                            ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                            ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

                            Коментар


                              #15
                              По пътя от София за Годеч има един много лош завой. Първо има доста дълто право спускане, колата се засилва доста, идва десен завой с опасен наклон. Преди завоя има знак 30.Много народ се е затрил там, защото си мислят, че могат да го вземат със 70-80.Имам "лошия навик" да карам точно според знаците - пише 40 - карам с 40. Зад мен влакове стават, изнервят се, тръгват да изпреварват без видимост, кретения пълна.Според разните топ-шофьори, карайки с 40 при ограничение 40 създавам опасност и предпоставки за ПТП, защото другите били ПРИНУДЕНИ да ме изпреварват.В града карам с 50, по Цариградско - 60-70. Отново създавам предпоставки да ме изпреварват. Задръствам пътя, един вид.Оставям по петнадесет-двадесет метра дистанция на Цариградското. Това също било лошо, защото в дупката пред мен се пъхва някой, аз намалявам, за да си възстановя дистанцията, колоната се забавя. Леле, ужас.Само че, да чукам на дърво, досега не ми се е случвало да се набия в нечия задница, нито пък някой в моята. Просто карайки по правилата, покрай мен коли не се задържат.На магистрала Тракия ми се е случвало да ми се лепне някой на три-четири метра отзад, на завет. Хубаво....хайде да караме бавно. Икономично, нали така искаш. Намалям постепенно. 80. 75. 70. 65...е няма такъв, дето да е издържал. Псуват ме и отпрашват напред. Аз си подкарвам пак с 90, нито пред мен, нито зад мен не остава никой.
                              Brava 1.6 16V, Бензин

                              Коментар

                              Working...
                              X