Ти май не си нормален ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възмутен съм от водачите по пътя!
Collapse
X
-
:D разбира се, че не съм.За пешеходците не казах...покрай Александър Невски пресичат разни хора. Най-обичам да спирам, за да ги пропусна. Особено ако зад мен има някой, дето се набира.Или пък на десен завой на пешеходна пътека - докато не качат по тротоарите всички пешеходци - не тръгвам.И като ми забибиткат отзад "Ай карай уа" - усилвам музиката. Мегадет, по подразбиране.Brava 1.6 16V, Бензин
Коментар
-
Аз също подкрепям на 100% спазването на ограниченията и правилата. Те не са сложени случайно, за всяко някой е помислили и е преценил че това ограничение е скоростта с която безопасно може да се премине през някой участък. Стремя се винаги да ги спазвам. Ако всички се стремят да ги спазват не би имало толкова жертви по пътищата.Пунто 1.1 1994 г.
Коментар
-
Ами ако пречиш на движението нямаш право да се свижиш с 50. Ако неможеш да се движиш с повече си длъжен да пропуснеш колоната при първа възможност! Чл. 74. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства.(2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, е длъжен да ги пропусне при първа възможност.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
цитирам ЗДП:Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч: Пътно Населено Извън Автомагистрала превозно място населено средство от: място Категория А 50 80 100 Категория В 50 90 130 Категории С, D 50 80 100 Категории В+Е, С+Е, D+Е 50 70 100 Категория Т 50 50 - Категория М 45 45 - Самоходни машини 40 40 -Чл. 23. (1) Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко.Раздел ХIII Автомагистрала. Автомобилен пътЧл. 55. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) На път, обозначен като автомагистрала със съответния пътен знак, е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято конструктивна максимална скорост надвишава 50 км/ч. Раздел ХХII Поведение на водачите към пешеходцитеЧл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.Чл. 120. (1) Когато преминаването на пешеходците през пешеходна пътека се регулира с пътен светофар или от регулировчик, водачът на пътно превозно средство е длъжен:1. при подаване на сигнал, който забранява преминаването - да спре пред пешеходната пътека;2. след подаване на сигнал, който му разрешава преминаването - да пропусне пешеходците, които все още се намират на пешеходната пътека;//////////////////////////////////////Някои обяснения - минималната скорост за движение по автомагистрала е 50 км/ч.Разбира се, че не се движа с толкова, движа се с 90. Номерът "Да караме бавно" го прилагам само в случаите, когато друг водач се движи на очевидно неразумна дистанция зад мен.Ако има знак за ограничение на скоростта 40, аз заковавам на 40. Ако ще влакове да стават зад мен. Има знак, той важи за всички.В София единственото място, по което можеш да се движиш с повече от 50 е Цариградско шосе. Не си мислете, че бул. България е магистрала. По него важи ограничение за населено място - 50 км/ч. Скоро ще разберете по актовете. Вече сложиха камери.И както се казва в стария виц - защо фиатите се движат бавно? Ами за да бъдат забелязани...Brava 1.6 16V, Бензин
Коментар
-
Колега, замисли се!Никъде не е оказана минимална скорост за движиние в закона! Това, че машини които не могат да вдигнат повече от 50 нямат право да се качат на магистрала не означава че ограничението е такова за автомобилите! На местата където има ограничение за минимална скорост си има знаци реглаентиращи това. Никой не те кара като има знак за 40 да караш с повече, не знам защо се самонавиваш в обратното! Виж, обаче не съм съгласен и да пречиш на останали те да се движат с колкото желаят (примерно караш с 40 в лява лента при наличие на две ленти)Какво ще кажеш за забравените с месеци ограничителни табели след ремонт на пътя? Или и там караш като ги спазваш?Колега, започвам да си мисля, че караш колата веднъж годишно и въобще не си наясно с нещата.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
София единственото място, по което можеш да се движиш с повече от 50 е Цариградско шосе. Не си мислете, че бул. България е магистрала. По него важи ограничение за населено място - 50 км/ч. Скоро ще разберете по актовете. Вече сложиха камери.Пеш
----
Ex Peugeot 206 -Служебен
----
Ex Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
Колега важното, е че всичко е завършило добре! Миналата седмица точно за рожедия ми ден - " най-яката" кола се опита да ми подари катастрофа. Предполагам всички са се сетили - голф 3, 4 или 5 - не видях точно, ама простотията БЕШЕ ЗА СБОРА ОТ ЦИФРИТЕ. Потегляме заедно от светофар, аз в лявата лента със служебната кола - Тойота Лендкруизер - а голфа 20 см в моята лента , няма мигач - никва информация за посоката. Разумно решавам да го изчакам , след 50 м вече му бипкам леко . Диването се отдръпва надясно, тъкмо започвам да го изпреварвам и говедото се опитва да ме засече - абсолютна глупост, по-горе писах, че не съм с Чинкуечентото - изобщо не помисли че ако не бях го пуснал щях да го размажа. Е естествено доказах му че ще го изпреваря от дясно , но беше късметлия - бяхме в различни посоки иначе щях да го спра да поизчакаме КАТ, за да му драснат едно актче ЗА ОПАСНО ШОФИРАНЕ. Същият ден към 17 едно ренде от средна лента ляв завой , мигача се подава 5 метра преди кръстовището едвам не го отнесох. После докато се прибера бях най-внимателен към колегите шофьори и техните глупости. ама се опазих де от "подаръци" в този ден. но наистина много хора незнаят къде им е мястото на волана или до него.Fiat Palio 1,2
Коментар
-
Humppa
Така е по пътя Плевен - Русе и В.Търново - Русе.Пълно е с румънски и турски ТИР-ове и с български кретени 3 години по този път, казвам ви, побеля ми косата... Всеки път като се завърна благополучно от Русе се мисля за голям късметлия!П.П. С мотора е още по-зле - ТИР-овете направо ме натискат с ремаркетата си... И после - защо мотористите карали бързо - ами за да живеят по-дълго, затова....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар