Евала, аз тия при нас редовно ги посипвам и те пак, абе мамка им викам няма да се научат, а са на по 15-16, ако са тръгнали от сега по тоя път- не знам....
Истината е, че няма оправия. Навремето докато живеех в студентски град имах съквартирант наркоман. В началото нямах проблеми, но като се започнаха стана напечено. Не исках да го бия затова само го хващах внимателно и го изхвърлях навън ... както и да е ... нещата като се сговниха много подадох оплаквания където трябва и дойдоха от полицията и го прибраха. Оказа се, че багажа му трябва аз да го изнеса (в помещение предоставено от домакинката). Докато му събирах буклуците в кашони ми попадна много интересна изрезка от вестник залепена на червен картон А4 (беше си го направил нещо като рамка) Та преписвам дословно (само най-интересното):"СТУДЕНТ-НАРКОМАН нагълта фиби и ципове в полицейски арест...Студентът бил спипан във вторник около 10 ч. при опит да отмъкне чантата на жена в автобус N 72 в Слатина.В.Р. обясни, че е от Сливен и е извършил кражбата, за да си купи лекарства."..Ако историята ви се вижда интересна мога да отделя половин час и да я напиша цялата, и да сложа сканирана снимка на статията.Истината е че държавата няма механизми за борба с такива случаи. Хващат го, и го пускат - не знам липса на закони ли е, или калпава съдебна и изпълнителна власт, но факт е че тези изроди си щъкат около нас (по-близо отколкото си мислим) и нищо не можем да направим И още нещо - не съм го бил защото усещах, че няма да има никакъв смисъл! Помолих приятел (а той е малко ненормален - само му посочваш и той започва да бие без да пита защо) да му даде малък урок. Когато го видя обаче, само каза - този ме е гнус да го бия и дотам!Наркото (така му виках на галено ) беше висок около 1,9м и техеше има няма 40-50 кила ... сами направете сметка!
леле, леле. като е гепил нещо ще го усмъртите, бе. Мястото му е посочено от НПК (Наказателно- процесуален кодекс) - при кражба -толкова, при рецидив - толкова. Употребата на вещества кто алкохол или други психоактивни не е смекчаващо вината обстоятелство. Въпросът е защо гражданин го е хванал, а не ченгетата. И защо ченгетата допълнително са го пребили. Пичове имате проблем. Вътрешен. С агресията си. А не с крадците.
И аз бих му хвърлил един бой, а попринцип не посягам. Имам проблем с агресията? Ако някой зашие на жена ти един шамар ще стоиш и ще го гледаш ли ? Същата работа и тук. Ако някой ми счупи джама на колата ще го смеля. Не съм прав? Ми да не ми е чупил джама! Хората са казали " Да бе мирно стояло, не би чудо видяло!"
Наркотиците са страшна работа ви казвам.Едно време, още като бях ученик в Добрич и имаше много наркомани тогава, не знам сега как е.Но по мое време половината от тях ходиха с ножове по центъра и муфтиха лапетата, а и не само.
ако някой нападне мен, жена ми, къщта и тн - ще се бия. колегата с каската, дето са му я откраднали и дето са му счупили стъклото - той е в правото си. Ама останалите дето се нахъсвате ме плашите. То и аз като побеснея правя работи, за които съжалявам после.
Е, в яростта си не винаги взимаме правилни решения.
Колегата е постъпил много правилно. Преди години аз стрелях по такива. Ами ако бях утрепал някого!? По-добре малко кютек. Лошото е, че като го пуснат, пак ще си продължи същото.
леле, леле. като е гепил нещо ще го усмъртите, бе. Мястото му е посочено от НПК (Наказателно- процесуален кодекс) - при кражба -толкова, при рецидив - толкова. Употребата на вещества кто алкохол или други психоактивни не е смекчаващо вината обстоятелство. Въпросът е защо гражданин го е хванал, а не ченгетата. И защо ченгетата допълнително са го пребили. Пичове имате проблем. Вътрешен. С агресията си. А не с крадците.
Цялата държава ни е проблем Така че като не искаш мира, на ти секира.Иначе според теб на кой щеше да се оплаче колегата, ако не беше направил нищо?М?
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Абе пич на тебе ако ти разбият колата какво ше правиш!1.Ще гледаш оня като краде!?2.Ще трагнеш да се саморазправяш!?3.Ще се обадиш на органите на реда(ако мога да ги анрека така) и докато дойдат оня го няма!Бой и това е, няма работа при чужд автомобил!В нас един така влезе да краде еми не го бих щото овчарката му такова майката преди мен!!!Кучето също ли има проблем с агресията или просто пази това което е негова територия и хората които се грижат за него!п.с.Вече имам две овчарки дано не набарват някой друг,щото няма и даразбера къде е заровен!
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
написал съм по-горе. думата ми не е за колегата. Благун е защитил собствеността си, после и себе си, когато оня се е опитал да го нападне. Така би направил всеки и аз включително. Може би малко е прекалил с ударите и ритниците (и на него се е наложило да му оказват първа помощ), но не съм му светил и той си знае какво е било. Не разбирам обаче защо полицаите е трябвало да бият допълнително един вече хванат и набит. И тия полицаи от две районни, дето ги е тероризирал, какви полицаи са, че няколко месеца не са го хванали ? И откъде знаят че е бил той и само той. Не разбирам защо се ожесточавате и вие. В крайна сметка виновният е хванат и предаден където трябва, Благун си е получил парите от застраховката. Ножове, боксове, и тн. за какво.
Колега, в кой свят живееш бре?Полицаите са го били, защото много добре знаят че на другия ден пак ще е на свобода. Хващат го, ония им се хили насреща и ги пита защо си губят времето с него като знаят че ще го пуснат веднага. На другия ден наистина пак го срещат на улицата. Според мен полицаите не са го били като полицаи а като обикновенни граждани.А тук във форума всеки се пали защото за момент се поставя на мястото на пострадалия колега. Той е имал късмет да му въстановят част от щетите, но знаеш ли колко хора не са имали този късмет? Знаеш ли колко хора си правят каско не защото ги е страх че може да стане птп а защото някой може да им разбие или направо открадне колата?Истината е че тези наркота трябва да бъдат направо разстрелвани - от тях хора не става. Да не говорим, че повечето от тях са спинозни, хепатитни и разпространители на какви ли не други болести, които се предават не само по кръвен път.На всички е пределно ясно че наркото след като го пуснат на улицата е въпрос на време да открадне. Дори и да е решил да не краде - това ще е за около 24 часа - след това като го натисне наркотичния глад отива да краде без да мисли много много ... и така всеки божи ден !
Коментар