Някой запознат ли е как стои въпроса със старите автомобили ? Когато се бракуват плаща ли се еко такса и ако да от кого ? Когато връщам талона в КАТ или от фирмата която я взима от мен. Колата е спряна от движение , но е със старите номера (черните).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бракуване на кола.
Collapse
X
-
Aз миналата година бракувах старата Маруся, но не си спомням да съм плащал еко-такса. Имаше някакви дребни суми, но едва ли са надхвърляли десетина лева. носиш номерата и талона в КАТ и толкова. После с протокола се ходи и в данъчното и от там да ти я отпишат, щото сега от тази година данък се плаща и за спрените от движение коли.
Коментар
-
Първо даваш колата за старо желязо! Фирмата ти смъква от официалната цена за бракуване в обявите им по вестниците (Надин, Екометал Инжинеринг...) 20% за екотакса. Така от 260лв. за малка кола взимаш 220... Дават ти документ, че са изкупили колата за скрап. С него, номерата и талона отиваш в КАТ. Там вече не знам, каква в процедурата и таксата, защото още не съм ходил...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ами аз да възобновя темата малко, трябва да си бракувам стария Моско, ама той вече е разпродаден на части. Ще ми праснат ли някоя глоба, че не е пратен в автоморга, и трябва ли първо да му платя стария неплатен данък преди да отида в КАТ ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Ами аз да възобновя темата малко, трябва да си бракувам стария Моско, ама той вече е разпродаден на части. Ще ми праснат ли някоя глоба, че не е пратен в автоморга, и трябва ли първо да му платя стария неплатен данък преди да отида в КАТ ?Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
В КАТ се попълва една бланка за бракуване- в графата Причина:- пишеш" Лошо техническо състояние"Домуване- "даваш си адреса" и носиш старите номера, талона и платен данък за тази година.Ходиш на 2- 3 гишета- колко да ти вземат по 2-3 лева на гише, после с погнуса поемат гнусните номера, хвърлят ги в един голям кашон, дават ти бележка, са отписване в данъчното и си излизаш облекчен от бремето на стария дръгел, а какво не си продал за части- го караш на вторични суровини.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Salvador написа:Каква е тая кола,дето се бракува...може някой чаркалак да е полезен на някого.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Всичко мина гладко, в данъчното си подадох заявлението с ксеро-копие от талона, след това отидох на касата да си платя неплатените данъци и т’ва е. Общо взето процедурата струва 3,40 лв. + колкото данъци не съм платил :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Всичко мина гладко, в данъчното си подадох заявлението с ксеро-копие от талона, след това отидох на касата да си платя неплатените данъци и т’ва е. Общо взето процедурата струва 3,40 лв. + колкото данъци не съм платил :DFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Dido_Lyubenov написа:Всичко мина гладко, в данъчното си подадох заявлението с ксеро-копие от талона, след това отидох на касата да си платя неплатените данъци и т’ва е. Общо взето процедурата струва 3,40 лв. + колкото данъци не съм платил :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар