Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бракуване на кола.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бракуване на кола.

Някой запознат ли е как стои въпроса със старите автомобили ? Когато се бракуват плаща ли се еко такса и ако да от кого ? Когато връщам талона в КАТ или от фирмата която я взима от мен. Колата е спряна от движение , но е със старите номера (черните).
    BRAVA 1.4 12V газ

Мисля че нищо не се плаща само да занесеш талона и номерата в кат.Но който е бракувал нека да каже как е със сигурност.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Aз миналата година бракувах старата Маруся, но не си спомням да съм плащал еко-такса. Имаше някакви дребни суми, но едва ли са надхвърляли десетина лева. носиш номерата и талона в КАТ и толкова. После с протокола се ходи и в данъчното и от там да ти я отпишат, щото сега от тази година данък се плаща и за спрените от движение коли.

Коментар

Извинете за името на темата . Готово.
        BRAVA 1.4 12V газ

Коментар

Първо даваш колата за старо желязо! Фирмата ти смъква от официалната цена за бракуване в обявите им по вестниците (Надин, Екометал Инжинеринг...) 20% за екотакса. Така от 260лв. за малка кола взимаш 220... Дават ти документ, че са изкупили колата за скрап. С него, номерата и талона отиваш в КАТ. Там вече не знам, каква в процедурата и таксата, защото още не съм ходил...
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Мерси за отговорите
            BRAVA 1.4 12V газ

Коментар

Ами аз да възобновя темата малко, трябва да си бракувам стария Моско, ама той вече е разпродаден на части. Ще ми праснат ли някоя глоба, че не е пратен в автоморга, и трябва ли първо да му платя стария неплатен данък преди да отида в КАТ ?
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                Ами аз да възобновя темата малко, трябва да си бракувам стария Моско, ама той вече е разпродаден на части. Ще ми праснат ли някоя глоба, че не е пратен в автоморга, и трябва ли първо да му платя стария неплатен данък преди да отида в КАТ ?
                Няма да те глобят! Трябва ти тази бележка за която колегата по горе пише. Без нея няма да може да я спреш от отчет в данъчното. Ако колата ти вече я няма доколкото знам трябва да отидеш при кварталния и той да ти издаде такава бележка.
                Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Отиваш с 20-тина лв в КАТ със номерата и двата талона/малък и голям/както и платен данък за 2007 ама за него не съм сигурен.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Каква е тая кола,дето се бракува...може някой чаркалак да е полезен на някого.

Коментар

В КАТ се попълва една бланка за бракуване- в графата Причина:- пишеш" Лошо техническо състояние"Домуване- "даваш си адреса" и носиш старите номера, талона и платен данък за тази година.Ходиш на 2- 3 гишета- колко да ти вземат по 2-3 лева на гише, после с погнуса поемат гнусните номера, хвърлят ги в един голям кашон, дават ти бележка, са отписване в данъчното и си излизаш облекчен от бремето на стария дръгел, а какво не си продал за части- го караш на вторични суровини.
                      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Salvador написа:
                        Каква е тая кола,дето се бракува...може някой чаркалак да е полезен на някого.
                        Руско BMW :D (МОСКВИЧ 2140 Д) . Още преди 3 - 4 години я продадох на части (на един купето, на друг двигатела)Днес минах през КАТ и ми излезе 3,40 лв. Искат талона и двата номера. На гърба на заявлението за бракуване написах декларация че я съхранявам в частен имот ( има такава опция за такива като мен ) и ми праснаха един печат на талона. В данъчното искат да попълня друго заявление за бракуване и копие от рег. талон. За друго не пишат и няма да им дам, защото нямам Ще пиша ако искат и още нещо, че да знаят колегите на които им предстои да минават по тоя път.
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Всичко мина гладко, в данъчното си подадох заявлението с ксеро-копие от талона, след това отидох на касата да си платя неплатените данъци и т’ва е. Общо взето процедурата струва 3,40 лв. + колкото данъци не съм платил :D

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                            Всичко мина гладко, в данъчното си подадох заявлението с ксеро-копие от талона, след това отидох на касата да си платя неплатените данъци и т’ва е. Общо взето процедурата струва 3,40 лв. + колкото данъци не съм платил :D
                            Ей тва за данъчно да обясниш защото аз бракувах кола на 03.01 и не можах да си платя данъка за 2008/около 12стотинки/защото трябва да се чака 01.03 да излязат данъците за 2008 и тогава.Голям смях с тези стотинки ще стане.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                              Dido_Lyubenov написа:
                              Ей тва за данъчно да обясниш защото аз бракувах кола на 03.01 и не можах да си платя данъка за 2008/около 12стотинки/защото трябва да се чака 01.03 да излязат данъците за 2008 и тогава.Голям смях с тези стотинки ще стане.
                              Е да, за 2008 и аз ще трябва да плащам нещо смешно, но като плащам за Мрийка ще платя и за Моско за 1 месец от 2008. Но на мен ми казаха, че за тази година данъците за колите ще са обявени чак от 1 Април, не Март.

Коментар

Working...
                              X