Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препарат за сваляне на стара боя...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Препарат за сваляне на стара боя...

...извинявам се предварително, че поствам подобна информация в автомобилен форум, но исках да ви "светна" за този препарат, защото за една 20-см. дъска ми окапаха ръцете и ми отне един ден да стържа със шкурка няколко слоя блажна боя, а въпросният препарат разгони фамилията на боята точно за 30 мин. и струва някакви си 1.60 лева......ето ви снимки и как действа той....ако някога се наложи на някой да сваля боя от прозорци, да го има впредвид...:

И Терминатор върши чудесна работа, но е по-скъп.
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

На мен скоро ще ми се наложи да свалям от една стена блажна боя дали ще стане с този препарат "Дунав"
      Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
      Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
      Совалката средно на LPG
      Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

боя

така става но трябва да се мокри аз пробвах с пистолет за топъл въздух и също става но да не се прекалява че може да се счупи стъклото ако има
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: боя

kluchar написа:
          ........така става но трябва да се мокри.....
          ....не знам какво и защо трябва да се мокри....аз не съм мокрил нищо, най-малкото ще разтвори препарата, ако намокриш повърхността....Иначе как става.......обръщаш тубата надолу, допираш я в най-горната/висока/ част на дъската и натискаш......започва да се стича обилно и с една метална шпатула разнасяш равномерно течността надолу. На препарата пише че се чака половин час, но аз чаках един......после от горе надолу сваляш със същата шпатула.....става супер лесно, буквално само си слиза надолу от тежеста на гела.......и нещо важно - задължително дебели и сериозни ръкавици, защото можеш и други неща да си свалиш покрай боята.......преди малко жена ми хвърли ръкавиците, вече бяха на каша..... Това е общо взето, трябва да се внимава с ръцете и странични повърхности, но определено е по-добре пред алтернативата на шкурката...

Коментар

Re: боя

Авео написа:
            kluchar написа:
            ........така става но трябва да се мокри.....
            ....не знам какво и защо трябва да се мокри....аз не съм мокрил нищо, най-малкото ще разтвори препарата, ако намокриш повърхността....Иначе как става.......обръщаш тубата надолу, допираш я в най-горната/висока/ част на дъската и натискаш......започва да се стича обилно и с една метална шпатула разнасяш равномерно течността надолу. На препарата пише че се чака половин час, но аз чаках един......после от горе надолу сваляш със същата шпатула.....става супер лесно, буквално само си слиза надолу от тежеста на гела.......и нещо важно - задължително дебели и сериозни ръкавици, защото можеш и други неща да си свалиш покрай боята.......преди малко жена ми хвърли ръкавиците, вече бяха на каша..... Това е общо взето, трябва да се внимава с ръцете и странични повърхности, но определено е по-добре пред алтернативата на шкурката...
            Изпреварил си ме за ръкавиците - това чудило е адски активно към органична материя и ако не се внимава, може да почнат да ти потракват кокалите на пръстите по дървото на вратата Нищо чудно, според мен е базирано изцяло на сода каустик.Веднъж свалях няколко пласта боя от една много стара и красива дървена врата с подобен препарат.Естествено с повече от 4 пласта боя беше наклепана След като вече нямаче боя, половин ден я търках с четка и поливах с маркуча - до последно не спря напълно да се пени и мазни
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Пистолет за горещ въздух му е майката отлепя боята много лесно.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                А там където пистолета за горещ въздух идва слаб, както в моята баня преди да влезе майстор да слага плочки - газова горелка.Прдишните собственици на апартамента сами съседи сега - комшията каза че тойлично е положил поне 7-8 пласта блажна боя. Нито "Дунав" вършеше работа, нито пистолет. Не можеше да се очиак мазилката - панел, а майстора отказа да лепи плочки отгоре - логично. И Явор - 5 дни след работа по 2 часа - то повече не се издържаше вътре - и я свалих всичката, мамка и стара, ама свалих бая кила, особено докато махна боята близо до тавана...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                  А там където пистолета за горещ въздух идва слаб, както в моята баня преди да влезе майстор да слага плочки - газова горелка.Прдишните собственици на апартамента сами съседи сега - комшията каза че тойлично е положил поне 7-8 пласта блажна боя. Нито "Дунав" вършеше работа, нито пистолет. Не можеше да се очиак мазилката - панел, а майстора отказа да лепи плочки отгоре - логично. И Явор - 5 дни след работа по 2 часа - то повече не се издържаше вътре - и я свалих всичката, мамка и стара, ама свалих бая кила, особено докато махна боята близо до тавана...
                  Ама... има специални грундове за тази цел, не е нужно да се сваля боята! След, като има препарати с които след третиране могат да се лепят плочки върхи плочки... представи си!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Yavor написа:
                    Tornado написа:
                    И аз в момента свалям блажна боя в банята,поне 7-8 пласта,като първия е слаган сигурно преду 50 г.Но ми се прецака пистолета,просто ми го продадоха такъв.Някой сеща ли се за сигурен начин за свързване на кантала,че нагревателя изгоря,$# @№@ &@&*#@!!, ,тяхната верица търговска.Иначе с топъл въздух става добре,няма опасност да ти се смият ръцете и очите от тия химикали.
                    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

А има и още един също така добър начин. Продават се едни гумени дискове, които се монтират към патронника на бормашината, а към самия диск се прикрепя шкурка и... Само трябва да си намерите една дъсчица за да си поупражните натиска и наклона на работа, че а се е отплеснала ръката а е изяло дрЪвото и после мА-А-А-Ажи с кит, ма-а-а-а-ажи.... Продават се и готови кръгчета шкурка специално за този накрайник. Аз съм работил на строеж няколко месеца и ми бяха зачислили един такъв комплект и няколко десетки прозореца... Най добра за целта са шкурки 20 до 40, най не се набиват с падналата боя. Метода е доста по-бърз и добър мен ако питате от гореописаните 2 с Дунав или пистолет. Когато свикнеш и му хванеш цаката може да остържеш цял средноголям прозорец с все крилата до дърво за около 30 мин...

Коментар

Working...
                      X