Вече почва сериозно да ми писва от тарикати и комплексарчета. За първи път не се замислих да помогна при катастрофа то какво стана. Петък 25.05. 8:30 сутринта по улиците нема почити никой празнци са. Понеже ще се местя да живея на друго място и правя ремонт та слизам да чакам майсторите пред входа и гледам на кръстовището Ауди 80 с размазана предница, шофьора се килнал на волана и възглавницата отворена. Друга кола няма. Не съм чул нито спирачки нито удър. Хората на тротоара облещени гледат и не мърдат. Загледах се на тротоара Пежо 106 смачкана одзад доста, шофьора мърда и се опитва да излезе през дясната врата. Затичах се отивам при него и с един бакшиш му помогнахме да излезе. Охкаше нещо ама нямаше кръв. Разправяме му да седне и да се успокои той реве - ааа колата ония са ще ме пребие. Викам му абе майната и на ламарината. Оставих таксиджията да се оправя с него и тръгвам към Аудито. Обръщам се и гледам срещу мен въз едър и висок младеж на около 32-33 год. с ГОЛЕМА бейзболна бухалка. Викам му - добре ли си имали ти нещо? Ония къв си ти бе махай се гледай колата ква е. Абе майната и на колата как си добре ли си, а тоя идва към мен. Стресирах се и се дръпнах настрани да не ме ступа и тоя мухъл със все сила с бухалката в ребрата удари момчето от Пежото /май то беше виновно за катастрофата/. После още един удър в хълбука и момочето избяха. Ония лумпен започна да блъска по тавана и после направи здравите стъклата на сол. Викам му да се спре ония пак срещу мен и спрях да се занимавам. Гледам от отстрешния тротоар някъв дядо му разправя нещо ония отиде и почна да се заяжда с него. Обадих се на куките викам и еди къде си катастрофа и оная добре и ми затвори. Званя пак абе тука има един с бухалка прати некой, че става напечено тая ме пита за номер на колата. Абе жена ако ме види ония ще ме пречука и почнах да се разхождам по другия тротоар докато го видя и й го кажа. И в тоа момент идва една патрулка. Казах и че се тука и затворих и гледам комплексара бияч бяга и се качва в едно такси. Тоя бакшиша точно да тръгне и тия с патрулката пред таксето и нема мърдане. Фанаха го, даже едната кука си извади и палката - а дано го е ударила поне неколко пъти. Аз повече не се месих и си тръгнах, че ми писна от глупости. Та за напред сериозно ще се замисля дали да помагам в такива случай.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помагали ли сте при катастрофа? Аз вече ще се замислям
Collapse
X
-
бати скапания комплексарс кеф да го треснеш с крикаиначе аз помогнах на едно момче,преди 2-3 години се обърна по таван с един форд ескорт след като беше засечен от един мерцедес 190 с некъв надъхан старец,тоя тъпанар даже и не спря но един друг човек му е видял номера,намериха го след 2 часа,момчето имаше само охлузвания нищо сериозно,след като дойде патрулката аз си тръгнах
-
pugsy написа:бати скапания комплексарс кеф да го треснеш с крикаиначе аз помогнах на едно момче,преди 2-3 години се обърна по таван с един форд ескорт след като беше засечен от един мерцедес 190 с некъв надъхан старец,тоя тъпанар даже и не спря но един друг човек му е видял номера,намериха го след 2 часа,момчето имаше само охлузвания нищо сериозно,след като дойде патрулката аз си тръгнах
Коментар
-
Пълно е с нещастници по пътя!Кой му е виновен, че не си е направил Каско да речем? Нали затова са застраховките!? Интересно, ако момчето от предната кола бе адвокат, как ли щеше да се развие всичко!? Лумпени-колкото искаш! В крайна сметка изрода от аудито е виновен-просто не е спазил дистанция. Такива са правилата.
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Не съм сигурен кой е виновен. Има забрани за леви завой на това кръстовище, така че може и момчето с Пежото да е направил некой гяволък. Но каквото и да е станало нямаше за кво да го удря с бухалката. Голям смешник излезе. А като дойдоха куките първо тръгна да бяга, а после се прави на тарикат. Не е попаднал на правилния човек. Ако беше попаднал на някой военен или полицай и му беше извадил бухалка и ония го грънеше щеше да е интересно....А за свидетелстване и аз си помислих. Ама като дойдоха куките нищо не питаха ама и майсторите и те ми дойдоха та трябваше да си ходя. А да си кажа чесно и ме фана шубе после да не ми прави некой номера ония дебелака. Аз хубаво ще свидетелствам ама после я колата ми запалили я съм изял боя некъде. Или както се пала лесно да ми направят некой кур капан некаде и ходи се оправяй после с милицията. Ама пък от друга страна ако всички се крием като мишки кога ще се оправи страната ни от такива лайнари. И аз не знам....
Коментар
-
Е те в случая не са те потърсили теб защото ще използват показанията на потърпевшия за да могат да го осъдят. Иначе заради скапаните закони без очевидци .. нищо няма да стане. И зато имаме толкоз малко осъдени престъпници. Оня ден четох за някакъв оправдан в съда. Хванал го екип на РПУ в чужда кола. Разбил стъклото и клекнал долу и се опитва да я запали. И в съда адвокатите изкаррали че оня не влезнал в колата с цел да я краде, ами влезнал да се подслони понеже валяло !!!Леле .. в каква държава живеем само. Дано на съдийте да им се "подслоняват" в колите ...
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:Е те в случая не са те потърсили теб защото ще използват показанията на потърпевшия за да могат да го осъдят. Иначе заради скапаните закони без очевидци .. нищо няма да стане. И зато имаме толкоз малко осъдени престъпници. Оня ден четох за някакъв оправдан в съда. Хванал го екип на РПУ в чужда кола. Разбил стъклото и клекнал долу и се опитва да я запали. И в съда адвокатите изкаррали че оня не влезнал в колата с цел да я краде, ами влезнал да се подслони понеже валяло !!!Леле .. в каква държава живеем само. Дано на съдийте да им се "подслоняват" в колите ...
>Keep Walking<
Коментар
-
Ах , че идиоти има.Наистина да убият желанието на човек да помогне, пълни селяндуриот онези типичните дето си мислят че кат е ауди 80 е голямия гъзараххх много ме е яд, чак се ядосвамСкоро и аз бях свидетел на подобна сценка,само че аз си плюх на петите, малко пъзла ама няма както знае ли вече човек , пълно е с болни мозъци по пътищатата ни.Човек да го е страх да помогнеОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!
Коментар
-
Мдаа...Като познавам собствения си нрав, не се наемам да съдя никого в ситуацията.В такива моменти пада едно перде, зад което нищо не виждаш.После може и да съжаляваш, до е късно.Като цяло обаче, никога не е излишна една щанга до седалката.Така и така никой вече не ги използва за гуми...А ако се завие и със вестник, става и по-угодна дори в божите очиI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:Мдаа...Като познавам собствения си нрав, не се наемам да съдя никого в ситуацията.В такива моменти пада едно перде, зад което нищо не виждаш.После може и да съжаляваш, до е късно.Като цяло обаче, никога не е излишна една щанга до седалката.Така и така никой вече не ги използва за гуми...А ако се завие и със вестник, става и по-угодна дори в божите очи
Коментар
-
И аз доста съм помагал,но такива случки не съм имал.Пресен случай тази вечер на прохода Шипка.Заедно с колеги свалихме една Астра от бетонните бордюри на един ляв завой.Нищо му няма на водача,а и колата с никакви поражения.След това на слизане челен удар на две леки МПС слава Богу няма пострадали чакаха си Кат защото единия беше доста виновен изпреварва си на ляв завой и се забива в насрещната кола.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Fiat 127 написа:Не съм сигурен кой е виновен. Има забрани за леви завой на това кръстовище, така че може и момчето с Пежото да е направил некой гяволък. Но каквото и да е станало нямаше за кво да го удря с бухалката. Голям смешник излезе. А като дойдоха куките първо тръгна да бяга, а после се прави на тарикат. Не е попаднал на правилния човек. Ако беше попаднал на някой военен или полицай и му беше извадил бухалка и ония го грънеше щеше да е интересно....А за свидетелстване и аз си помислих. Ама като дойдоха куките нищо не питаха ама и майсторите и те ми дойдоха та трябваше да си ходя. А да си кажа чесно и ме фана шубе после да не ми прави некой номера ония дебелака. Аз хубаво ще свидетелствам ама после я колата ми запалили я съм изял боя некъде. Или както се пала лесно да ми направят некой кур капан некаде и ходи се оправяй после с милицията. Ама пък от друга страна ако всички се крием като мишки кога ще се оправи страната ни от такива лайнари. И аз не знам....FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
tinalex написа:Fiat 127 написа:Не съм сигурен кой е виновен. Има забрани за леви завой на това кръстовище, така че може и момчето с Пежото да е направил некой гяволък. Но каквото и да е станало нямаше за кво да го удря с бухалката. Голям смешник излезе. А като дойдоха куките първо тръгна да бяга, а после се прави на тарикат. Не е попаднал на правилния човек. Ако беше попаднал на някой военен или полицай и му беше извадил бухалка и ония го грънеше щеше да е интересно....А за свидетелстване и аз си помислих. Ама като дойдоха куките нищо не питаха ама и майсторите и те ми дойдоха та трябваше да си ходя. А да си кажа чесно и ме фана шубе после да не ми прави некой номера ония дебелака. Аз хубаво ще свидетелствам ама после я колата ми запалили я съм изял боя некъде. Или както се пала лесно да ми направят некой кур капан некаде и ходи се оправяй после с милицията. Ама пък от друга страна ако всички се крием като мишки кога ще се оправи страната ни от такива лайнари. И аз не знам....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар