Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помагали ли сте при катастрофа? Аз вече ще се замислям

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помагали ли сте при катастрофа? Аз вече ще се замислям

Вече почва сериозно да ми писва от тарикати и комплексарчета. За първи път не се замислих да помогна при катастрофа то какво стана. Петък 25.05. 8:30 сутринта по улиците нема почити никой празнци са. Понеже ще се местя да живея на друго място и правя ремонт та слизам да чакам майсторите пред входа и гледам на кръстовището Ауди 80 с размазана предница, шофьора се килнал на волана и възглавницата отворена. Друга кола няма. Не съм чул нито спирачки нито удър. Хората на тротоара облещени гледат и не мърдат. Загледах се на тротоара Пежо 106 смачкана одзад доста, шофьора мърда и се опитва да излезе през дясната врата. Затичах се отивам при него и с един бакшиш му помогнахме да излезе. Охкаше нещо ама нямаше кръв. Разправяме му да седне и да се успокои той реве - ааа колата ония са ще ме пребие. Викам му абе майната и на ламарината. Оставих таксиджията да се оправя с него и тръгвам към Аудито. Обръщам се и гледам срещу мен въз едър и висок младеж на около 32-33 год. с ГОЛЕМА бейзболна бухалка. Викам му - добре ли си имали ти нещо? Ония къв си ти бе махай се гледай колата ква е. Абе майната и на колата как си добре ли си, а тоя идва към мен. Стресирах се и се дръпнах настрани да не ме ступа и тоя мухъл със все сила с бухалката в ребрата удари момчето от Пежото /май то беше виновно за катастрофата/. После още един удър в хълбука и момочето избяха. Ония лумпен започна да блъска по тавана и после направи здравите стъклата на сол. Викам му да се спре ония пак срещу мен и спрях да се занимавам. Гледам от отстрешния тротоар някъв дядо му разправя нещо ония отиде и почна да се заяжда с него. Обадих се на куките викам и еди къде си катастрофа и оная добре и ми затвори. Званя пак абе тука има един с бухалка прати некой, че става напечено тая ме пита за номер на колата. Абе жена ако ме види ония ще ме пречука и почнах да се разхождам по другия тротоар докато го видя и й го кажа. И в тоа момент идва една патрулка. Казах и че се тука и затворих и гледам комплексара бияч бяга и се качва в едно такси. Тоя бакшиша точно да тръгне и тия с патрулката пред таксето и нема мърдане. Фанаха го, даже едната кука си извади и палката - а дано го е ударила поне неколко пъти. Аз повече не се месих и си тръгнах, че ми писна от глупости. Та за напред сериозно ще се замисля дали да помагам в такива случай.
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

бати скапания комплексарс кеф да го треснеш с крикаиначе аз помогнах на едно момче,преди 2-3 години се обърна по таван с един форд ескорт след като беше засечен от един мерцедес 190 с некъв надъхан старец,тоя тъпанар даже и не спря но един друг човек му е видял номера,намериха го след 2 часа,момчето имаше само охлузвания нищо сериозно,след като дойде патрулката аз си тръгнах

Коментар

pugsy написа:
      бати скапания комплексарс кеф да го треснеш с крикаиначе аз помогнах на едно момче,преди 2-3 години се обърна по таван с един форд ескорт след като беше засечен от един мерцедес 190 с некъв надъхан старец,тоя тъпанар даже и не спря но един друг човек му е видял номера,намериха го след 2 часа,момчето имаше само охлузвания нищо сериозно,след като дойде патрулката аз си тръгнах
      И аз си мислих ако имах нещо под ръка какво би станало ама като се сетя къв наркомански поглед имаше нищо чудно да извади пистолет.... Майната му дано отнеке некоя глоба по закона за нарушаване на обествения ред или за хулиганство.
      Совалката средно на LPG

Коментар

Пълно е с нещастници по пътя! Кой му е виновен, че не си е направил Каско да речем? Нали затова са застраховките!? Интересно, ако момчето от предната кола бе адвокат, как ли щеше да се развие всичко!? Лумпени-колкото искаш! В крайна сметка изрода от аудито е виновен-просто не е спазил дистанция. Такива са правилата.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Проблема е че ни си останал за свидетел. Оня с бухалката може доста проблеми да има ако има свестни свидетели.Попадал съм в подобна ситуация и "тариката" с палка беше при мен сега е с условна и май ще ходи на попивка в зандана, защото пак се е провинил.

Коментар

Не съм сигурен кой е виновен. Има забрани за леви завой на това кръстовище, така че може и момчето с Пежото да е направил некой гяволък. Но каквото и да е станало нямаше за кво да го удря с бухалката. Голям смешник излезе. А като дойдоха куките първо тръгна да бяга, а после се прави на тарикат. Не е попаднал на правилния човек. Ако беше попаднал на някой военен или полицай и му беше извадил бухалка и ония го грънеше щеше да е интересно....А за свидетелстване и аз си помислих. Ама като дойдоха куките нищо не питаха ама и майсторите и те ми дойдоха та трябваше да си ходя. А да си кажа чесно и ме фана шубе после да не ми прави некой номера ония дебелака. Аз хубаво ще свидетелствам ама после я колата ми запалили я съм изял боя некъде. Или както се пала лесно да ми направят некой кур капан некаде и ходи се оправяй после с милицията. Ама пък от друга страна ако всички се крием като мишки кога ще се оправи страната ни от такива лайнари. И аз не знам....
            Совалката средно на LPG

Коментар

Е те в случая не са те потърсили теб защото ще използват показанията на потърпевшия за да могат да го осъдят. Иначе заради скапаните закони без очевидци .. нищо няма да стане. И зато имаме толкоз малко осъдени престъпници. Оня ден четох за някакъв оправдан в съда. Хванал го екип на РПУ в чужда кола. Разбил стъклото и клекнал долу и се опитва да я запали. И в съда адвокатите изкаррали че оня не влезнал в колата с цел да я краде, ами влезнал да се подслони понеже валяло !!! Леле .. в каква държава живеем само. Дано на съдийте да им се "подслоняват" в колите ...

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                Е те в случая не са те потърсили теб защото ще използват показанията на потърпевшия за да могат да го осъдят. Иначе заради скапаните закони без очевидци .. нищо няма да стане. И зато имаме толкоз малко осъдени престъпници. Оня ден четох за някакъв оправдан в съда. Хванал го екип на РПУ в чужда кола. Разбил стъклото и клекнал долу и се опитва да я запали. И в съда адвокатите изкаррали че оня не влезнал в колата с цел да я краде, ами влезнал да се подслони понеже валяло !!! Леле .. в каква държава живеем само. Дано на съдийте да им се "подслоняват" в колите ...
                Няма, защото онея си знаят къде не трябва да пипат.
                >Keep Walking<

Коментар

Ах , че идиоти има.Наистина да убият желанието на човек да помогне, пълни селяндуриот онези типичните дето си мислят че кат е ауди 80 е голямия гъзараххх много ме е яд, чак се ядосвамСкоро и аз бях свидетел на подобна сценка,само че аз си плюх на петите, малко пъзла ама няма както знае ли вече човек , пълно е с болни мозъци по пътищатата ни.Човек да го е страх да помогне
                  ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Мдаа...Като познавам собствения си нрав, не се наемам да съдя никого в ситуацията.В такива моменти пада едно перде, зад което нищо не виждаш.После може и да съжаляваш, до е късно.Като цяло обаче, никога не е излишна една щанга до седалката.Така и така никой вече не ги използва за гуми...А ако се завие и със вестник, става и по-угодна дори в божите очи
                    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
                      Мдаа...Като познавам собствения си нрав, не се наемам да съдя никого в ситуацията.В такива моменти пада едно перде, зад което нищо не виждаш.После може и да съжаляваш, до е късно.Като цяло обаче, никога не е излишна една щанга до седалката.Така и така никой вече не ги използва за гуми...А ако се завие и със вестник, става и по-угодна дори в божите очи
                      Подписа ти е перфектен

Коментар

Rigel написа:
                        Подписа ти е перфектен
                        Бъди сигурен че не си първия който го забелязва :D
                        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

И аз доста съм помагал,но такива случки не съм имал.Пресен случай тази вечер на прохода Шипка.Заедно с колеги свалихме една Астра от бетонните бордюри на един ляв завой.Нищо му няма на водача,а и колата с никакви поражения.След това на слизане челен удар на две леки МПС слава Богу няма пострадали чакаха си Кат защото единия беше доста виновен изпреварва си на ляв завой и се забива в насрещната кола.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Fiat 127 написа:
                            Не съм сигурен кой е виновен. Има забрани за леви завой на това кръстовище, така че може и момчето с Пежото да е направил некой гяволък. Но каквото и да е станало нямаше за кво да го удря с бухалката. Голям смешник излезе. А като дойдоха куките първо тръгна да бяга, а после се прави на тарикат. Не е попаднал на правилния човек. Ако беше попаднал на някой военен или полицай и му беше извадил бухалка и ония го грънеше щеше да е интересно....А за свидетелстване и аз си помислих. Ама като дойдоха куките нищо не питаха ама и майсторите и те ми дойдоха та трябваше да си ходя. А да си кажа чесно и ме фана шубе после да не ми прави некой номера ония дебелака. Аз хубаво ще свидетелствам ама после я колата ми запалили я съм изял боя некъде. Или както се пала лесно да ми направят некой кур капан некаде и ходи се оправяй после с милицията. Ама пък от друга страна ако всички се крием като мишки кога ще се оправи страната ни от такива лайнари. И аз не знам....
                            Имаше преди години такъв случай с подполковник Кафеджиев от КАТ1.Беше го нацъкал с пищова и после седнал да чака полицаите.
                            FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

tinalex написа:
                              Fiat 127 написа:
                              Имаше преди години такъв случай с подполковник Кафеджиев от КАТ1.Беше го нацъкал с пищова и после седнал да чака полицаите.
                              Май му трябваше един такъв да му дойде акъла..... Малоумници много
                              Совалката средно на LPG

Коментар

Working...
                              X