Колеги, имам следният проблем....тъй като правим от доста време ремонт в къщи и последните почивни дни ги използваме трескаво, днес остана да се боядисват вратите и черчеветата....купихме някаква кафява боя за вратите, която обаче се оказа доста тъмна и след първото мацване, жена ми се намръщи. Иска я по-светла. Та питането ми е следното, имам около половин литър латекс бял, ако го люсна в блажната боя, предполагам, че ще се осветли, проблема ми е че не знам как ще се отрази на блажната боя съвмешателството с латекса.......възможна ли е химическа "симбиоза" между тези две души..... ...Ще съм ви много благодарен, ако някой сподели опит или изтъкнат химик на ФИАТ-форума се изкаже, че до утре вечер всичко трябва да е боядисано......Благодаря предварително...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешен въпрос относно смесване на бои...
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
Не го прави! Несъвместими са!Но ако искаш пробвай с малко количество - да видиш какво ще се получи.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Едната боя е алкидна (блажната), а другата акрилна (латекса). Ако искаш да разреждаш блажната боя си купи бяла такава. Латекса не бих го смесил дори с акрилните бои, които ползвам за да си боядиствам вратите макар да са на една основа. Между другото силно ви препоръчвам АКРИЛНИ бои, когато боядисвате метал, или дърво в закрити помещения! Вярно по-скъпа е боята, но се мие и разрежда с вода! Съхне за около 20 минути за разликата от блажната, която съхне поне за два часа. Друго предимство пред блажната (алкидна ) боя е, че акрилната почти няма мирис. Блажната смърди кошмарно. Вторият минус след цената е, че акрилната боя покрива по-трудно, трябват повече "ръце"!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
смесвай блажната боя само с друга блажна. Имай наум, че тъмнокафявата смесена с чиста бяла би дала светло какао. На жена ти може и да й хареса.Разбърквай добре в кофа или друг съд, най-хубаво става, ако на бормашина сложиш парче извит твърд тел, като на миксер, и бъркаш на бавни обороти.Brava 1.6 16V, Бензин
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар