Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рециклиране на отработено масло в Пловдив?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Рециклиране на отработено масло в Пловдив?

Къде в Пловдив мога да предам за рециклиране отработено масло и туби от масло? Вече в няколко бензиностанции питах и всички вдигат рамене...
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Никой ли не знае? Вие какво правите с отработеното масло? (ако си го сменяте сами разбира се)
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

И аз съм на същото положение ! Сменям си маслото сам и го събирам в старите туби, защото си падам малко пазител на околната среда. Преди го давах на мой приятел, който имаше автосервиз за отопление през зимата , но вече затвори. Сега и аз се чудя какво да го правя!?!? Имам около 12 л. и си го държа в гаража докато намеря решение
      Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
      Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
      BlueStorm transforms . . .
      . . . !!!

Коментар

И аз имам към 15 кила ПП- като гледам, можем да си отворим малка рафинерия Само трябва да си намерим доставчик за добавките :D
        Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Някои използват отработено масло за резачки за дърва!

Коментар

Ще попитам мой първи братовчед от Пловдив, който го гори в дизелите си.Само малко повече пушат , но си вървят на "пушка"!
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Хмммм Какви са му дизелите бре? Питай го проблем ли е да си сипя и в моята печка? :D П.С. И аз имам повече от 20 литра и се чудя какво да ги правя...
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Недей адаш, става на атмосферни, той кара атмосферка 2.5 D мерцедес 124.На другите коли с турбо кара с отработено олио.Но обеща за пловдивчаните да даде телефон, някакъв изкупувал отработени масла.
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                  Недей адаш, става на атмосферни, той кара атмосферка 2.5 D мерцедес 124.На другите коли с турбо кара с отработено олио.Но обеща за пловдивчаните да даде телефон, някакъв изкупувал отработени масла.
                  Ааа добре мирнах вече. :D То в София и олио читаво няма, така че добрата стара нафта си остава на дневен ред
                  == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Току що по радиото чух реклама на някаква нова частна фирма, която се занимава с комунални услуги. Като я чуя втори път, ще и запиша телефона. Да видим дали ще събира стари масла
                    Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                    Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                    BlueStorm transforms . . .
                    . . . !!!

Коментар

Може да се предаде в някоя масларна -там, където сменят масла. Аз така съм правил. По принцип те ги събират и дават за рециклиране. Нямат нищо против да им дадеш една туба. Твърдо против съм горенето на отработено масло в двигателя - то е канцерогенно и без да се гори (особено, това, дето е от дизел). Предствете си какво издухвате в атмосферата, като го горите. То и без това от ауспуха не излиза свеж планински въздух, но поне да не замърсяваме зорлем. Р
                      Тойота Приус

Коментар

Давайте го на тези които сменят масла те ще го вземат после го продават на по 30/40 стотинки на литър на тези които карат стари фандроми ,трактори и строителни машини със стари хидравлики .Наливат го в хидравликата те побират 60/70 литра та и повече и как се издържа с хидравлично масло ако изпуска па дори и малко.
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Случайно попаднах на това:Изкупувам и продавам отработено масло!!!0889263118Добрин Динев, Пловдивhttp://www.dalavera.net/read.php?1385,3205
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

МОДЕРИРАНО

Коментар

Евала, ама по-голям успех ще имаш, ако си пуснеш тема в бизнес-раздела.Ключ на темата. Оригиналното мнение от горния пост си го прибирам в архива.

Коментар

Working...
                              X