Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой да е пътувал скоро до Гърция с автомобил, препоръки?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Я някой пътувал да каже по пътя до Солун, респ. Лариса дали има пропан-бутан и къде?Освен това - има ли някой, който да е пътувал към Лариса - лесна ли е ориентацията до там и най-вече при Солун? Благодаря предварително.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

    Коментар


      #17
      kiro_of_the_day написа:
      Я някой пътувал да каже по пътя до Солун, респ. Лариса дали има пропан-бутан и къде?Освен това - има ли някой, който да е пътувал към Лариса - лесна ли е ориентацията до там и най-вече при Солун? Благодаря предварително.
      За пропан - бутан, не мога да кажа къде има - автомобила ми е с дизел, но пътя е лесен. Гледай табелите - преди Солун гледай за Атина, а после има табели за Лариса. Малко сложно беше когато преди се минаваше през самия Солун, а сега въобще не влизаш - дет се вика караш по обиколното. По пътя има много табели така, че е много е лесно
      FIAT Marea 1.9TD Weekend

      Коментар


        #18
        kiro_of_the_day написа:
        Я някой пътувал да каже по пътя до Солун, респ. Лариса дали има пропан-бутан и къде?
        Не съм пътувал скоро, но дано това ти е полезно:Filling Stations Central Greece SHELL Gas55th km Thessalonikis-AthinonSEA KorinouKATERINIMr. G. Gavriil+23510 41257 SHELL Gas447th km Athinon-ThessalonikisSEA KorinouKATERINIMr. G. Gavriil+23510 42 131 ΕΚΟ3rd km Larissis-Athinon (opposite ELPA)LARISSAMrs. Stella Giandikidi+2410 627327 ΕΚΟ7 km Larissis-Volou LARISSA Mr. Dailianis69 443 36 709 ΕΠ7th km Volou -LarissasDiminio - VOLOSMr. Xrysostomos Prapas+24210 95562 ΕΚΟ11th km.Volou-N. Aghialou(Microthives)VOLOSMr. Iordanis Pelagiadis+24210 88953 JET GAS3rd km Thivon-MourikiouTHIVAMr. Stelios Tsokanis+22620 22953 PETROGAS3rd km.Ioanninon -Athinon IOANNINAMr. K. Farmakis+26510 57624Взето от тук: http://www.shellgas.gr/site.html?page=90&lang=enУфф, има и за района на Солун /Filling Stations Thessaloniki/, но ... ще ги видиш.А ето и още един линк, който сигурно ще ти е по-полезен: http://www.gas-tankstellen.info/menu...n_USЦъкаш си на Country - GREECE и ..... ENJOY :D Има дори снимки на разположението на газ-станциите по пътя - май са базирани на GOOGLE EARTH ... П.С. Гръцкия ми е "терра инкогнита", затова предполагам, че и за теб няма да има проблем да разбереш "есенцията". А надявам се и Здравко да ти помогне с конкретно уточняващо инфо.
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

        Коментар


          #19
          Ето официално инфо за новите глоби:"700 евро глоба за нарушение на пътя в Гърция04 Юни 2007В Гърция влезе в сила нов правилник за движение по пътищата, който предвижда многократно увеличение на глобите и наказанията за най-опасните нарушения зад волана. Ако глобата се плати в рамките на 10 дни, тя се намалява наполовина.От днес нарушаването на правилника за движение по пътищата в Гърция става лукс, който мнозина ще се замислят дали да си позволят. Неспазването на предимство, неспирането на знак ,,Стоп", преминаването на червен светофар, неправилното изпреварване и арогантното шофиране с цел впечатляване на околните вече се глобяват със 700 евро.Паричното наказание е със 110% по-голямо от глобите, които бяха в сила до вчера. Ако в автомобила е открито антирадарно устройство, глобата е 2000 евро. Полицията има право да отнеме свидетелството на шофьора за 30 дни и да спре колата от движение за 60. Наказанието е ново.Със 110% се увеличават и глобите за шофиране след употреба на алкохол, които варират от 200 до 1200 евро и се съпътстват от минимум два месеца затвор и отнемане на книжката за шест месеца.Ако водачът бъде заловен втори път зад волана в нетрезво състояние в рамките на две години, глобата е 2000 евро и тя се съпътства с минимум щест месеца затвор и лишаване от право за шофиране за пет години. Превишената скорост се наказва от 40 до 350 евро.Гърция има славата на страна с едни от най-опасните пътища в Европейския съюз. Благодарение обаче на строителството на нови и качествени пътища и на засиления полицейски контрол за първите четири месеца на тази година органите на реда са констатирали 15% по-малко катастрофи и 20% по-малко жертви в сравнение със същия период на 2006 г."http://btv.bg/news/?magic=world&story=58748

          Коментар

          Working...
          X