Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой да е пътувал скоро до Гърция с автомобил, препоръки?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой да е пътувал скоро до Гърция с автомобил, препоръки?

Здравейте колеги,Мисля на 25.26-ти да се разходя с жена ми и детето до Солун Гърция. Та в тази връзка моля, ако някой е пътувал скоро да сподели за такси, винетки, закони, ограничения и оборудване по автомобил, или каквото и да е, което ще ми е от полза.Благодаря Ви предварително,Поздрави и весели празници!
    Lupo - The Monster
    Е83 3D

Здравко сподели някои неща ето тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=15691Но по-прясна информация няма да е излишна и на мен. Дали юни месец ще трябват зелени карти!?
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Само спазвай ограниченията, да не се прибереш без заден номер

Коментар

Днес се връщам от там, нищо не се е променило от времето когато го описах.Единствено видях и на отиване и на връщане че дебнеха полицаи малко след Серес преди да се почнат завоите.Както ти каза и колегата - спазвай ограниченията! Карането е удоволствие, а Солун е град за който нямам думи.Ако ще разглеждаш града, спири на платен паркинг за да ти е мирна главата - на пристанището беше 2 евро/час.Успех и приятно пътуване!
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
          ...Единствено видях и на отиване и на връщане че дебнеха полицаи малко след Серес преди да се почнат завоите...
          Да не са били на обмяна на опит с нашите милиционери...!?
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Скапаното време ми развали пътуването до там в единствената свободна събота и неделя дето имах. Каня се да ида до Кавала от 2 месеца да си направя маршрута за Тасос през лятото и все нещо се проваля ... дано се оправи по-бързо това време, че ...Между другото ... Здравко, как беше времето там?

Коментар

Вчера бяхме до Солун и на петедесеттина км. по-надолу за чисто море. Забележки по пътуване никакви. Време идеално, единствена заблежка, че е пълно с всякакви двуколесни мотопеди и мотори, които изникват от нищото и се врат навсякъде. Времето до около 14.00ч. беше идеално като лято, но след това веоятно е валялло дъжд защото, като се връщахме през Солун към 19.00ч имаше локви.
              Lupo - The Monster
              Е83 3D

Коментар

Променливо - както каза колегата - понапича, а после - дъжд.Онзи ден ми направи лошо впечатление колега с браво син металик, с някакъв номер от Перник. Малко преди Неа Моданиа магистралата беше затворена за ремонт и се минаваше по стария път. И единствен тоя пич се напъваше да изптреварва из колоната без видимост.

Коментар

zgabrovski написа:
                  Променливо - както каза колегата - понапича, а после - дъжд.Онзи ден ми направи лошо впечатление колега с браво син металик, с някакъв номер от Перник. Малко преди Неа Моданиа магистралата беше затворена за ремонт и се минаваше по стария път. И единствен тоя пич се напъваше да изптреварва из колоната без видимост.
                  Сигурен ли си, че не беше Голф?

Коментар

Не, Браво, същия цвят като моето.

Коментар

Аз тамън се връщам от там. Бяхме на Халкидики, Ситония, Метаморфози.Полицаи имаше на разклона за Серес, навсякъде другаде гърците си карат като нас - без да спазват ограничения.Днес като се прибирахме насамта чух по радиото, че увеличават глобите 2 пъти Превишена скорост 360 Евро, неправилно паркиране 700 Евро и някакви такива луди глоби - за сравнение само ще кажа, че ние изкарахме една седмица с 500 евро всичко.Пътищата им са отвратителни. Тук имаше една тема, че били готини - друг път. Строят яко гърчолята. От 250 километра да е имало 50-60 магистрален път.Иначе шапка им свалям - насадили са едни розови храсти покрай пътищата да ти е драго да караш.А Ситония е много красиво място.Водата е топла, слънцето пече, става са плаж.Зелена карта ти искат само на влизане от БГ към Гърция.Направи ми впечатление, че само българчетата караме със светнати фарове, даже по някое време ги изгасих и на връщане към БГ към границата си ги светнах пак.
                      Пеш
                      ----
                      Ex Peugeot 206 -Служебен
                      ----
                      Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

toshe написа:
                        Аз тамън се връщам от там. Бяхме на Халкидики, Ситония, Метаморфози.Полицаи имаше на разклона за Серес, навсякъде другаде гърците си карат като нас - без да спазват ограничения.Днес като се прибирахме насамта чух по радиото, че увеличават глобите 2 пъти Превишена скорост 360 Евро, неправилно паркиране 700 Евро и някакви такива луди глоби - за сравнение само ще кажа, че ние изкарахме една седмица с 500 евро всичко.Пътищата им са отвратителни. Тук имаше една тема, че били готини - друг път. Строят яко гърчолята. От 250 километра да е имало 50-60 магистрален път.Иначе шапка им свалям - насадили са едни розови храсти покрай пътищата да ти е драго да караш.А Ситония е много красиво място.Водата е топла, слънцето пече, става са плаж.Зелена карта ти искат само на влизане от БГ към Гърция.Направи ми впечатление, че само българчетата караме със светнати фарове, даже по някое време ги изгасих и на връщане към БГ към границата си ги светнах пак.
                        Дааа и аз скоро се върнах от там , правеха ремонт на някой магистрали , таксите им бяха около 4 евроНо караха доста бавно по магистралите, за разлика нашите
                        ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

да не забравяме, че радар-детекторите са забраненида няма изненадани :D
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз в началото спазвах ограниченията, но те са супер глупаво сложени и си карах с разумна скорост.Както казах няма полицаи в храстите, но сега след въвеждането на новия правилник може и да се появят.Това, че радар-детекторите са забранени не го знаех. От друга страна казват, че има и камери.В БГ нали радар-детекторите не са забранени?
                            Пеш
                            ----
                            Ex Peugeot 206 -Служебен
                            ----
                            Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

toshe написа:
                              В БГ нали радар-детекторите не са забранени?
                              тук са разрешени за ползване
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                              X