Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишнина от спирането на цигарите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Годишнина от спирането на цигарите

Днес се навършва една година откак спрях цигарите. НЕ беше лесно но се радвам че се получи от първия опит. Все още не смея да кажа "окончателно съм ги спрял" защото въпреки че не съм палил година все още ми се припалва понякога, макар и по-рядко. За да е постижението по голямо - последната ми кутия цигари все още седи недовършена в един шкаф да ме изкушава, засега безуспешно .Минусите - един месец се чувствах адски тъп, аз съм свикнал мозъка ми да щрака бързо и липсата на концентрация ме убиваше направо. Мини депресийка, преодоляна с много чай, мед, разходки и GTV. Стомаха ми си показа рогата, както знаете никотина си има и полезните страни и едната е че помага на храносмилането. Та обади ми се колита, то с тея цвилещи кюфтета в магазините кой ли няма ама...Почти не играя куестове вече...то не е лид а си палнеш фасчето не върви играта.Плюсовете. Почти не се задъхвам. Преди първо се задъхвах - после ме заболяваха мускулите при физическо усилие. Сега е обратното. Няма го онова сърбежче долу в гърдите като си поемеш дъх ’до горе’. Връщане на сетивата - почти не ми се налага да соля манджите, а преди направо си ги ядох посипани здраво. Открих че чат пат ми харесва магданозче на салатата - то не било просто треволяк. Секса е по-хубав. Открих какво е да мирише гората след дъжд и аз, дето винаги съм искал бетон и алуминий около мене сега ме дърпа просто към зеленкото. Кръвното ми е супер. Пулса ми спадна. Мога доста да продължа списъка.Та така, похвалих ви се. Дали бих пропушил пак? Да, при две условия - да са безопасни цигарите и да са по-евтини. Едната от тези две причини ме е спасявала винаги като ми се допуши някоя вечер. Пуши ми се, викам си - ок, майната му на здравето, и без това се тровим с какво ли не...ама цигарите годишно са две месечни вноски от апартамента. Или казвам си - бе кинти, нали вадя достатъчно, голям праз, пари се печелят и се харчат - обаче друго си е да си имаш сетивата, да ти е леко и сутрин първата ти работа да не е да окашляш махлата. Та така, все нещо надделява . Дали ми липсват цигарите? Да разбира се. Когато бачкам, след храна, след секс, па дори и на чист въздух като ида (Авео не си само ти хехе ) - винаги е кеф да палнеш. Няма да ви излизам с лафа "аууууу, как съм пушил толкоз време". Ми кеф ми беше, пуших си. Сега ми е кеф да не пуша .Един съвет ще дам на колебаещите се - ако не сте убедени не пробвайте. Не е лесно. И ако пробвате недостатъчно мотивирани после не успявате и се насажда в главата ’е нема начин’. Начин има, но си дайте време да се приготвите, да го осмислите и приемете. Аз от решението че не ме кефи да пуша до спирането възприемах идеята около 6 месеца. Другото дето много ми помогна е че няма пушачи около мен. Аз бачкам сам вкъщи, жена ми не пуши.Благодаря за вниманието и се надявам да не съм ви отегчил
    Пунто SX 55 '95 Метан

похвално колегабраво
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Другото дето много ми помогна е че няма пушачи около мен.
      Аз сигурно за това не мога да ги махна....а много искам!ЗАВИЖДАМ ТИ и те поздравявам за отказването ти от ГАДНИТЕ ЦИГАРИ!!!
      FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
      FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Поздравления! Споделям повечето неща, които си написал (аз не пуша от 4 месеца). Но:Все още не смея да кажа "окончателно съм ги спрял" - Защо? Както сам си се убедил, това е въпрос на избор. Не виждам какво те спира да го кажеш, ако си решил, че си приключил с цигарите в тоя живот. Затова и не разбирам защо държиш недовършената кутия в шкафа... Изхвърли я и го кажи!Един съвет ще дам на колебаещите се - ако не сте убедени не пробвайте. Не е лесно. С първото съм съгласен, с второто - не. То си е индивидуално (при мен беше много лесно). Всъщност до много голяма степен зависи от първото, т.е. доколко човек се е мотивирал и дали е взел съответното решение.Иначе браво и за споделеното - на един човек да помогне да се замисли и реши - не си търкал клавиатурата напразно! :D
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Прав си за плюсовете и минусите от отказването а цигарите. Година и шест месеца не пипвах даже цигара, но почти не минаваше ден без да ми се допуши, а за напълняването въобще няма да говоря - 15кг. Сега пак си пуша...
          FIAT Marea 1.9TD Weekend

Коментар

И аз горе долу съм правил същите разсъждения. Две години и три месеца без цигарен дим - равносметката е че не съм станал по-богат но не се чувствам зле е малко съм напълнял но от три месеца съм на режим и съм свалил 10 кг. Като извод може да се каже че си заслужава да се откажат цигарите.
            BRAVA 1,4 12V
            Nissan Navara

Коментар

Честита годишнина :D Браво че си ги спрял гадните цигари

Virtual Tuning BG - Единствения Български Форум посветен изцяло и единствено на Виртуалния Тунинг.
              Уроци, помощ, картинки, битки, и много други!

Коментар

Поздравления колега!!!Аз спирам цигари периодично. около 6 месеца не пуша, след това отново пуша - горе-долу пак толкова време и това се повтаря вече 3 години. Нямам проблем с отказването и това ме успокоява. Като кажа повече няма да пуша и спирам на секундата. Сега не съм пушил малко повече от месец (не си отбелязвам кога съм спрял) и мисля този път да е за по дълго време.
                Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

За който иска да ги откаже:http://trace.data.bg/Pics/Snimki%20v...20page%202.JPG
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

ЧЕСТИТО аз също не пуших година и нещо,но пак ги почнах .Когато ги спрях имах така наречените кризи,но отминаха.Наспивах се по бързо ставах в 4:30-5:00 (при положение,че нормално ставам 6:30-7:00) и не ми се спи повече.За съжеление ги започнах около продажбата на старата кола. Някой ще каже,че съм си намерил извинание но това е положението. БРАВО
                    BRAVA 1.4 12V газ

Коментар

За който иска да ги откаже: ........
                      Надъхах се и.....ще пробвам!
                      FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
                      FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Благодаря на всички за поздравите .Pecho не казвам окончателно защото си имам правило ’никога не казвай никога’. Живота е много странно нещо, върти се и така и така. Освен това имам наум колегите къде казват ’аз ги спрях за година после пак’ че даже и повече. И то от бая хора съм чул, че спират за доста време, а после - хоп. Като не казвам ’окончателно съм ги спрял’ оставам леко нащрек, разбираш ли . Това ми помага. А и съм чул че човек се смята за отказал цигарите когато забрави датата на която ги е спрял. А аз все още я помня . Цигарите в шкафа са там не за да ги имам подръка ако ми се припуши ами защото не ми пука там ли са или не са . Аз забравям че са там, на месец два ми се случва да погледна и се изненадвам приятно че ето, бях забравил че са тука.rossto това с килограмите го излових навреме. Като спрях цигарите ми се прияде солетки, гризки, знаеш как е, но си наложих да не го правя. 2-3 дни зор и организма разбра че няма да стане да замести цигарите със солетки. Та ми се поразмина това. Още нещо да споделя. Абе много се пуши в тая държава бре?! Леле идея си нямах. Сега като се поогледам - всеки лапнал фаса. Седна на барче - ами отнема ми време да намеря човек без цигара. Майките с количките можеш да ги познаеш от мъглата в центъра (да, те винаги са в центъра) на заведението. Сега си спомних че на лаптопа бях сложил програмка дето следи някои статистики. Изрових я да видя какво се е натрупало My name is Marti, and I am a nicotine addict.I have stopped nicotine for 1 year, 1 day, 20 hours, 11 minutes and 18 seconds (366 days).I’ve not smoked 6603 death sticks, and saved $770.93.I’ve saved 22 days, 22 hours and 15 minutes of my life.Доларите=левове. Всъщност малко поевтиняха цигарите оттогава май, но кой да следи . 6600 цигари..бау....току що си ги представих накуп.
                        Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

Честито и от мен - аз съм на 5 г. и 6м.А от година ми се пуши зверски, как устисквам - не питайте.Резултата е 10 кила отгоре.А иначе, като видях гърците как пушат, тук не сме толкова зле. Там е нормално с цигарата да влезеш в магазина, а продавача ти носи пепелник.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Candid написа:
                            ........че на лаптопа бях сложил програмка дето следи някои статистики. Изрових я да видя какво се е натрупало .
                            ...колега, сори за - а, но адски много имам нужда от такава програма, би ли ми пратил линк или името и, за да я намеря.........а докато търсиш, аз ще ида да изпуша една цигарка.... / шегичка... /

Коментар

Ааааа, аз не съм някакъв нихилист на тема цигари сега . Който иска си пуши .Ето програмката.http://www.xarka.com/freeware/quitcounter.html
                              Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

Working...
                              X