Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова Брава на два дни (плюс шест години)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нова Брава на два дни (плюс шест години)

Първо искам да поздравя всички тук и да изразя радостта си, че има такъв форум.Преди десет дни решихме да си купим семейна кола, която да е красива (най-вече). Спряхме се точно на Фиат Брава, с двигател 1.6 (четохме тук всичко по въпроса за разпределителните валове на 1.4 и затова взехме 1.6). От автокъща, нов внос, без номера, внесена от Италия, километри 70 000, години - юни 2001, Кирето (кварталният ми майстор) каза, че има вероятност и да са реални километри. Купето е идеално, с няколко драскотини и вдлъбнатини.Платихме кеш 6200 на автокъщата, като ни оказаха безплатно съдействие в КАТ (30 лева за катаджиите), спах една нощ там, на другия ден в 4 следобед излязох с новите номера. Важно - редете се на канали 1 - 4, там върви най-бързо (минаваш в рамките на деня). Каско, граждански, маркировки - общо 600 лева. Регистрацията в КАТ София - с ония 30 + 60 общо деветдесет лева + 10 за кафета и суха храна от бензиностанцията на Лукойл.Ремонти - смяна на масло в Италсервиз на колелото на 4-ти километър - масло Tutela 10W40 + маслен филтър + въздушен филтър + работа - 88 лева. Направиха сервизна книжка и казаха, че е добре да се смени ангренажен ремък и ролки - общо 300 лева (ремъците 160 + 140 работата). Утре ще я карам да ги сменят.Проблеми - днес въртях из София поне 50 километра през деня, температурата не мърдаше от средната чертичка. Вечерта в шест, като тръгнах към Дружба, още на Орлов мост взе да качва температурата и в Дружба вече опираше в първата червена точка. Оглед при отворен капак - перката на радиатора не се върти.Изчакахме около час да поизстине, спадна до последната бяла точка преди червената. Прибрахме се обратно до центъра, като температурата през цялото време беше на последната бяла точка, а при жълтите павета вече тръгна към първата червена. Утре ще трябва да им кажа и за това, надявам се да не е безумно скъпо, защото парите свършиха заради проклетите застраховки, данъци, такси, таксички почерпки и бакшиши.Излях си радостта и проблемите и се надявам да не ви отегчих.
    Brava 1.6 16V, Бензин

Честита придобивка колега! Желая ти десетки хиляди безаварийни километри! Поздравлевия за никнейма! Добре дошъл във форума! Надявам се да сме полезни.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

...честито и от мен колега.....да сте живи и здрави с новата придобивка, очакваме снимки....

Коментар

Да ти е честито колега! Много безаварийни километри! :D
        Space Star 1.9 DID

Коментар

Честита Придобивка и безавариина.А за ремъците и ролките от стамболийски си ги вземи и при твоя майстор по добре ходи! ще поспестиш 100лв тъкмо ще има и за да видиш перката защо не работи питай в консултации какво можеш да си погледенеш и провериш сам Хайде и да я снимаш после и да я покажеш пак в съответната тема :D
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Re: Нова Брава на два дни (плюс шест години)

Megadeth написа:
            Направиха сервизна книжка и казаха, че е добре да се смени ангренажен ремък и ролки - общо 300 лева (ремъците 160 + 140 работата). Утре ще я карам да ги сменят.
            Честита нова придобивка и добре дошъл във форума! :D 300 лв ми се виждат множко само за ангренажен ремък и ролки?! Най-вече - 140 лв работа!!!Ако не е късно пробвай и в тези сервизи /на повечето от тях може да пратиш on-line въпросче/ :http://www.dn-bg.com/http://forum.fi....htmПреки впечатления имам от първия - миналата година за 360 лв /смяна на ангренажен ремък - 50 000 км гаранция с техни части , ролки, ремъци, всички филтри, масло на ДВГ/. За труд за всичко гореописано - 75лв. :D П.С. От Италсервиз си купих колата и за поставяне на аларма - 135 лв.
            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
            Среден разход на газ

Коментар

Макар че изчетох за една седмица почти целия форум, преди да купя колата, пак не съм съвсем наясно и очевидно ще повторя нечии въпроси или теми. Майсторът, дето ми е приятел, преди ми поправяше тридесетгодишната шкода. На него имам голямо доверие, но той просто не разполага нито с компютър, нито с не знам какви изобретения на науката. Такива фиати не са правили много и тепърва трябва да гадаят кое как се разглобява. Тук четох, че зацепването на ангренажния ремък е важно и че се прави със специален инструмент. Затова ми дойде тая идея да го сменявам в Италсервиз. За самите Италсервиз тук не видях нито добри, нито лоши мнения, приятел ми каза, че едно време са били фиатски сервиз. Това, разбира се, е било едно време.Казват, че дават гаранция за ремонтите. Не знам доколко са точни.Всъщност са ми наблизо, на път за работа, а моя приятел е нейде из Малашевци. Ако трябва нещо да се купи, трябва да търча из целия град за нещото, таксита и прочее, а и той не работи за съвсем без пари. Италсервиза поне на приказки са щедри - оставям колата в девет сутринта, в един на обяд си я взимам със сменени ремъци.Ходих днес в Александър Ауто на Росица, трябвало да си запиша час за другата седмица, тинтири-минтири. Аз за една седмица ще се побъркам.Надявам се в Италсервиз да не ме прецакат, щото просто нямам нерви за нищо повече.
              Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

Много вярваш на разни дето искат да ти вземат парите. и на пунтото ми и на дизела на баща ми нашия майстор си смени и зацепи перфектно ремъка както и на доста др коли просто ще дадеш мн пари за нищо.Ако не ти е далеч Костинброд да те заведа при нашия майстор,ако ли не пък питай някой твой колега все някой си прави колата при свестен майстор дето зима по тънкана.Това е за смяната на агренажа ,за диагностиката имаме колега от форума на алфа бобо се казва колегите ще ти дадат гсм звъниш уговаряте се отиваш пред теб си направи диагностиката и ти обясни какво как ,а не в сервиз ти я вкарват и после ти казват еди какво си само за да те одерат повечко.Вчера си взехме мареята от 1 сервиз за ремонт на абс-а който се покри от автокъщата ама само информативно цената беше 30лв на час тя седя 1 ден и на др до 3 часа сметни колко пари са....и диагностиката като 1 майстора ми казва 1 реле само за работа заминава 1 ден ,а после тази дето приема колите ми говори ама то 1 ден за разглабяне ,а другия сглобяване.Хе 2х8 часа е 16 х30 смятай кви пари се дават.А и още нещо на 1 колега на баща ми си акра сузукито на диагностика като преди това е сменил дистрибуторна капачка и да провери как работи.Влиза в фирмения сервиз илезло 1 младо пишлеме пунсло диагностиката и накрая отсекло дистрибуторна капачка е за смяна :D човека само му казал я затвори капака колко пари и си излезнал,отделно пак в тоя сервиз и същатата кола отива да си я вземе след смяна на консумативи и кво да гледа някъв с по мръсно облекло и от въргалял се в кал седнал и си ровичка по касетофона Намери си майстор при който седиш при него и гледаш какво ти прави ,най малкото после някой неща си ги сменяш сам

Коментар

Важи.В Италсервиз смениха ремъци ролки, общо части и работа 330 лева (с 20% ДДТ) и шест месеца гаранция. Хората бяха учтиви и внимателни.Макар че не рина парите с лопата, не смятам, че работата на един специалист може да се подценява. Защото и аз работя, и искам и моя труд да се оценява. Освен това, колата има заведена сервизна книжка, с печати и прочее, така че ако утре поискам да я продам, няма да обяснявам на купувача "Колата е слънчак бате, нашия Ванката (Кирето, Жорката, Хараламбито) й смениха ремъците е те тука на тритоара батка нема се пуъашиш). Просто му давам книжката и трите ключа.Загряването не се разбра откъде е дошло, прегледаха всичко, днес си работеше перфектно. Явно мокротията вчера е била ужасна, то електрониките влагата направо ги разсипва.Макар че обичам да вися на главите на майсторите, в халето не ме пуснаха, и не им се сърдя. Ако пускат всеки да се мотае там, ще им изпокрадат де що има по сервиза инструменти. Прави са си хората да се пазят.Тия дни ще покарам малко извън София, в неделя абитуриентски алабалове, тогава ще нащракам снимки и ще постна тук синьорината. Много е красива, просто възхитителна.
                  Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

Ми ще ги чакаме снимките За другото си прав но пък не виждам ли какво правят някак си не съм свикнал и в такъв сервиз не ми се оставя колата

Коментар

ами пистовите ремъци се виждат, че са нови, има следи от пръсти по кутията на ангренажния, колата върви съвсем нормално за момента, предполагам, че са свършили работата професионално.С Ванката проблемът е, че има желание момчето, и отношение, само че не разполага с подходящия френски ключ, за да зачука съответния болт.
                      Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

Провери си реостата на перката за радиатора. Много често им нагаря буксата за първата степен на перката. Да не прегрееш лятото, че тогава те чака приключение.
                        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

ама откакто сме със синьорината по улиците, изведнъж взех да забелязвам и другите брави. И ми е едно радостно, махам им на хората, а те се чудят какво ми има :D :D :D :D :D
                          Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

честито колега безаварино каране
                            Mercedes E200 coupe

Коментар

Честито колега и безаварийно шофиране.Да ти е здава фиатката и да я караш умната.
                              BRAVA 1.4 12V газ

Коментар

Working...
                              X