Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Призив за повече търпимост към новите потребители

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Призив за повече търпимост към новите потребители

Колеги, искренно Ви моля да бъдем по-търпеливи към новите потребители и въпросите, които задават колкото и да ни се струва, че са тъпи и/или неграмотно (вкл. и технически) зададени понякога.Същото важи и за повтарящите се въпроси от новаците, които са коментирани вече многократно. Не, че и на мене не ми избиват понякога балансите от смотани и смотано поставени въпроси, НО все пак... Ето например новия колега - http://forum.fiat-bg.org/profile.php...profile&u=4433 два въпроса е задал човека и веднага сме го захапали ! А той поне се е постарал да си зададе въпросите в подходящи раздели - значи има надежда все пак. :D
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Подкрепям.Това че ние знаем как се ползва търсачка и къде може да се погледне преди да се пита не означава че и другите го знаят ,а и заяждането с правописа понякога не е на място.Кои е на фонетик и не му е свикнал си прави грешки а другите го изядат с парцалите или му наливат акъл да мине на метода на инжинера всеки си решава за него как му е по добре от нас може само да му покажем какви опции има и той да си избере сам.
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

и това с търсачката не е много надежно ,защото поне 70% от темите в миналото са зададени подрешно .От няколко месеца модовете редактират май и заглавията ,а и голяма част от някой проблем примерно е оставена без завършек слек като въпросният пуснал темата не сподели крайният резултат ,язък ,че си чел 5 страници !! Не знам за вас ,но аз не помня да съм търсил нещо в търсачката и да няма минимум 5 страници !!
      фиатче Браво 2.0

Коментар

Подкрепям :D Знам какво ми беше на мен, когато влязох тук за първи път преди малко повече от година...Чудех се какво всъщност съм си купила и задавах тъпи въпроси и все пак ми отговорихте! Но ако ме бяхте заяли....мисля, че нямаше да пиша сега
        Punto 1.2/75

Коментар

Krass написа:
          Но ако ме бяхте заяли....мисля, че нямаше да пиша сега
          Абсолютно!!!
          Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
          Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
          Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Кире, моля те, точно тоя случай ли намери да даваш за пример. Има много моменти в които модовете захапвате някого за по малко, ама гледай тука сега - име на тема:
            какво да правиа ако задната чистачка откаже да бачка на ТИПО
            Нека направим анализ:1. темата е на вярното място2. указани са марката и модела на колатаобаче3. тоя човек ме обижда като счита, че моята буква липсва от азбуката4. не говорим изобщо за пуктуация и постройка5. въпроса при него е: ’ако’ спре да бачка, а не ’спря - какво да правя’ - дали е спряла не знаем, а като не е спряла и не сме виждали колата, не заем какви превантивни мерки да прилагамеПосле- поста:
            аз не знам така че се надиавам ниакои друг да знае и да ми каже какво да правиа
            1. На първо място - пак ме обижда с липсата на Я в изречението и то тенденциозно - на 2места2. Не става ясно дали има проблем или не3. Изобщо не коментирамеи възможност за обяснение на случая/проблема4. имайте предвид че колегата вече веднъж или някоко пъти си е редактирал (?!?!?!) темата... и т.нА си представете този пост пуснат при брат’чедите сектанти...Или в тунинга - тука сме много нежни, това мога да кажа...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
              обаче3. тоя човек ме обижда като счита, че моята буква липсва от азбуката.1. На първо място - пак ме обижда с липсата на Я в изречението и то тенденциозно - на 2места
              Ха Ха ХаВерно е така.
              Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
              Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
              Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
              BMW X3 3.0D Aut

Коментар

nasty написа:
                Подкрепям.Това че ние знаем как се ползва търсачка и къде може да се погледне преди да се пита не означава че и другите го знаят ,а и заяждането с правописа понякога не е на място.Кои е на фонетик и не му е свикнал си прави грешки а другите го изядат с парцалите или му наливат акъл да мине на метода на инжинера всеки си решава за него как му е по добре от нас може само да му покажем какви опции има и той да си избере сам.
                Ако си прочетеш последното изречение извън контекста на темата, след един месец, дали би разбрал нещо? Как мислиш? Аз предполагам, не!
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Подкрепям призива за търпимост към новите потребители
                  BMW E90 320D
                  ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                  ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                  ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Yavor написа:
                    Кире, моля те, точно тоя случай ли намери да даваш за пример. Има много моменти в които модовете захапвате някого за по малко, ама гледай тука сега - име на тема:
                    Ами този случай беше последния и затова го дадох за пример. За правописа си АБСОЛЮТНО прав, ама сега какво - да му преподаваме частни уроци ли...Колкото и пъти да го коментираме правописа - факт е, че образованието ни е ВЕЧЕ гола вода и от там идва всичко...Защо да учи човека (говоря абстрактно), като с учене се вижда, че нищо не става... Примери - бол! Мечтата на 99% от малките момичета е да станат фолк звезда или мутреса, а на момчетата - фифти-фифти - катаджия или мутра. Иначе призива ми не е отправен специално към колегите модератори, а към ВСИЧКИ потребители.

Коментар

И все пак това не е форум за граматика а за помощ и консултаций едва ли е толкова важно да няма правописни грешки всеки в бързината греши вярно че е дразнещо но не това е най-важното ,ако ви дразни че до тук няма пунктуаций ваш проблем !
                      Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

NewUser написа:
                        И все пак това не е форум за граматика а за помощ и консултаций едва ли е толкова важно да няма правописни грешки всеки в бързината греши вярно че е дразнещо но не това е най-важното ,ако ви дразни че до тук няма пунктуаций ваш проблем !
                        Правилното писане е въпрос и на самоуважение колега! Поне за мен. Не искам като напиша нещо и цяла България да ме сочи с пръст като неграмотник.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          NewUser написа:
                          Правилното писане е въпрос и на самоуважение колега! Поне за мен. Не искам като напиша нещо и цяла България да ме сочи с пръст като неграмотник.
                          Напълно съм съгласен , но когато човек влиза в този форум очаква да получи съвет относно проблема който го е налегнал ,а не да получава критики относно правописа си. Напълно подкрепям идеята ,че трябва да се пише единствено и само на кирилица.
                          Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

Ми от чатенето мисля че да е там си ги редях на редове и тия работи запетайки ново изречение ала бала въобще не ползвах.И май от там специално на мен си ми бяга граматика което и доста колеги забелязват :D за др не са свикнали на фонетик-а др бързат и изпускат.Просто човек трябва да разбере тоз който го е писал неграмотен ли е бързал ли е заяжда ли се на еди колко си места нарочно и да намери правилния тон да се скара да направи забележка или каквото е нужно
                            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

blagun написа:
                              Подкрепям призива за търпимост към новите потребители
                              Подкрепям напълно идеята. Но все пак нека не забравяме, че след като напишем мнение, след това някой го чете и се случва точно заради грешки да не разбере за какво става въпрос в темата/мнението, така че бих препоръчал на всички да ползват копчето за ПРЕГЛЕД на мнението за да облекчим четящите, както и да пестим времето на модераторите на които се налага да поправят грешките в мненията.
                              Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                              Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                              Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                              Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Working...
                              X