Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тъпите КУКИ ...... или как се задръства движението

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тъпите КУКИ ...... или как се задръства движението

Вчера се повозих малко из София от към 7:30 сутринта та чак до 21:00 вечерта. Цял ден имах работа навън и две неща ми направиха изключително лошо впечатление - и двата пъти псувах по куките, а дано да си земат поука. Чуха ме със сигурност.Първо част на приключението - часът е 8:30 кръстовището е бул. Евлоги Георгиев и бул. Черни връх. Посоката на пътуването ми беше от Евлоги Георгиев по България към жк Гоце Делчев. Спирам на светофара и гледам в дясно на тротоара до сграта двама униформени тип светеща жилетка и двама други ровят в някво табло и цъкат някви копчета. В резултат на което светофара мига като коледна елха - ту светва червено, ту почва да мига жълто, ту изгасва / на мен ми светеше червено като стигнах светофара и си имаше обичайнто задръстване т.е. минаваше се на втория светофар/. В резултат на намесата на "гениите" светофара спря и всеки почна да минава както си иска. Аз се измъкнах за 3 минути. За другите след мен не знам.Втора част на приключението - часът е 16:15 малко след пазар Иван Вазов и преди кръстовището на Д.Несторов и България. Посока Център по хигиена пътя е еднопосочен, трилентов. В дясната страна винаги има спряли коли перпендикулярно на пътя. Между колите глупаците с жилетките се крият и дебнат майките си....... Та въпросните човечета спряли няква кола, но тъй като няма къде да отбие директо я спряли в средното платното и от там нататък няма мърдане. Неква адска колона зад колата и който кара в най-ляво само той може да мине. Еми псувах ги и нарочно си отвори джама да ме чуят ясно......Та ако това са хората който трябва да оправят трафика според мен някой е за бесене.........
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

А какво задръстване правят когато хванат да регулират на телевизионната кула не е истина. Вчера колегата ми каза че е започвало от двореца на пионерите - още от там е била тапата до телевиозионната кула.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

хехе. Абе на мене ми се ще да почнат да стачкуват и да оставят светофарите на автомат да видите вие. Познавам повечето от момчетата и момичетата от кабинките които регулират и мога да ви кажа че не е лесно. При тоя трафик направо си е подвиг. Колега и да псуваш и да не псуваш .. само да си докараш некоя болест. Те писаха по вестниците, че светофара на НДК е бил поразен от гръмотевица и са се стопили кабелите. 2 дена са го правили тоя светофар. И Да ги псуваш и да не ги псуваш най много да им накривиш шапките. Нито ще си първия нито ще си последния За информация само ще ти кажа, че и аз бях попаднал в голямото задръстване но в другата посока. И мога да ти кажа, че всичките ленти по България от околовръстното до НДК бяха пълни !!! А ако ти смяташ че си правоимащ и са били длъжни да те пуснат специално теб, лъжеш се. И аз си изчаках чинно в задръстването, както още хиляди водачи движещи се по същото време и на същото място

Коментар

Без да влизам в излишни полемики ще ви разкажа за една прясна случка от онзи ден. Движа се по Патриахра посока Петте кюшета и се престроявам в лявата лента за да завия по Витоша. Светофара ми светва зелено... наближавайки кръстовището виждам двама полицаи в астричка, изнесли се поне 3-4 метра пред стоп линията и пречещи на завиващите наляво. Правихме странни маневри на дясно за да избегнем патрулката... Интересно, кой ще ги глоби тях? И най-накрая няма ли да разберат, че правилата които налагат се отнасят и за самите тях?
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

The_Wicker_Man написа:
          хехе. Абе на мене ми се ще да почнат да стачкуват и да оставят светофарите на автомат да видите вие. Познавам повечето от момчетата и момичетата от кабинките които регулират и мога да ви кажа че не е лесно. При тоя трафик направо си е подвиг. Колега и да псуваш и да не псуваш .. само да си докараш некоя болест. Те писаха по вестниците, че светофара на НДК е бил поразен от гръмотевица и са се стопили кабелите. 2 дена са го правили тоя светофар. И Да ги псуваш и да не ги псуваш най много да им накривиш шапките. Нито ще си първия нито ще си последния За информация само ще ти кажа, че и аз бях попаднал в голямото задръстване но в другата посока. И мога да ти кажа, че всичките ленти по България от околовръстното до НДК бяха пълни !!! А ако ти смяташ че си правоимащ и са били длъжни да те пуснат специално теб, лъжеш се. И аз си изчаках чинно в задръстването, както още хиляди водачи движещи се по същото време и на същото място
          Ми хубаво да стачкуват .... Да им направат заплатите по 2000 евро. Нямам нищо против. Ама и да увеличът глобата за взимане на подкуп до към 30 години затвор. Е тогава вече сигурно ще почнат да си вършат работата като хората. Не смятам, че съм превилигирован да минавам веднага, но като създават предоставки за задръствания и не спазват правилника за движение по пътищата какво да правим? Ясно е че няма да ги глобят. Ми ще ги псувам като нищо друго не може да се направи. Не им е лесно ама защо се правят на тарикати? Сложили една униформа и се мислят за господ. Повечето са комплексирани от живота хорица. Има и свестни сред тях, но са твърде малко.... Вместо да гледат да си вършат работата те се занимават с глупости.....
          Совалката средно на LPG

Коментар

Повечето свястни са в провинцията.Само там съм виждал пътен полицай да помага реално на движението и хората.Тук са като същински дерибеи - само "к’во праим сега" им е в устата...А нощно време единя да натиска пешеходен светофар да светне червено в 4 сутринта, щото другия дреме 100 м. по нагоре в храстите?И аз съм за това което цитира колегата в пердния пост. Но и тогава ще вземат - такъв им е манталитета още от соца - щом съм с униформа значи съм над всички.Колега не ми се сърди, напълно съм съгласен с теб че да регулираш тоя трафик сигурно е ад. Ама че са голяма част от тях корумпирани мекерета и това също е вярно.

Коментар

Нема оправия с кука
              ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

zgabrovski написа:
                Повечето свястни са в провинцията.Само там съм виждал пътен полицай да помага реално на движението и хората.Тук са като същински дерибеи - само "к’во праим сега" им е в устата...А нощно време единя да натиска пешеходен светофар да светне червено в 4 сутринта, щото другия дреме 100 м. по нагоре в храстите?И аз съм за това което цитира колегата в пердния пост. Но и тогава ще вземат - такъв им е манталитета още от соца - щом съм с униформа значи съм над всички.Колега не ми се сърди, напълно съм съгласен с теб че да регулираш тоя трафик сигурно е ад. Ама че са голяма част от тях корумпирани мекерета и това също е вярно.
                Те да вземат по 2000 евро заплата и да направят закона така, че за 5 лева да го вкарат за 30 години зад решетките пък ще видим....... Да вкарат няколко в затвора, да ме конфискуват имуществото и да видим дали ще си помислят даже за подкуп. Как в белите страни може тук не може? Щото тука ченге се стават само с връзки или тия дето нищо не могат да правят отиват там /пак казвам има и изключения/. А за КАТ как се влиза да не говорим. Един познат беше 3 год. сотаджия при куките, за да се уреди там. А политиците трябва за държавна измяна да ги съдят ама това е друга тема
                Совалката средно на LPG

Коментар

zgabrovski написа:
                  Повечето свястни са в провинцията.
                  Странно... Аз пък съм останал с обратното впечатление...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ами ние от провинцията сме "селяни " и за това всичко ни е на ред. :D Пък вие" шопите" се научете и малко пеша да ходите Организма изисква на ден поне десетина километра да се движи човек а вие като се залепите на седалките и ела та гледай по цял ден кушия из София :D :D :D
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                      Ами ние от провинцията сме "селяни " и за това всичко ни е на ред. :D Пък вие" шопите" се научете и малко пеша да ходите Организма изисква на ден поне десетина километра да се движи човек а вие като се залепите на седалките и ела та гледай по цял ден кушия из София :D :D :D
                      Коцев, далеч не съм вложил обидна нотка... просто личен опит!Полицаите в малките градове треперят за заплатата си и през ум не им минава да вземат.А полицаите са се притичали на помощ точно както трябва и да бъде.

Коментар

Майтап бе колега . :D За мен са си еднакви навсякъде както и водачите сме си айде да не казвам какви .Хубавото при нас е че няма това натоварено движение като при вас и обстановката не е така нажежена.Но пък съгласете се че всеки щом има кола като че ли е задължен и на 5 метра да му се наложи да отиде то непременно с колата отива.
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                          Майтап бе колега . :D За мен са си еднакви навсякъде както и водачите сме си айде да не казвам какви .Хубавото при нас е че няма това натоварено движение като при вас и обстановката не е така нажежена.Но пък съгласете се че всеки щом има кола като че ли е задължен и на 5 метра да му се наложи да отиде то непременно с колата отива.
                          АА аз не ходя навсякъде с кола. Работата ми е на 3 км от нас и днес ходих пеша и се върнах. Е малко се намокрих
                          Совалката средно на LPG

Коментар

коцев написа:
                            Но пък съгласете се че всеки щом има кола като че ли е задължен и на 5 метра да му се наложи да отиде то непременно с колата отива.
                            Абе, да ти кажа не е точно така. Ама жената като каже" аааа с колата ще ходим",ко ся да се бием ли? :D
                            Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                            Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                            Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                            BMW X3 3.0D Aut

Коментар

iee написа:
                              коцев написа:
                              Но пък съгласете се че всеки щом има кола като че ли е задължен и на 5 метра да му се наложи да отиде то непременно с колата отива.
                              Абе, да ти кажа не е точно така. Ама жената като каже" аааа с колата ще ходим",ко ся да се бием ли? :D
                              Как ше се биете. Слагаш си кубинките от казармата и ританееееееее до посиняване............. За жената само бой, стригане и никва телевизия, че почват да мислят са глупости.ПС ама тва на уше съм ти го казал, че да не чете мойта тука........... много е вероятно
                              Совалката средно на LPG

Коментар

Working...
                              X