Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Първо сериозно разочарование от фиата.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sachma написа:
    Бате да ти имам проблемите аз на тебе, ти от това ако се разочароваш не знам.Аз мойта за година и нещо не бях давал почти никакви пари за нея и сега изведнъж трябва да отварям двигателя щото проби гарнитура на глава и харчи масло, трябва да сменям водна помпа че потече, взе да понамирисва не бенз леко в купето значи и бензинова помпа може да сменям ей тай щот няма ко да прая, като прибавим че скоро сменях мека връзка а и съединителя ми е за смяна че взе да буксува едвам тръгвам вече, а и отпред нещо се разтропа още не съм лягал да видя кво е, то аз не да се разочаровам ами да лягам да мра,а?
    Имаше преди време някаква тема за отношението към колата, че за някои е едва ли не член на семейството, а пък други гледат на нея само като на средство за придвижване и т.н. ... За добро или лошо аз съм от първите и до такава степен искам всичко да й е в ред, че може би се вманиачавам малко . И в един момент като установя, че колата не "отговаря" на усилията, които аз полагам за нея, и просто магията се разваля и почва да не ми пука за тая кола.По този начин разлюбих предишната си кола - опел кадет, има го и на снимки някъде из форума. Точно го бях стегнал отвсякъде, сменени прагове, закърпено всичко изгнило, няма ръжда, боята лъщи и направих една катастрофа с каруца. Оправих го, пребоядисах го и ... ми мина мерака за него - FOR SALE Абе както казва един приятел монтьор, аз трябва да карам чисто нова кола, за да съм наистина доволен. Подхвърлям на жената да вземем например някоя Шкода Фабия или Октавия на лизинг, а фиата да й го оставя тя да го кара, но засега тя се прави, че не разбира за какво намеквам .
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

А аз, какво да кажа при положение, че на първият месец смених турбо, а след по-малко от година и скоростна кутия? Винаги се появяват подобни изненади при купуването на кола втора употреба! След около година и половина-две при наистина добра грижа за колата-започваш да се чувстваш доволен!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

snake написа:
        Абе както казва един приятел монтьор, аз трябва да карам чисто нова кола, за да съм наистина доволен. Подхвърлям на жената да вземем например някоя Шкода Фабия или Октавия на лизинг, а фиата да й го оставя тя да го кара, но засега тя се прави, че не разбира за какво намеквам .
        И е права ще знаеш.Далеч си от истината, че с чисто нова Шкода няма да имаш проблеми...може би с някоя Тойота или Мицубиши да!Но почети им из форума за да не съм голословен!http://skodaclub-bg.org/forum/viewfo...6c08788467cf60
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Следващия път си вземи италиански фиат,не турски
          ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Аз пък като че ли не видях кой знае каква разлика между Пунтото ми и новата Алфа Ромео 146 на сина ми . Той ми я остави вече два месеца е при мене и я разкарвам по малко но разлика във возията не открих .Е верно че е по бърза но като се има в предвид че Пунтото го купих преди три години за 4200 а тази Алфа струва осем пъти по 4200 не си заслужава нова кола .Искам да кажа че има коли на повече от 10 години които не отстъпват на новите.Знам че веднага ще ме отрежите но това е моята истина :D
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев и аз така мисля! На какви ли не нови коли се качвам, но не намирам кой знае каква разлика от по-старите. ОСвен че са по-нови, са и доста по-некачествени като изработка и качество на материалите.Точно затова продължавам да наливам пари в Темпрата - щото не виждам какво по-добро и по-ново може да се вземе. Е, верно че една Капа ми е легнала на сърцето и в скоро време може да й се кача, но точно в момента Темпрата ми е в сервиза на hit-ko за сериозен ремонт (виж в отделна тема за него).Пример ви давам - VW Golf 5, 2.0 TDI - на има-няма половин година - вече гаранционно му сменяха таблото, щото на старото му отказаха половината уреди. А струва над 50 бона...Да не говорим за тея боклуци от по 15-20 хил.Питайте АВЕО за предните му спирачни дискове...на 15 хил. км кола.Предпочитам си старите качествени автомобили, пък били те и стари. А и подръжката им май идва по-евтина...

Коментар

Ти я видя Алфата когато идвахте на Ловеч .Красива хубава но пък осем пъти по скъпа от Пунтото а разлика във возенето почти никаква .Виж голямата Алфа и Мерца ми имат съвсем друга возия нищо че Мерца е на 19 години а Алфата 156 е на 7 години.Според мен сега на пазара има читави коли за по 5-6000 лв които по нищо не отстъпват от новите. За мен няма лоша кола има лоши стопани :D
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Возия... Малко смешен термин... По скоро - тип окачване.

Коментар

//// написа:
                    Возия... Малко смешен термин... По скоро - тип окачване.
                    Е така му е думата де...
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

146 вози бая по-меко от пунто,освен ако 146-цата не е със ниско окачване

Коментар

Working...
                      X