peho написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще гласувате ли в неделя? ;)
Collapse
X
-
bubachko
-
Значи обикновено всички невалидни бюлетини се събират в обща бройка,независимо от причината поради която са невалидни,но в протокола на СИК се описват отделно.Тези резултати обаче обикновено не се съобщават от медиите.В тези избори невалидните бюлетини също ще се опишат по вида на невалидност и накрая ще се знае общата им бройка.23. Гласът е недействителен, когато е налице едно от следните обстоятелства:а) празен плик или плик съдържащ бюлетина(и), която (които) не е (са) по образец - брои се за един недействителен глас (т. 15 от протокола лист 1) - чл.105 ал.7 от ЗИЧЕПРБ;б) плик, съдържащ бюлетина(и) с вписани върху нея (тях) букви и числа, позволяващи да се разкрие самоличността на избирателя (т. 16 от протокола лист 1), и се брои за един недействителен глас - чл.105 ал. 1 т.2 от ЗИЧЕПРБ;в) плик, съдържащ бюлетини по образец, но за различни листи (т. 17 от протокола лист 1), брои се за един недействителен глас.Ако си направиш труда да отидеш до избирателната ти секция след приключване на изборите,там трябва да има залепена извадка от протокола на СИК и разписка с числовите данни от протокола,тази разписка се издава в РИК при въвеждането на резултата в изчислителният център.Там можеш да видиш пълните данни.Освен това пред РИК можеш да видиш това същото за целият избирателен район.
Коментар
-
Аз като редовен член на СИК в последните няколко години, мога да кажа, че е имало такива случай, но са рядкост и става само тогава, когато не е ясно избирателя какво точно е искал да направи!!! И това е 1 глас от 400 примерно!? Ако имаме повече невалидни винаги се пишат........ Но това според мен е най-правилният начин да изразите мнението си, а не като не гласуватеTipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
Nikcho написа:Аз като редовен член на СИК в последните няколко години, мога да кажа, че е имало такива случай, но са рядкост и става само тогава, когато не е ясно избирателя какво точно е искал да направи!!! И това е 1 глас от 400 примерно!? Ако имаме повече невалидни винаги се пишат........ Но това според мен е най-правилният начин да изразите мнението си, а не като не гласувате
Коментар
-
Избирателната активност до момента е 13. 24%!Ще умра от кеф, ако до края на деня не надвиши 15 или максимум 20%. Лошото е, че и тогава няма да се усетят политиците за какво им се намеква. На тях трябва да им се натвръдне - ама ще видиме кога и как ще стане...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Днес като ходих да гласувам за пореден път се убедих в БЪЛГАРСКАТА неразбория.Живея в квартал до който е циганската махала.В училището в което гласувах беше пълно с мангали. Имаше някви с тефтерчета и записваха кои цигани са гласували.Най-кофти беше ,че тоя дет го бяха пратили да следи реда,демек полицая, си седеше на един стол и се правеше ,че нищо не забелязва. За 5 лева кво ли не прави човек(идиот).Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Kuku написа:Ами аз просто не мога да избера, за кого да гласувам
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар