Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще гласувате ли в неделя? ;)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

peho написа:
    bubachko написа:
    Аз например, не че до сега не гласувам, ами именно така съм гласъвал. Не съм безпричастен с това което става, обаче от познати бачкали по секциите съм чувал, че тези вотове отивали в коша, заедно с невалидно попълнени бюлетини, невалидни и т.н. А дали е празна, кофти попълнена или някаква по друг начин невалидизирана... никой не го интересува...
    Я пак го разясни малко това,че нещо не ми стана ясно.
    Ами друго яче казано, на всички избори се води статистика, колко нарушения е имало - било то пияни гласоподаватели, агитация посред изборния ден, някой се изнервирал и нахлул пцуейки в избирателната секция... Всички сме чуали за това. Някой обаче веднъж да е чул/видял по медиите статистика, че от примерно 1000 невалидни вота в коя да е секция, 278 са бели бюлетини за изразено недоволство... Аз лично не съм, а винаги ми е било интересно и съм слушал с интерес резултатите от изборната нощ. Просто всички са в графата "невалиден вот" или както и там да се нарича. Това имах предвид.П.С.: Нека направят така, че този резултат да излезе наяве и да има някаква тежест. Доста сме си говорили с френдовете и всички сме на едно мнение, че тогава няма да пропуснат да подадат "празния глас". Ама тогава ще лъсне голата истина, която така или иначе сега е обществена тайна и ще стане страшно...

Коментар

Значи обикновено всички невалидни бюлетини се събират в обща бройка,независимо от причината поради която са невалидни,но в протокола на СИК се описват отделно.Тези резултати обаче обикновено не се съобщават от медиите.В тези избори невалидните бюлетини също ще се опишат по вида на невалидност и накрая ще се знае общата им бройка.23. Гласът е недействителен, когато е налице едно от следните обстоятелства:а) празен плик или плик съдържащ бюлетина(и), която (които) не е (са) по образец - брои се за един недействителен глас (т. 15 от протокола лист 1) - чл.105 ал.7 от ЗИЧЕПРБ;б) плик, съдържащ бюлетина(и) с вписани върху нея (тях) букви и числа, позволяващи да се разкрие самоличността на избирателя (т. 16 от протокола лист 1), и се брои за един недействителен глас - чл.105 ал. 1 т.2 от ЗИЧЕПРБ;в) плик, съдържащ бюлетини по образец, но за различни листи (т. 17 от протокола лист 1), брои се за един недействителен глас.Ако си направиш труда да отидеш до избирателната ти секция след приключване на изборите,там трябва да има залепена извадка от протокола на СИК и разписка с числовите данни от протокола,тази разписка се издава в РИК при въвеждането на резултата в изчислителният център.Там можеш да видиш пълните данни.Освен това пред РИК можеш да видиш това същото за целият избирателен район.

Коментар

Аз като редовен член на СИК в последните няколко години, мога да кажа, че е имало такива случай, но са рядкост и става само тогава, когато не е ясно избирателя какво точно е искал да направи!!! И това е 1 глас от 400 примерно!? Ако имаме повече невалидни винаги се пишат........ Но това според мен е най-правилният начин да изразите мнението си, а не като не гласувате
        Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
        Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
        Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Аз мисля да гласувам, само за да нямат някой партии голям процент.
          Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
          Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
          Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Изобщо няма и да помился да гласува. Всеедно нещо ще се промени
            Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Nikcho написа:
              Аз като редовен член на СИК в последните няколко години, мога да кажа, че е имало такива случай, но са рядкост и става само тогава, когато не е ясно избирателя какво точно е искал да направи!!! И това е 1 глас от 400 примерно!? Ако имаме повече невалидни винаги се пишат........ Но това според мен е най-правилният начин да изразите мнението си, а не като не гласувате
              Добре, но не нога да разбера каква е разликата ако не гласуваш и пуснеш не валидна т.е. не гласуваш гласът ти се разбределя автоматично м/у партиите както става ако пуснеш и невалиден вот т.е. да речем че има 30% активност другите 70 % се разпределят и партия която има 10% реален вот получава ... 33%абе дано да ме разбирате какво имам предвидАЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ( не защото някой заслужава, а защото не искам с бездействието си да вкарвам разни расисти, педофили и т.н. в европапрламента!!! ) Прочетох много внимателно инфото за ВСЕКИ ЕДИН http://www.europe.bg/htmls/parliament.php направете го и вие!!!ще гласувам най-вече защото ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БГ И МЕ Е ГРИЖА!!! ( може да си направя такова стикерче .... то сега е модерно ... ще си го лепна м/у не карам пил и не сте сами )

Коментар

Що бе нека изпратиме педофилите там та да сме спокойни за нашите деца тук

Коментар

Избирателната активност до момента е 13. 24%!Ще умра от кеф, ако до края на деня не надвиши 15 или максимум 20%. Лошото е, че и тогава няма да се усетят политиците за какво им се намеква. На тях трябва да им се натвръдне - ама ще видиме кога и как ще стане...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ей хора, усетете се овреме! Защо не гласувате, а подарявате на турците победа, защо? И какво постигате с този бойкот? Според вас дали ще има резултат?Не може толкова незаинтересовано да се отнасяте!

Коментар

Тя вече свърши работата. Честито на тези, дето вадеха от девет кладенеца вода да не отидат да гласуват - те избраха турците да ни представят в Европейския парламент.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Днес като ходих да гласувам за пореден път се убедих в БЪЛГАРСКАТА неразбория.Живея в квартал до който е циганската махала.В училището в което гласувах беше пълно с мангали. Имаше някви с тефтерчета и записваха кои цигани са гласували.Най-кофти беше ,че тоя дет го бяха пратили да следи реда,демек полицая, си седеше на един стол и се правеше ,че нищо не забелязва. За 5 лева кво ли не прави човек(идиот).
                        Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                        Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                        Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                        BMW X3 3.0D Aut

Коментар

5 места за ДПС.5 места за БСП.

Коментар

Мда 70% НЕгласували. За куде изобщо сме тръгнали.

Коментар

Ами аз просто не мога да избера, за кого да гласувам

Коментар

Kuku написа:
                                Ами аз просто не мога да избера, за кого да гласувам
                                И аз дълго се чудих за кой да гласувам. Но гласувах само и единствено гадните турци да не са първи и да си прокарват турската политика в европарламента. Сигурен съм, че ако има гласуване по въпроса за членството на тУрция в ЕС наще лайнари ще си дадът дупарите. Нямам думи просто. Много съм разочарован от всичко в наща мила татковина.ПС Една приятелка на гаджето ми и се обади към 12 часа и каза да казваме на който не е гласувал да ходи, щото турците били яко напред. Приятелката й работи за един от тия дето участват в изборите.
                                Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                                Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                                Совалката средно на LPG
                                Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Working...
                                X