Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Уиндоус Виста

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с Уиндоус Виста

    В мрежата ми се сблъсках с един много досаден проблем.Един човек си купи лаптоп Ейсър Ферари, с Уиндоус Виста Ултимейт.Проблема е следния и цял ден ще полудея вече и се надявам някой да даде едно рамо, ако се е сблъсквал с този проблем.Значи през мрежоваата карта не може да се види никой друг компютър в мрежата. Виждат се единствено другите три компютъра, на които има също инсталирана Виста През безжичната мрежа няма проблем никакъв - всички ПЦ-та се виждат.Като не се виждат пц-тата може да ги пингнеш или директно да влезнеш в тях.Това само Майкрософт може да го измисли.Та някой ако има дирекно решение на проблема да помага...
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

    #2
    Провери ли дали Work Group са еднакви за двата компютъра?Пробвай да зададеш статични адреси на компютрите в мрежата от вида 192.168.0.х и мрежова маска 255.255.255.0 Ако пък адресите се раздават автоматично от DHCP сървър в мрежата с командата ipconfig /all можеш да разгледаш какви настройки за IP, Mask, Gateway, DNS е получила мрежовата карта от сървъра.Трябва да са ти от един клас адресите.Като чета поста ти преди всичко залагам на различни имена на работните групи щом можеш да пингваш останалите или да влезнеш в тях като им напишеш адреса например в My computer.За да промениш работната група или имената на компютрите (работната група трябва да ти е еднаква за всички компютри, а всеки компютър трябва да има уникално име в мрежата, също и IP адрес, който не се използва от никой друг компютър): Дясен бутон на My computer -> Computer name -> Change и там задаваш име на работната група (еднакво за всички компютри) и име на компютъра (уникално за всеки компютър). След това ОК докато не се затворят всички прозорци и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО рестарт.Успех.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

    Коментар


      #3
      Това добре, но не е това.Естествено, че има DHCP сървър.Има и много работни групи (не е единствена - 14бр).Мрежата е изградена от Supernet (обединени Subnet)Това, което казваш е добре, но би ми свършило нещо по-задълбочено.Благодаря ти за отговора.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

      Коментар


        #4
        Няма проблем. Това знам и съм го правил, но моят опит спира до мрежа от 8-10 компютъра с една работна група. Обикновено имам пуснат и DHCP сървър примерно за адресите от 100 до 255, а тези до 100 ги използвам за да задам статични адреси на постоянно включените в мрежата компютри, а автоматичният сървър го използвам ако някой иска нещо да му прехвърля, да поиграем белот и др. такива неща - за да не му въвеждам ръчно настройките.Просто съм любител, интересно ми е и си експериментирам.Успех.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

        Коментар

        Working...
        X