Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

поредно питане до юристите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

поредно питане до юристите

Продадахме една служебна кола и я отрегистрирахме в данъчното. Трябва ли да я отрегистрираме от КАТ че загубих 3 часа вчера да чакам от гише на гише в КАТ без чиновничките да ми кажат какво точно трябва да правя в такъв случай. Благодаря на отзовалите се!
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Питането е по-скоро до някой, който скоро е минал по този път. Наблегнал съм на скоро, защото тези неща се уреждат от кой знае какви, подзаконови нормативни актове от сорта на окръжни, инструкции и т.н. до които или няма достъп или пък трудно се намират.Все пак доколкото знам стария и новия собственик - заедно в КАТ.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

В КАТ не, само в НАП - данъчното.
      FIAT Marea 1.9TD Weekend

Коментар

не точно в НАП, ами при данъчните, които преминаха към общините - местни данъци и такси...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
          не точно в НАП, ами при данъчните, които преминаха към общините - местни данъци и такси...
          Именно! Когато си продадох Ладата, в КАТ не съм ходил. Новия собственик отива в КАТ с договора за покупко-продажба и се оправя сам.
          Настоящата - Ford Focus ST
          Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
          Франкенщайн - R.I.P.
          Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Аз не знам, защо изобщо сте ходили и до данъчното Всеки един автомобил, със сменена собственост, се декларира в данъчната служба от НОВИЯ СОБСТВЕНИК А в КАТ новия собственик САМ пререгистрира автомобила с помоща на договора за покупко продажба, НО най-добре да носи и фактурата, за всеки случай, ако му я поискат

Коментар

Kuku написа:
              Аз не знам, защо изобщо сте ходили и до данъчното Всеки един автомобил, със сменена собственост, се декларира в данъчната служба от НОВИЯ СОБСТВЕНИК А в КАТ новия собственик САМ пререгистрира автомобила с помоща на договора за покупко продажба, НО най-добре да носи и фактурата, за всеки случай, ако му я поискат
              Защото има срок по закон в който стария собственик трябва да я отпише. Мисля, че срока е 2 месеца.
              Франкенщайн - R.I.P.

Коментар

Обратно - новия собственик трябва да я декларира в двумесечен срок

Коментар

Kuku написа:
                  Обратно - новия собственик трябва да я декларира в двумесечен срок
                  Не позна! 1 месец за данъчното и 15 дни пред Кат.....
                  Франкенщайн - R.I.P.

Коментар

Няма нужда да познавам - прочетох го "ЗАКОН ЗА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИЧл.54. (1). Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение."

Коментар

Да ама и стария собственик задължително отива да си отпише колата с договора за покупко-продажба.Ако не е така по закон, поне при нас в Хасково е така - просто ’едната ръка не знае какво прави другата’ - начислява се данък и на двамата ...А пък който иска да рискува...
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Kuku написа:
                        Няма нужда да познавам - прочетох го "ЗАКОН ЗА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИЧл.54. (1). Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение."
                        Явно аз не съм го прочел както трябва...Ш’ма прощаваш!
                        Франкенщайн - R.I.P.

Коментар

Щото скоро си регистрирах кола-два месеца е срока да се регистрира колата в данъчно. А когато си продадеш колата се пуска декларация пак там, че си продал/бракувал и т.н. колата, защото при мен въпреки, че си продадох предната кола миналата година и тя е регистрирана и с платен данък за тази, все още ми се водеха неплатени данъци.

Коментар

Благодаря на всички за поясненията. Доколкото разбирам, задължително е отписването при данъчните (общината), а пред КАТ няма нужда да се ходи. Тоя нотариус дето ме прати за "зелен хайвер" в КАТ на тези опашки Господ ще го накаже!
                            Брава 1.6 16V ELX
                            Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

bright написа:
                              Благодаря на всички за поясненията. Доколкото разбирам, задължително е отписването при данъчните (общината), а пред КАТ няма нужда да се ходи.
                              Точно така! В данъчното /вече Национална агенция за приходите НАП / има готови образци на декларациите, както за записване, така и за отписване - работа за 10-15 минути. :D А ето и Закон за местните данъци и такси - за справка:Глава втораМЕСТНИ ДАНЪЦИ ......Раздел IV. Данък върху превозните средства
                              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                              Среден разход на газ

Коментар

Working...
                              X