Продадахме една служебна кола и я отрегистрирахме в данъчното. Трябва ли да я отрегистрираме от КАТ че загубих 3 часа вчера да чакам от гише на гише в КАТ без чиновничките да ми кажат какво точно трябва да правя в такъв случай. Благодаря на отзовалите се!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
поредно питане до юристите
Collapse
X
-
Питането е по-скоро до някой, който скоро е минал по този път. Наблегнал съм на скоро, защото тези неща се уреждат от кой знае какви, подзаконови нормативни актове от сорта на окръжни, инструкции и т.н. до които или няма достъп или пък трудно се намират.Все пак доколкото знам стария и новия собственик - заедно в КАТ.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
donnna написа:не точно в НАП, ами при данъчните, които преминаха към общините - местни данъци и такси...Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Аз не знам, защо изобщо сте ходили и до данъчното Всеки един автомобил, със сменена собственост, се декларира в данъчната служба от НОВИЯ СОБСТВЕНИК А в КАТ новия собственик САМ пререгистрира автомобила с помоща на договора за покупко продажба, НО най-добре да носи и фактурата, за всеки случай, ако му я поискат
Коментар
-
Kuku написа:Аз не знам, защо изобщо сте ходили и до данъчното Всеки един автомобил, със сменена собственост, се декларира в данъчната служба от НОВИЯ СОБСТВЕНИК А в КАТ новия собственик САМ пререгистрира автомобила с помоща на договора за покупко продажба, НО най-добре да носи и фактурата, за всеки случай, ако му я поискатНастоящата - Ford Focus ST
Франкенщайн - R.I.P.
Коментар
-
Няма нужда да познавам - прочетох го "ЗАКОН ЗА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИЧл.54. (1). Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение."
Коментар
-
Да ама и стария собственик задължително отива да си отпише колата с договора за покупко-продажба.Ако не е така по закон, поне при нас в Хасково е така - просто ’едната ръка не знае какво прави другата’ - начислява се данък и на двамата ...А пък който иска да рискува...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Kuku написа:Няма нужда да познавам - прочетох го "ЗАКОН ЗА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИЧл.54. (1). Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение."Настоящата - Ford Focus ST
Франкенщайн - R.I.P.
Коментар
-
Щото скоро си регистрирах кола-два месеца е срока да се регистрира колата в данъчно. А когато си продадеш колата се пуска декларация пак там, че си продал/бракувал и т.н. колата, защото при мен въпреки, че си продадох предната кола миналата година и тя е регистрирана и с платен данък за тази, все още ми се водеха неплатени данъци.
Коментар
-
bright написа:Благодаря на всички за поясненията. Доколкото разбирам, задължително е отписването при данъчните (общината), а пред КАТ няма нужда да се ходи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар