Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прецаках си едната гума...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здраве, скибай тя държавата не е нови гуми да си купиш, камо ли нова кочина, както правят някой... колеги... Аз какво да ти кажа... написал съм си го...http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_6944_0.html

Коментар

BO написа:
      sev написа:
      минава се без актвсеки си решава сам дали да се заминава, или да си плаща за гуми, джанти и подобни
      Как се минава без акт?Да знам какво да говоря, защото едно приятелче така се пробва, мота се 2 часа, обажда се на кой ли не познат и накрая пак му писаха акт за несъобразена скорост.
      Не ми се е случвало, но е очевидно, че ако дупката не е маркирана със съответните знаци, човека си е карал в рамките на позволената скорост и общото състояние на пътя е достатъчно добро, няма основания за квалификацията "несъобразена скорост". Ако скоростта на колата е била над ограничението, или дори ако скоростта не е превишена, но освен тази дупка, целия път е в лошо състояние, или ако дупката (препятствието) е маркирано със нужните знаци, а шофьора не се е съобразил с тях, то ясно е, че точната дефиниция е именно "несъобразена скорост".
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
        Не ми се е случвало, но е очевидно, че ако дупката не е маркирана със съответните знаци, човека си е карал в рамките на позволената скорост и общото състояние на пътя е достатъчно добро, няма основания за квалификацията "несъобразена скорост". Ако скоростта на колата е била над ограничението, или дори ако скоростта не е превишена, но освен тази дупка, целия път е в лошо състояние, или ако дупката (препятствието) е маркирано със нужните знаци, а шофьора не се е съобразил с тях, то ясно е, че точната дефиниция е именно "несъобразена скорост".
        На мен ми се е случвало, катаджиите подходиха административно, казаха че ще ми издадат протокол, но "трябва" да ми напишат и акт. Не изслушаха обясненията, че неравността на платното не е била обозначена, и че в крайна сметка твърдението за скоростта е абсолютно голословно. Няма как да са знаели с каква скорост съм се движел, за да я квалифицират като "несъобразена" с неравностите на платното (чл. 20). На всичкото отгоре глобата ми е 100 лв. При мен става дума за счупен картер. На 31-ви ми е делото срещу КАТ в Районния съд, ще пиша какъв е бил резултата.

Коментар

zgabrovski написа:
          Днес отидох при гумаджията от който си взех гумите, излезе и балонче на задната. Ще ми ги оправи срещу 30 лв и двете и ще се търкалят отзад.
          Я кажи къде ти оправиха гумата с балончето, аз имам леко балонче на една от задните (в момента е свалена от колата и карам с друга гума), но ще ми се до го подлепя, за да може гумите да са еднакви.Лесно ти е на теб, твоите гуми са по 90 лева, моите са по 480 лева парчето
          Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

гуми

много е аз днес си взех 2 летни за 200 лв/ сега ми останаха за даване /че зимата отдавна мина а със зимни неможе да се спира на мокър асвалт сега много много- носи
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

pinko написа:
              zgabrovski написа:
              Днес отидох при гумаджията от който си взех гумите, излезе и балонче на задната. Ще ми ги оправи срещу 30 лв и двете и ще се търкалят отзад.
              Я кажи къде ти оправиха гумата с балончето, аз имам леко балонче на една от задните (в момента е свалена от колата и карам с друга гума), но ще ми се до го подлепя, за да може гумите да са еднакви.Лесно ти е на теб, твоите гуми са по 90 лева, моите са по 480 лева парчето
              При един пич на входа на Надежда, след като се спуснеш преди светофара за пазара, в ляво.Гумаджийницата е на ъгъла с улицата която върви край реката до един каменен мост.Човека е много свестен, за тия 30 лева ми свали гумите, сложи ми два галоша (от него за да мога да карам) направи ми балоните, обърна ми посоката на едната от другите гуми, на другия ден ми смени галошите с моите вече направени.Като идеш му кажи че съм ти го препоръчал, не ме знае по име, но му кажи човека със сивата брава, ще се сети.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

И аз току що си прецаках едната предна гума от колегата згабровски(предна дясна) така изтреска в една дупка,че ми падна гуменото на съединителя,карах с 20 Май и джантата леко кривна
                ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Working...
                X