Винаги като спирам на светофар или стоп гледам с едното око в огледалото и си давам аванс пред мен за да мога да бягам иначе минавам редовно на жълто,но много зависи от светофара ако е в ,София,Пловдив,Варна,Бургас,В.Търново доста се пооглеждам преди да премина на жълто.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирате ли на жълт светофар?
Collapse
X
-
tzetzo_slavista написа:На жълто минавам често,но никога не си позволявам да мина на червено! Дали ще премина в дадена ситуация зависи и от скороста,с която се движа.Примерно по бул. България където е разрешено движенето с 70км/ч често си позволявам да дам малко газ и да премина на жълто.Това не си позволявам да правя на обикновенни кръстовища,където нямам възможността бързо да се изтегля от кръстовището.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
И аз гледам да спирам на жълто за да си нямам разправия с КАТ. Един път имах пререкания с един .. и ме убеди че съм в нарушение. Показа ми и в закона. Жълтия сигнал е за тези които са навлезнали в кръстовището (сиреч тези които се намират след стълба на светофара) да освободят кръстовището. Иначе затова гледам светофара и когато доста време е светило залено, махам крака от газ-та и го местя на спирачката с готовност да спра.
Коментар
-
//// написа:Аз обикновено слагам третия зъб и мръсната газ.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Само един път съм минавал на жълто (във Варна с учебната)... Следях един кадет, на който едва ли не не му виждах предния капак, беше буквално залепен за мен (учебна кола все пак) и това с 50 наближавайки светофара ... ако го нямаше можех да спра точно преди пешеходната пътека, но заради него се наложи да мина на жълто, та почти червено (само почти) ... немога да си представя ако инструктора вече ми нямаше доверие и беше набил спирачки какво щеше да стане ...
Коментар
-
Да спирам на жълто, тъй като то е само за изтегляне на колите, които вече са на кръстовището. Но също така да попитам тръгвате ли на Жълт светофар. Много често ми се случва вкл. и градския транспорт да не чакат зелено и да тръгват на жълто, даже и на 1 оставаща секунда от червено (имаме секундарници на светофарите).
Коментар
-
Mindzu написа:Да спирам на жълто, тъй като то е само за изтегляне на колите, които вече са на кръстовището. Но също така да попитам тръгвате ли на Жълт светофар. Много често ми се случва вкл. и градския транспорт да не чакат зелено и да тръгват на жълто, даже и на 1 оставаща секунда от червено (имаме секундарници на светофарите).Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар