Формулировката на темата е достатъчно ясна
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подкрепяте ли стачката на СКГТ на 15 ?
Collapse
X
-
и Да и Не - та за това не гласувах.Да - защото е крайно време някой да се наддигне в тая държава, щото каквито сме овце заспали - виждате какво се случва в държавата, крадат като за последно, избиват се... нямам думи. Ако стачката прерасне в национална мож да се поразбутат нещата и да се случи нещо.Не - Защото и аз искам по висока заплата, но ако река да стачкувам шефа ще ми посочи вратата. А те използват дефакто монополното си положение - подобно на бакшишите - или ни вдигайте заплатите, или стачка.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Абсолютно не я подкрепям по 2 причини. 1. Точно на 15 ще съм служебно по София и заради тия пионки - изнудвачи ще трябва да си ходя с колата и да давам частни пари за държавни работи! А те това най-го мразя! 2. Много добре разбирам, че им е тежка работата, ама на никой не му е лека. Да си ходят на село да копат като им е тежко да се возят! Колко пари искат да взимат за тази нискоквалифицирана работа!?Хората учат по 7-8 години и после докато са живи за лекари, архитекти, юристи, учители, и т.н. а те изкарат шофьорските курсове и айде давайте 1 000 лева заплата! Айде да се усетиме малко така, А?! А, и третата - Как пък точно сега се (ГИ) "сетиха " да стачкуват - горките опитни мишлета.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
И аз съм и ДА и НЕ. Ма повече съм за ДА. И не само те ами всички трябва да скокнат срещу тая държава. Ония от Народното Събрание си правят пишки с нашия живот. И Учителите протестираха - хвърлиха им прах в очите и мирясаха. И лекарите и с тях така. Даваха по бТВ оня ден някакви от СКГТ. За 1-ва смяна ставали в 2 за да може в 3 без нещо да си забърше служебния автобус и да ги закара до депото до 4. Там да си подготвят машината и в 5 да излезнат. На 2-ра смяна пък се прибирали след 2 пак. Да съгласен съм, че да си шофьор не трябва да си доктор на науките, ама пък те така си разбиват и здраве и нервна система и всичко. А здравето знаема в нашата проклета държава колко струва. Против съм, защото така ще се блокира пак цяла София. Както стана с бакшишите. Ама за бакшишите бях 100% против. И смятам че трябваше със сила да бъдат смачкани и разгонени. Защото уж се събрали от мъка по заклания колега, пък първите 2 искания им бяха: 1 Да карат без колани и 2 бул Витоша да е отворен за преминаване на таксита. Ай сиктир бе. И тяхната работа е натоварена. Ама да ми реват че нямат пари .. да го Д***Т. 90% от бакшишите пласират наркотици, работят със сводниците и т.н. Вярно, че колите са им лизингови ама защо изведнъж не се смени автопарка на 50% от българите. Пак на лизинг. Защото доходите не стигат. А тия щом намират и за лизинг, и за цигарки и за гориво и за поддръжка .. ай сиктир.
Коментар
-
За мен това е чисто политически акт. Щом не рачиха да преместят стачката след изборите, значи очакват дивиденти от ситуацията. За никой от управляващите тази стачка няма полза освен за опозицията. От друга страна като монополист стачката е страшно оръжие - като е толкова опасен за здравето този техен труд, те на колко пари оценяват живота си - 1000, 2--- месецчно. Естествено, че здраве и нерви не се купуват с пари. Като не им харесва да си сменят работата.От трета страна до колкото знам в СКГТ има 160 човека недостиг на работна ръка. Ами мениджърите на тази компания от гората ли идват? Не знаят ли, че щом недостига работната ръка трябва нещо да бутнат- я условията на труд, я паричките, привилегийки всякакви. Летците ги пенсионират на 42. Най-накрая всичко ще излезе през джоба на данъкоплатците - ма боли ме, така и така не знам къде отиват данъците, които плащам.Пеш
----
Ex Peugeot 206 -Служебен
----
Ex Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
1. Да - както спомена колегата, време е някой да се надигне!2. Не - защото майка ми например е лекар (хирург) и взема 620лв. Та за какво си говорим. Колегата спомена, че шофьорите ставали в 3 часа за работа. Ами майка ми като е 24часа нон стоп на тръни. Звъннат в 12 айде на работа, после в 3 айде пак, и редовната смяна в 7:30 и кво ще взима колкото един шофьор. Аз затова съм Против. Извинявам се на всеки засегнат, но това е моето мнение!
Коментар
-
Пълни глупости! Взимат близо 1000 лева (искат 1250). А майка ми след месец става професор и заплатата ще и се вдигне с 50 лева и вече ще взима 450!! П.С. Затова призовавам за ден без билетчета на 16ти (Сряда)!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Не - бих подкрепил лекарите и мед сестрите, защото заплатите им са наистина мизерни.Точно тези не заслужават. Ако иска 1000 лева ( а те май искат повече ), нека се квалифицира, нека вложи средства в образовнието си, после да ппридобие опит и тогава да иска много пари. Още повече че тези пари идват от нас - хората които, или като пътници, или като участници в движението, страдаме от каубойските им изпълнения.А иначе - хубаво е да разберем, че стачкуването или изобщо протестът, е начин на изразяване на мнение в едно гражданско общество.Дано скоро имаме такова.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
От тази гледна точка и аз горещо я подкрепям. Ако направят на всякъде метро и разкарат рейсовете и трамваите ще е супер за всички.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:От тази гледна точка и аз горещо я подкрепям. Ако направят на всякъде метро и разкарат рейсовете и трамваите ще е супер за всички.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
В крайна сметка колко точно взимат тия тупани?Чуха се мнения по телевизията за 660лв на месец, което за шофьор не е малко. Да не говорим че е чисто. Искали 800...сори ама никой няма да им даде толкова сега.Учителите взимат по 300лв, лекарите в Пирогов 450...а ония са шофьори, учили са половин година да карат кола и автобус! Ако им вдигнат заплатите ще трябва да се качваме в автобус само като ни проверят на вратата, и билета ще е поне 1лв.От друга страна, заплатите тук са си изкуствено ниски. Доста се печели на чужд гръб. Ако тази практика престане, тогава със сигурнаст може да се очакват и по-големи заплати.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Аз пък четох че заплатите им ПОЧВАТ от 600 лв. От там нагоре има безброй добавки и т.н. И искат още. Бахти наглите елементи. Обаче забелязвам и нещо друго. Като видеха че почна да им се обръща внимание и почнаха с безчинствата по улиците. Напът с 2 ленти ми е най - любимо като тролея спре на спирка (уширение и естествено не спира в него ами на половината уширение и половината лента) и аз тръгна да го изпреварвам и той напук тръгва без да пусне мигач, без да погледне в огледалото (защото е голям и го боли "фара") и ме засилва в насрещното. Как да не слезнеш да му размажеш мутрата на такъв. Същото беше и с бакшишите. Направиха стачката и си помислиха че няма да ги бара никой. Минаваха на червено, караха като алтави и никой не слагаше колан. Преди няколко дена обаче станах свидетел как кат-аджия състави акт на бакшиш заради това че кара без колан (а беше и без клиент) и той упорито протестираше, че по време на стачката министъра устно бил обещал да не слагат колани. ЕВАЛА!!!Иначе и лекарите и учителите не са много за жалене. Даскала взима 300 лв , обаче колко си докарва от частни уроци ? Лекаря като отидеме да ни преглежда (станали са толкова нагли) дори си иска рушвет. И ти го казва в прав текст. На мене дори в поликлиниката ми искаха 1 лв за информация !?!?!?!?! понеже ги бях питал къде се намира еди кой си кабинет. Аз па тогава се направих на алтав и исках бележка, да видите тогава какъв скандал стана защото нямаше как да ми дадът. Според мен най онеправдани са пожарникарите. Тяхната професия е опасна. Вредят си постоянно на здравето. След като са под шапката на МВР можете да си представите (както се изрази колегата за тръните), че и те са на тръни а пък зимат заплати по 300-400 лв. Обаче на тях закона им го забранява да стачкуват. Интересно ми е ако се надигнат на стачки какво ще стане. Ще ги уволнят. И какво ? Ще хванат Сульо и Пульо да гаси ли ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар