Хе, АПИС съм слагал и на П2@400 и си върви повече от задоволително, и със 256мб.Ако вземеш сега да сменяш и да добавяш...един хдд по-бърз, рам,....Вземи си 1 512ка, после ще си я извадиш, но виш първо дали имаш възможност да отваряш кутията. Държавните компове не винаги може да се отварят, без 1 куп документи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към хората, които са "на ТИ" с компютрите
Collapse
X
-
bubachko
Абе да ти дам и аз една идея... Погледни си версията на Скипта. Ако е 3 и нагоре може от това да е проблемата. Доста тегава е.Аз едно време дока си бях в София бая ядове имах като теб с компа. Само че при мен ако някой ми звънне, в момента в който натисна зелената слушалка (или аз ако звъня на някои и той натисне зелената) компа "замръзваше". Това взе да става след една преинсталация, при която реших да ъпдейтна някои вече поустаряли приложения (до преди това всичко си беше ОК). Незнам как получих прозрението тогава, ма си върнах стария Скайп 2 и всичко заспа. П.С.: Аз все още съм си с 256MB SDRAM
Коментар
-
Оказа се, че Аписа е 6-ца (не съм обърнал внимание досега) ама пак ми се струва тегав,а пък като пусна и Апис регистър плюс и става.... мани-мани. Лошото е, че компютрите са до септември месец в гаранция (3г. беше) и няма пипане. Сега натискам тука за още 256мб та ще видим какво ще стане.Благодаря на отзовалите се.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
slav написа:Бих те посъветвал да си качиш програмата Everest, тя прави цялостна диагностика на компютъра.Ще ти покаже и температурата на процесора, харда, дъното... Наскоро един приятел имаше проблем с компютъра си - когато се пуснат няколко неща и всичко се сбозява.Чудехме се цял ден от какво е, накрая сложихме Еверест и каква се оказа причината - прегрял процесор.Температурата му беше над 70 градуса, при нормални ~30. Веднага разглобихме компютъра и се оказа, че термопастата между радиатора и самия процесор е много малко и не може да се осигури топлообмена; процесора пареше ! Купихме няколко тубички паста, сменихме я, и след това компютърът направо литна. Така че, преди да се хвърляш да купуваш РАМ, пробвай с тази програма и кажи резултатите.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Я да дам и аз една идея: имаш ли втори хард диск, или поне два партишъна на харда? Ако имаш, добре е да преместиш page file-то на партишън, различен от системния. Аз съм си направил даже отделно парче само за него. В тоя файл се кешират данните, за които няма място в рама, ако е на системния дял, той постоянно се фрагментира и предизвиква сериозно стържене по харда.Ето как става операцията: Control Panel -> System -> таб Advanced -> Performace Settings -> таб Advanced -> бутон ChangeВиждаме най-сетне прозореца "Virtual Memory". В горната му част се виждат всички хардове и дялове, един по един ги избираш, маркираш No paging file и след това Set. Най-накрая избираш най-рядко употребявания дял, маркираш System managed size и после Set. ОК на всички прозорци, рестартираш и си готов. Гледай на въпросния дял да има свободно място поне двойно повече, отколкото ти е RAM-а (т.е. 512МВ).Успех PS. Послушай bubachko за тъпия Skype!Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Orcinus
Sko написа:Я да дам и аз една идея: имаш ли втори хард диск, или поне два партишъна на харда? Ако имаш, добре е да преместиш page file-то на партишън, различен от системния.Executor написа:Тук проблема е очеваден! 256 MB RAM за XP е доста зле!Междудругото слага се малко термопаста (1-2 "капчици"), а не няколко тубички!
Коментар
-
Хмм темата не е моя и изказването ми е в отговор на мнение.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
с 90% сигурност твърдя че "гъбата" е в аписа. Самата фирма имаше проблеми с напускането на водещия им програмист и напоследък забелязвам, че нещата в мрежа са трагични. При мен зарежда от мрежов диск за 1 мин независимо дали съм с 512МБ или 256МБ на Windows Xp, 98 и каквот се сещаш.Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
Paparac написа:Sko написа:Я да дам и аз една идея: имаш ли втори хард диск, или поне два партишъна на харда? Ако имаш, добре е да преместиш page file-то на партишън, различен от системния.Executor написа:Тук проблема е очеваден! 256 MB RAM за XP е доста зле!Междудругото слага се малко термопаста (1-2 "капчици"), а не няколко тубички!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Paparac написа:Sko написа:Я да дам и аз една идея: имаш ли втори хард диск, или поне два партишъна на харда? Ако имаш, добре е да преместиш page file-то на партишън, различен от системния.Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Orcinus
Пробвай лично и след това ще разбереш защо твърдя това. Нямаш ли 2 физически диска, НИЩО няма да усетиш.....номерът е ОС-a да е на единия диск, а swap-a на другия /в началото естествено/ и с фиксирана големина....тва е Останалото са излишни гимнастики, от които НЯМА реална полза. И това не е никаква изцепка, а самата истина. Аман от модератори (joke)
Коментар
-
Май трябва наистина да джурнете по някоя бира по "модераторски".Иначе има логика в приказките за двата диска - ако са два дяла на един диск на който е и операционната система ще се скапе да чегърта защото ще достъпва и файловете на windows- a а в същото време и суопи на същия хард.Конкретно за да не спамя и аз повече - Кирчо щом е Апис 6 всичко което ти споменах по горе за 5-цата не важи, слагаш още РАМ и си готов.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар