Колеги, някой от вас, който се занимава с електротехника или се е сблъсквал с този проблем, може ли да ми отговори на какво може да се дължи едновременната загуба на звук и цвят (всичко е зелено) при посочения в заглавието телевизор? Разглабях го, но нищо не му разбирам. Ще се радвам ако някой може да ми помогне. Благодаря предваритално
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Техническа помощ за телевизор София '82?
Collapse
X
-
Е, при мен не прескача, картината си е перфектна, но просто вместо да има цветове, всичко е зелено. А за звука - когато изчезна цвета, тогава изчезна и звука. Оттогава повече не се е появявал (от около 4-5 години). Захвърлен е телевизора в един ъгъл на стаята, но от едно известно време нещо ме сърбят ръцете да го ръчкам и да го оправя.
Коментар
-
Според мен / защото точно с ремонт на телевизори се занимавам от 35г / не се занимавай с тоя модел защото е много труден за ремонт и внимателно пипай когато е включен шасито не е галванически разделено от захранването 220в и фазата може да попадне на шасито и да стане някой сакатлък.Още повече казваш че от няколко години не работи .За да нямаш и звук би следвало казано по нашему да нямаш захранване на тунера или тунерите че има модели и с два тунера може и МЧУто да не работи или АРУто но това са наши технически термини които на теб едва ли говорят нещо.. А иначе ето ти два наши форума .http://forum.eshop.bg/index.php?sid=...71ee972fce309d
Коментар
-
Виж на платката която е закачена на кинескопа отзад тоест на т.н. (пушки) там трябва да има три транзистора отговарящи за трите основни цвята (червен зелен и син)може да ги презапоиш. А за звука не се сещам аз преди ремонтирах почти същия само че се казва КОЛОРСТАР което е същото ма за износ едно време.Аре успехFiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар