По-спокойни ????? Във варна ??? Това не е истина ... аз два месеца бях в София и не чух един път да изскърцат гуми, а във Варна на всеки 10-20 секунди ... с няколко прекъсвания ... може да е от гадния асфалт, дето има супер малко сцепление... а с учебната кола като карах 2-3 щяха да се нацепят в мен докато си карам направо с 50 ! и ако това са ми спокойни шофьори В София карах една селика на автомивка и всички ми отстъпваха да мина (незнам дали защото малко момче караше супер яка селика сам в колата) но си беше факт ... и аз отсъпих 2-3 пъти път, въпреки че бях с предимство, но както и да е ... та във Варна според мен е по-зле, от колкото в София... И в Бургас е по-зле, но варналии бият в този рунд... ще видим след година-2 :D Софиянци - не се сърдете, но покарайте малко тук и съм сигурен, че ще се съгласите ... особено лятото ... п.п. Поправка... покарайте 1 ден ... ще е достатъчно ... особено в натоварените часове . В София за да си добър шофьор ти трябва само търпение в задръстванията (демек постоянно), а тук трябва да се оглеждаш първо за голфаджии (защото винаги са с предимство и все още незнаят от къде се пускат мигачите), после за кадетаджии и астраджии, накрая за заблудени пешеходци (40-50% от тукашните), после за мерцедеси и бмв-та и чак тогава можете да започнете да шофирате ... оо, пропуснах най-важното - нареждат се даже преди голфаджиите - жените шофьорки ... е тука такива ги имаме просто никъде по света ги няма
И аз съм изказвал подобно мнение не веднъж...В Перник да пуснеш някой да се включи пред теб?!?Почва свиркане и по двамата, дори този който пускаш не се включва веднага щото е прекалено изненадан...Колкото и да не харесвам софия, тук се кара много по-цивилизовано, въпреки натоварването.Но това се е променило едва в последните години.Около ’00 беше сейм шит И понеже вече ври от коли и в провинцията, тая работа прави много яко впечатление.Така че си абсолютно прав.
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Най се дразня на хора които ме притискат да направя нарушение и недоволстват когато аз карам по правилата. То святкане, залепяне отзаде и нервно криволичене то чудо...Другото дето се дразня е правилото за "аз съм с предимство щото съм с по-скъпа кола, де си тръгнал с това Пунто да се вреш!".А защо във Варна точно стана така движението обяснение нямам. То верно пътищата отесняха и се нагънаха, верно селото дойде в града, ама все пак...
скоро в Бургас и Варна ще стане както е било преди в София и чак тогава ще се осъзнаем за какво става въпрос ... тука един щеше да ми отнесе предната броня само защото нямаше 2 секунди да ме изчака да изляза преди него ...
Най се дразня на хора които ме притискат да направя нарушение и недоволстват когато аз карам по правилата. То святкане, залепяне отзаде и нервно криволичене то чудо...Другото дето се дразня е правилото за "аз съм с предимство щото съм с по-скъпа кола, де си тръгнал с това Пунто да се вреш!".
Колко познато и така всеки ден. Вече даже съм спрял да се дразня, станал съм нещо много "ларж" и ги пускам да минават, поне да не ме бавят......
Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza' Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"https://www.fiat-uno.org/
7 години съм живял в София, 2 от които карах такси. Редовно се налага да пътувам до столицата и мога смело да заявя, че толерантността там е на много по-високо ниво от където и да е. Нямате представа, тук в Благоевград, каква селяния и простотия е по улиците. Града е малък, с ужасна пътна инфраструктура, автомобилите страшно много, а шАфьор е всеки, чиито крака стигат до педалите. Да не говорим, че е "въпрос на чест" да не дадеш път на другия или да го засечеш при първия удобен момент. Добре, че на основния булевард (те са общо 2 в града) поставиха гърбица, че скоростите на джигитите редовно минаваше 100. Разбира се, има и коректни водачи, но сме твърде малко.
По-спокойни ????? Във варна ??? Това не е истина ... аз два месеца бях в София и не чух един път да изскърцат гуми, а във Варна на всеки 10-20 секунди ... с няколко прекъсвания ... може да е от гадния асфалт, дето има супер малко сцепление... а с учебната кола като карах 2-3 щяха да се нацепят в мен докато си карам направо с 50 ! и ако това са ми спокойни шофьори В София карах една селика на автомивка и всички ми отстъпваха да мина (незнам дали защото малко момче караше супер яка селика сам в колата) но си беше факт ... и аз отсъпих 2-3 пъти път, въпреки че бях с предимство, но както и да е ... та във Варна според мен е по-зле, от колкото в София... И в Бургас е по-зле, но варналии бият в този рунд... ще видим след година-2 :D Софиянци - не се сърдете, но покарайте малко тук и съм сигурен, че ще се съгласите ... особено лятото ... п.п. Поправка... покарайте 1 ден ... ще е достатъчно ... особено в натоварените часове . В София за да си добър шофьор ти трябва само търпение в задръстванията (демек постоянно), а тук трябва да се оглеждаш първо за голфаджии (защото винаги са с предимство и все още незнаят от къде се пускат мигачите), после за кадетаджии и астраджии, накрая за заблудени пешеходци (40-50% от тукашните), после за мерцедеси и бмв-та и чак тогава можете да започнете да шофирате ... оо, пропуснах най-важното - нареждат се даже преди голфаджиите - жените шофьорки ... е тука такива ги имаме просто никъде по света ги няма
В София е налице така наречения "Организиран хаос". Хората свикнаха (или се примириха ) със ситуацията по пътищата и се появи тази толерантност и колегиалност, на която все повече колеги забелязвам че се радват (а можеби и завиждат ). Аз съм във Варна от 12.2006 и първия месец докато свикна на тукашните темпове направо бях откачил. За около година и нещо шоферлък по лудата София нямам толкова стресови ситуации, колкото тук за няма и 5 месеца... П.С.: Малък ми се види тоя процент на заблудените и неориентирани пешаци... на мене някъде към 95% ми се върти в главата
...В Перник да пуснеш някой да се включи пред теб?!?Почва свиркане и по двамата, дори този който пускаш не се включва веднага щото е прекалено изненадан...
Все едно съм го писал за Кюстендил!
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар