Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Айде почна се. Да му мислят длъжниците !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Paparac написа:
    Има ли някой юрист тук, който да оспори, че без съдебно решение никой, нито данъчни, нито полиция, нито НИКОЙ, няма право да влиза в частна собственост? Примерно, имам акт за 20 лв. и какво, ще ми разбият вратата, за да ми вземат нещо ли? Без изрично съдебно решение? Как пък няма да стане това Че дори й да има решение в мое отсъствие НЯМАТ право да ми влизат в дома. Че после няма да съм първият или последният, дето ще ги осъди в Страсбург. А и като цяло тази "новина", посочена в първия пост в темата, е толкова вярна, колкото и това, че ще ни лишат от торентите.
    Съгласно чл. 272, ал. 2 от новоприетият (и бъкан от несъвършенства) Административнопроцесуален кодекс "Влизане или оставане в жилище без съгласието на неговия обитател се допуска само с разрешение на съдия от административния съд, издадено по мотивирано искане на изпълнителния орган, въз основа на изпълнителното основание, ако изпълнението не може да бъде осъществено по друг начин. Разрешението или отказът подлежат на обжалване от страните по изпълнението с частна жалба, която спира изпълнението. Разрешение не се изисква за изпълнението на разпореждане за предаване на жилище, издадено или потвърдено от съд". Не само заради удебеления текст по - горе, а и поради текстове от Гражданския процесуален кодекс, частните и държавните съдия изпълнители, заедно с представители на органите на полицията МОГАТда взлязат и да извършата опис на имуществото на длъжника.п.п. Забележете обаче, че разрешение се иска САМО за жилище!!!
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

donnna написа:
      като кажете - дупки по пътищата.... не че няма....в разстояние на 2 месеца съм ходил до пловдив, котел, русе... всеки ден съм на пътя... дупки има.. до моето село пътя е като след бомбандировки в ирак... ама главните пътища са добре... онзи ден ходих до котел... прохода петолъчката - котел - омуртаг такъв асфалт са му направили / още малко имат да довършват /, че е като самолетна писта... а по темата - всеки в тази държава трябва да се научи да си плаща гяволъците!!!!!!!!
      Тая отсечка Котел - Омуртаг, дето я споменаваш, няма как да е разбита. Тя просто по-голямата част от годината е затворена за движение (особено в района на Стара река, ама тая година май беше изключение)....
      Настоящата - Ford Focus ST
      Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
      Франкенщайн - R.I.P.
      Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

megamuscle написа:
        Явно не си чел какво съм написал точно. Проблема е, че в Англия като си платиш парите отиват кадето трябва. А тука като си платиш дуржавата прибира парите и после пак се чува едно и също: "Няма пари за ремонти". Питате се къде са парите. Ами на сигурно място в сметката на някое шефче. Ето това е проблема.
        Колега ти не си ме разбрал Нестава въпрос изобщо къде отиват парите,не говоря изобщо за пари.Ти като си плащаш глобата не ги даваш парите с цел благотворителност, а си плащаш по финансов път за нарушенията които си извършил.А от там по пътя на логиката като не се плащат глобите остава в теб чувството за безнаказност.А сега от тук по пътя на логиката:страх от закона=спазване на закона.Като ви вземат я телевизорче я колица ще изревете всичките и следвъщият път като се качите зад волана ще се оглеждате като дива свиня в царевица или все едно ви е гононил смик с едно око /това в кръга на шегата /
        A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
        Punto Sporting 1.9JTD 2003
        ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          п.п. Забележете обаче, че разрешение се иска САМО за жилище!!!
          Е добре де, аз ако живея в каравана или RV? Ни да ме намерат, ни да ме преджобат....

Коментар

Николай Ботев: Периодично поглеждаме към малките длъжници, за да не си мислят, че остават ненаказани 09 май 2007 | 11:37 | Агенция "Фокус" Николай Ботев, директор на Агенцията за държавни вземания в Пловдив, пред Агенция
            A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
            Punto Sporting 1.9JTD 2003
            ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Което ще рече, че ако сега някой хитрец реши да си прехвърли колата на баба си примерно (която дори няма книжка) за да могат да му я вземат от него, ще удари на камък защото колата вече му е запорирана.

Коментар

Аз като съм само с 2 акта значи съм малък длъжник ...
                Bravo(TM) HGT

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                  Което ще рече, че ако сега някой хитрец реши да си прехвърли колата на баба си примерно (която дори няма книжка) за да могат да му я вземат от него, ще удари на камък защото колата вече му е запорирана.
                  Освен ако по принцип не е на името на баба му. Поне колата не могат да ми вземат. Ще взема да си ги пратя моите пари. Да бяха дали някакъв лесен начин...трябва сега да ги търся...Ако ми дойдат на вратата ще си ги платя.
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Аз до колкото разбрах, като ти дойдат на вратата, не можеш да платиш на място. Подписваш някаква декларация в която се задължаваш да платиш в няколко дневен срок. Ако пак не платиш вече е късно. Иначе колега мисле, че ще те устрои повече да платиш по банков път. Порови се в нет-а и трябва да намериш сметка на КАТ. Така ще ти е 1000 пъти по лесно мисля

Коментар

Working...
                    X