Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Айде почна се. Да му мислят длъжниците !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги колко време е давноста на един акт?Защото аз преди две години катастрофирах и писаха акта на мое име(млад шофер тогава ) от тогава до сега нямам никакво нарушение ,доколкото знам ако две години нямаш нарушение ти възстановяват точките(м/у др. как става това).Даругото което е аз няма нищо на мое име какво правим в този случай ,дори и колата не ене мое име?
    FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

ЗАНН - Чл.82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:а) две години, когато наложеното наказание е глоба;б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност; в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността, административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.1.(4) (нова,ДВ,бр.28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал.1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
        ЗАНН - Чл.82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:а) две години, когато наложеното наказание е глоба;б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност; в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността, административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.1.(4) (нова,ДВ,бр.28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал.1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.
        мерси
        FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

Добре, а ако дойдат вкъщи и ми кажат примерно дължиш 50лв. и аз им ги платя, да не мислите че няма да си ги приберат в джоба. Или може би ще ми дадат касова бележка и фактура. Или може би събраните пари ще отидат за ремонт на пътища. Айде стига глупости. Това е България все пак. The_Wicker_Man не се прави на много морален, защото ако ти имаше да плащаш примерно 200лв щеше да охкаш и да пъшкаш и щеше да пишеш съвсем други работи. Щеше да има ама аз не бях виновен, ама те полицаите така и така. Аз не бих дал пари, които знам че ще отидат при някой охлюв от сорта на Р. Овч.
          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Парите не се дават на ръка (ако има някой луд - да им даде), а се плащат в брой в касата на Агенцията за държавни вземания или по сметка на същата. Никой не чете какво е написано, а само се "теоретизира"!
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              Парите не се дават на ръка (ако има някой луд - да им даде), а се плащат в брой в касата на Агенцията за държавни вземания или по сметка на същата. Никой не чете какво е написано, а само се "теоретизира"!
              И аз говоря теоритично. Но да ми се правят някои хора на много морални и да казват как с удоволствие биха си плащали на държавата, това са пълни глупсоти. А и ако вие си затваряте очите пред очеизвадното, аз не съм от тези хора. Ако бях сигурен, че парите които платя наистина ще бъдат за подобряване на каквото и да било в държавата, щях да ги дам. Но за съжаление не мисля да плащам на някои, който си строи хотели по Банско и по морето.
              Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Aма вие за какво се борите не мога да разбера в тая тема.Искате да е беззаконие всеки да ходи като башибузук.Естествено че като те глобят трябва ДА СИ ПЛАТИШ.Като нямаш пари да си плащате къде сте тръгнали да мутреете.Не може едни да си плащат наказанията,а други не.После ревете защо циганите не си плащат тока а ние го плащаме.В Англия ми писаха акт за неоравилно паркиране.Пристигна после писамцето в квартирата ми о гласеше следното:Ако го платя до месец глобата е 30 паунда,ако не е 60,ако пак не го платя се водя като криминално проявен в регистрите на полицията което не е въобще ташак работа!Тука е пълна анархия с това подсъзнание за безнаказност,затова се изтрепахме по тия пътища
                A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
                Punto Sporting 1.9JTD 2003
                ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

georgid написа:
                  Aма вие за какво се борите не мога да разбера в тая тема.Искате да е беззаконие всеки да ходи като башибузук.Естествено че като те глобят трябва ДА СИ ПЛАТИШ.Като нямаш пари да си плащате къде сте тръгнали да мутреете.Не може едни да си плащат наказанията,а други не.После ревете защо циганите не си плащат тока а ние го плащаме.В Англия ми писаха акт за неоравилно паркиране.Пристигна после писамцето в квартирата ми о гласеше следното:Ако го платя до месец глобата е 30 паунда,ако не е 60,ако пак не го платя се водя като криминално проявен в регистрите на полицията което не е въобще ташак работа!Тука е пълна анархия с това подсъзнание за безнаказност,затова се изтрепахме по тия пътища
                  Абсолютно!

Коментар

...

Коментар

Не съм морален. Колегата го обясни. Тези глоби са за да има превенция. Вие като нарушавате ще плащате. И аз съм нарушавал. Старая се да не го правя. Спирали са ме. Признавал съм си и БЕЗ ДА ДАВАМ РУШВЕТ са ме пускали. Акт нямам. Като си баровец и праиш простотий по улицата ще си плащаш. Казаха го колегите. Аз не съм много морален. Обаче се старая и да съм изряден от всякъде. А на предния колега ще кажа. Погледни новините от вчера. Само за 1 месец. КАТ са хванали 200 водачи без книжки в повторни нарушения. Кво говориме. Като му земат книжката да не би да го свалят от колата ? Когато опре "ножа у кокала" манталитета му се променя на българина ...

Коментар

georgid написа:
                        Явно не си чел какво съм написал точно. Проблема е, че в Англия като си платиш парите отиват кадето трябва. А тука като си платиш дуржавата прибира парите и после пак се чува едно и също: "Няма пари за ремонти". Питате се къде са парите. Ами на сигурно място в сметката на някое шефче. Ето това е проблема.
                        Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Аз искам да попитам друго. За пример ще се дам мен си. Имам 7 акта от преди около година. Когато са ми написали актовете съм нямал нищо на мое име. Сега имам само МПС. идеятя ми е, че МПС-то ми е купено след съставянето на актовете имат ли право да ми го вземат.

Коментар

Има ли някой юрист тук, който да оспори, че без съдебно решение никой, нито данъчни, нито полиция, нито НИКОЙ, няма право да влиза в частна собственост? Примерно, имам акт за 20 лв. и какво, ще ми разбият вратата, за да ми вземат нещо ли? Без изрично съдебно решение? Как пък няма да стане това Че дори й да има решение в мое отсъствие НЯМАТ право да ми влизат в дома. Че после няма да съм първият или последният, дето ще ги осъди в Страсбург. А и като цяло тази "новина", посочена в първия пост в темата, е толкова вярна, колкото и това, че ще ни лишат от торентите.

Коментар

като кажете - дупки по пътищата.... не че няма....в разстояние на 2 месеца съм ходил до пловдив, котел, русе... всеки ден съм на пътя... дупки има.. до моето село пътя е като след бомбандировки в ирак... ама главните пътища са добре... онзи ден ходих до котел... прохода петолъчката - котел - омуртаг такъв асфалт са му направили / още малко имат да довършват /, че е като самолетна писта...а по темата - всеки в тази държава трябва да се научи да си плаща гяволъците!!!!!!!!
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Pinky написа:
                                Аз искам да попитам друго. За пример ще се дам мен си. Имам 7 акта от преди около година. Когато са ми написали актовете съм нямал нищо на мое име. Сега имам само МПС. идеятя ми е, че МПС-то ми е купено след съставянето на актовете имат ли право да ми го вземат.
                                И още как!

Коментар

Working...
                                X