Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете: Проблем със споделянето на интернет връзката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помогнете: Проблем със споделянето на интернет връзката

Имам 2 компютъра. Единия е с 1 мрежова карта, а другия с 2 и PPPoE. ... От компютъра с 2те карти се свързвам към интернет от едната и споделям връзката по другата до втория компютър. До скоро нямах проблеми, но преди 2-3 дни интернета на втория компютър просто спря ... И немога да го докарам пак ... при reconnect интернета се появява, но само за 3-4 секунди... след това изчезва... Какво по дяволите стана и как да го оправя ? Много благодаря ... Баща ми се бъзика, че не си е платил интернета и затова не му го пускам, но накрая да не вземе той да не плати моя

Я сега малко уточнения да направиш.С XP ли си?Предполагам че да.Освен това какви насройки си направил на лан картите и как ги направи?Дай да видим защо така нямаш нет на вторият компютър.

Коментар

ами пропуснах да кажа, вярно ...и двата компютъра са с Windows XP Service Pack 2...А за настройките - когато работеше го бях направил с wizard-a на вин-бозата ... от network connections вляво дадох setup small home or office network, на "сървъра" дадох this computer connects directly to internet, а на втория through gateway or ... другото е ясно ... просто немога да разбера какво не е наред ... пробвах да ги направя и от настройките на самите connection-и, но пак не стана... накрая изтрих всички настройки, които съм променял и ги направих на ново и пак не стана ... направих си наново PPPoE connection-а и пак не стана като направих настройките ... колко рестарта имаха и 2та компютъра - не е истина ... просто вече незнам ... още нещо интересно - новия компютър въпреки, че имаше зададено IP в настройките 192.168.0.1 от wizard-a все пак реши да пробва да си получи ново по мрежата ... "Acqiring IP adress from the network" ако не се лъжа ... втория компютър пък моментално си получава ... странна работа от всякъде ...

Коментар

Ти с модем ли си или не?И я да вземем да си пишем някъде в skype например.

Коментар

в скайп съм kiler_4o пак, направо ме намери там ...

Коментар

Working...
          X