Това, което предстои да прочетете и видите се е случило на мой колега(soti666) от университета и негов приятел!!! Това, което се е случило е ужасно! Ето цялата история поместена в: http://www.daspasimirakli.com/"Нямам думи да опиша това, което стана на Иракли. На 27.04.2007 г. аз и един мой приятел пристигнахме на Иракли. Дойдохме с намерението да снимаме едно от малкото незасегнати места от строителения тероризъм по нашето черноморие. Вечерта преспахме в непосредствена близост до плажната ивица, където си разположихме багажите. Сутринта на 28.04.2007 г. към 10;30 - 11;00 ч. тръгнахме към село Емона да вземем вода, понеже нашата вече беше на свършване. Когато стигнахме магазина беше затворен и ни се наложи да почакаме 30 мин. След което напазарувахме храна напълнихме вода и трагнахме обратно. Пресрещна ни един човек, който идваше от плажа на Иракли и каза, че са станали чудовищни вандалщини извършени от хора, които са се представили като сдружение на собствениците на Иракли. Минали са по биваците край плажа с брадви и щилки и са разбили всички биваци по плажа, след което са ги запалили. Побързахме да се върнем, да видим какво е станало. Когато пристигнахме видяхме, че по целия плаж се вият черни облаци дим. Отидохме да търсим багажите и установихме, че всичкият ни багаж го няма, който е на обща стойност над 1000 лв. в екипировка:палатка, три спални термо чувала, планински якета, шалтета, един самар, туристически газов котлон, храна, дрехи и други лични вещи. Първата ни мисъл беше ,че са изгорени в огнените клади по плажа. Веднага почнахме да търсим някакви останки от багажа в най-близкия огън , но успяхме да намерим само лъжица ,нокторезачка и ножица ,които са били в самара. От палатката, чувалите и якетата нямаше и следа. Явно някой е решил, че могат да му свършат някаква работа и ги е прибрал. Скъпият багаж просто беше откраднат, защото нямаше никакви останки от него в огъня. Да спомена, че тези огнени клади горяха и с помоща на солидно количество бензин, чиято миризма се разнасяше зловонно по плажа.След първоначалния шок тръгнахме към бунгалата на кънпинг
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Запалиха Иракли"
Collapse
X
-
bubachko
Бахти, няма ли тея там "горе" най-накрая да спрат да мислат за пари само и да си кажат тежката дума: "В Иракли НИКОГА няма да се строи!" и да се приключи с въпрса?! Не е толкова трудно, ма не може да има толкова протакане, ако никой нямаше полза... А и най-накрая Ш...И подкупни К....ТА куките да започнат да изпълняват дълга си всеотдайно в услуга на гражданите и държавата, а не към този, който даде повече...Казаха ни, че сме нямали работа там ??? Там неможело да се ходи ???
Коментар
-
Ми изобщо пък няма да те оплювам.Съвсем ти е нормална реакцията.Даже аз нарочно гледам да не се паля много на текива теми,за това какви сме овце и така нататък....Аз го казах в една друга тема,за алкохола всички скочиха,веднага имаше обединение,но за хляба,за бензина,тока,водата......,за това което пише в тази тема,пълна тишина.Просто нямам думи.Незнам,чвно сме един робски народ,свикнал да го тъпчат и да си мълчи.
Коментар
-
Ама пък и те да си оставят палатката с вещите неохраняеми ?!?!?Ако не са били подпалвачите, някой можеше просто да ги обере. Тяхната работа е "ела вълчо, изяш ме!".Не че защитавам подпалвачите, но от друга страна тези земи наистина са частна собственост. Къде бяха от еко-сдруженията когато превърнаха прекрасния някога Слънчев бряг в каменен град?!? Някога там имаше градинки, зеленина... сега знаете ли какво е?!?А морската градина във Варна?!? Варненци да кажат в каква строителна площадка са я превърнали... Даже мисля че някъде трябва да имам снимки, ако ги намеря ще ги постна тук. Там пък си е баш общинска земя, ама някои решиха че могат да си я приватизират и да си направят имения...Според мен това си е чиста дискриминация. "Онези" бутат и за тях може да строят, даже на общинска земя, а собствениците на земи, които не могат да "бутат" - да го духат, там ще е еко-парк.Сега пък ще кажете, че не обичам природата. Напротив. Но да се мери с еднакъв аршин за всички - това е истинската демокрация. Ама то малко към утопията отива.... както и да е. Майната му.
Коментар
-
Предлагам тази година да си направим един бивак там. Освен кебапчета и екипировка, да си донесем и някои други пособия. Ще палят те Сигурен съм че не е имало никой от властта при тия опожарявания и прочее. Кой би си рискувал позицията заради някакви вандалщини?Не е лошо да го обявим за добро място за автомобилни и мото срещи. На въоръжени пазители на природата :DСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Това както се казва е ГРУБА СЕЛСКА ПРОЯВА!!!!Личи си и от надписа!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
ilkor написа:Добре де, що темата е кръстена Запалиха Иракли ???? ... като са запалили някакви раници с дрехи ???Space Star 1.9 DID
Коментар
-
иракли
то и едните прави тези кадето ходат на море и тези кадето имат места и напират да ги продават защо са им ги върнали тогава местата като е защитена зона на нас как дадоха бонове който така и не върщат работа от учождаването на място и замяна на друго щото пак някой е оборкал работата и е взел париЕзик мой враг мой! Ако напишеш един пост без правописни грешки ще се напия от радост!Ти харесваш ли чОжди булки? Аз да, ама ме е страх да не обОркам сметките! Nino
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар