Stilo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тест на крушки !
Collapse
X
-
Колеги истината е Ксенонки, лошото е че засега цените са около 350/400 лева. Аз все още съм си на филипс +30%, ма те много скъпи +50% на Н7, да не говорим за блувижън и найтгайд, които достигат цената на ксенонче. Най-тънко е да се поръча от ебей китовете почват от 80-тина долара и стигат до 130 (за китайските немаркови) + около 50/60 долара доставка (пращат с ДиЕйчЕл). Т.е. около 150-тина долара е удоволствието и около 1 - 2 часа е работата по поставянето.Lancia Dedra, 1.6 LS, 90 hp, 159B9000, GM MPi, '95
Lancia Kappa, 2.0, 20V, 145 hp, 838A1000, Bosch Motronic 2.10.3, '95
Коментар
-
Наистина много крушки сменихме с колегата rustson :D Сега в жабката имам 3 комплекта Аз съм много доволен от Осрам Силвърстар (те са +50%). Бях с Осрам Куул Бру, но при моите фарове без лупа, много синеят и не се осветява, толкова добре пътя, колкото със Силвърстар. Да, като ги погледнеш Силвърстар повече жълтеят отколкото Куул Блу, но път Силвърите светят при мен по-добре.Има разлика обаче дали ще сложиш Куул Блу на фар с лупа и на фар без лупа. Тези крушки, които са 100W не съм ги пробвал на Фиата, но баща ми вече 5 години кара на Форд Орион със 100-ватови крушки. Рефлекторите не са мръднали, а и не са май толкова опасни колкото ги изкарват. Не заслепяват толкова много.
Коментар
-
Stoyan_68 написа:Досега не съм горил крушка на стилю, ама се си мисля, че трябва да се оплаче на дисплея. Ти как "забеляза", по дисплея или я видя че не свети?
Коментар
-
spark написа:Още един глас за Осрам Силвърстар +50%Stilo написа:За втори път сменям крушка на късите Н7 и странното е че не ми изписва на дисплея че не свети. За светлините отзад обаче веднага ми изписва кое не работи. не знам при дългите светлини дали е така, но при късите - не ми изписва. Забелязах срещу стена - прибрах се на халогени, но още не съм сменил изгорялата къса, че пръстите наистина трябва да са ти от пластелин, зад а направиш смяната без да разглабяш кутията на акумулатора.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Вече имах епопея с пишман-сервизи и кадърност на бензинджии по тема - крушка на ляв фар и зареждане на колата.Първо, като смених гумите с летни, преди да пътувам за Гърция му викам - ето ти крушката - сменете я.След половин час бърникане с пинсети и телове успяха да закачат буксата и да затворят капачката на фара. Обаче потеглям и вечерта всички срещу мен ми присветкат - гледам на стена - левия фар свети много нагоре. Крушката не е леглана в гнездото и всъщност си седи крива във фара. А през нощта пътувам. И аде, сам на паркинга въоръжен с пинсети "последен номер" си нагласих сам крушката и всичко заспа. Фана ме яд че не мога да си платя за трлуда сам на себе си, а ги дадох на некадърниците в сервиза.Случай №2. На бензиностанцията всеки се прави на услужлив, а са пълни некадърници - да ме прощават, ако обиждам някой с такава професия, но ... Още не съм слязъл от колата, а той отваря капачката. Да, ама вместо да внимава - напъва като за последно и не дърпа капака леко настрани, както е при този модел, направо отваря като на лада, и съответно ми чупи едни пластмасови фиксатори (щифтчета), които и.граят ролята на панта. Е слизам аз и гледам: капака виси като .... Викам му "какво направи бе?", а той само - ами нали трябва да отворя за да заредя. "Е така ли се отваря, като се чупи ли? Не виждаш ли че има канал, леко се издърпва напред, за да може да се отвори?"Отговор - "Ами то не било като при другите!" Е кажете ми какво да правя - вече сам си наливам, сам си помпам, сам си сменям ангренажи, сам си сменям амортесьори, масло, консумативи, чистя, пера и прочие...След тоя с първото масло, слизам отдолу и правя с шестограма още почти цял оборот на пробката - това на какво прилича??? Абе нямам думи.
Коментар
-
Blue написа:Колеги, изтърбуших сума ти бензиностанции и не мога да намеря Осрам Силвърстар. Кажете къде ги има?
Коментар
-
Stilo написа:Баси, снощи забелязах че крушката на късите Н7/55W, дато я смених преди 3-4 седмици е изгоряла...Тези за 4-5 лева явно не са стока. Ще си купя по-скъпа та дано изкара поне един сезон. а мястото зад левия фар е...мъка.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Здравейте, тази вечер ми изгоря крушката на късите. Свалих я и не пишеше нищо на нея. Реших да махна крушката на късите и да я сложа на дългите, а на късите да сложа нова крушка. Така и направих обаче видях, че новата крушка която слагам не свети като стара а по-слабо. На крушката за късите ми пише Осрам, а аз сложих някви по 4 лева. Та сега се чудя какви да си купя дали Osram Silver Star или Osram Cool Blue. Фаровете ми не са с лупи. Искам да светят по-бяло. Някой може ли да ми кайже какви да си взема?Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
nanio написа:Та сега се чудя какви да си купя дали Osram Silver Star или Osram Cool Blue. Фаровете ми не са с лупи. Искам да светят по-бяло. Някой може ли да ми кайже какви да си взема?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Blue написа:Колеги, изтърбуших сума ти бензиностанции и не мога да намеря Осрам Силвърстар. Кажете къде ги има?Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар