Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И пак за жилетките - все още не са задължителни

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хем си ужасно прав... да не дава господ някой някого да отнася.... Но това си остава лична отговорност в определена ситуация да се вземат необходимите мерки. Той като е дал 3 лева и държи жилетката в багажника (бтв и аз имам, нищо че мърморя пак ме съмнява да се сети да я сложи. За това не искам да са задължителни.Просто не обичам да ме задължават разни неща... включително всичките лепенки дето ги редя по стъклото. Само тази за газта е силно препоръчителна.Да напомня, че "законът" за тези жилетки върви наравно с комплект резервни лампички за фаровете.айде, аз съм off
    Fiat Tempra, 1.6, 1991

Коментар

Българска работа.Какво лошо има да се сложи една кирлива жилетка която може да ти спаси живота, 3 лв. ?Никой не е казал че трябва да си я закате на седалката,ама какви са тия фантазии какво ще прави тая жилетка на седалката.Аз имам такава от 5 години и си ми стои в багажника.Според мен трябва да се задължи притежаването на такава във всеки автомобил,защото като знам какво заблудено племе сме никой няма да си купи,ами уревахте орталъка за 5лв.Естествено че ще задължават аз нямам намерение да лежа в затвора защото съм блъснал някой пед*л който ми сменя гума на високо скоростен път,или някоя тъпа замаена пу*тка дето е пукнала гума и се върти един час около нея в тъмноното и се чуди какво става.Всеки си има мнение.Аз лично ако помета някой такъв неурентиран,поради немарливост от негова страна изобщо няма да спра!!!
      A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
      Punto Sporting 1.9JTD 2003
      ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Разбира се, че трябва задължително да имаме жилетка! Но, като знам българите, колко сме немърливи към себе си, защо ли да сме толерантни към останалите!? Погледнете само на, колко коли не им светят двата (трите) стопа, габаритите, или късите светлини! Докато притежанието на жилетка в автомобила не се наложи със закон, съм сигурен, че огромен брой водачи няма да си направят труда да си купят. Друг въпрос е, че дори и да я имат ще се намерят такива, които няма да се занимават да я слагат. За себе си твърдо съм решил! Ще си купя съвсем скоро, но няма по селски мантелитет да си я метна на задната кора да я пече слънце и да изгори за две седмици, а ще и намеря подходящо място.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

simeon3000 написа:
          The_Wicker_Man написа:
          Аз пък какво чух. Масово се накупуваха зелени жилетки. Обаче ако се приеме тази промяна ще трябва автомобилите да са оборудвани с оанжеви жилетки. С жълти ще останат само полицаите. А ся тия дето се излетеха на жилетките
          Колега, ама и ти тези цветове за нищо ги нямаш
          Мани ама верно Напрао ме е срам от мене си Звучи ми като: "БОЖЕ ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ" !!!

Коментар

Детско столче за кола

А след като жилетките не са станали задължителни (имам такава), дали детските столчета за кола са задължителни, и такова имам ама сравнително рядко го ползваме, предимно на по-дълъг път.
            ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
            Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

Вижте, законите просто трябва да се спазват. Всички знаем кои ги гласуват, какви са и т.н. Но веднъж приет закон си става ЗАКОН. За всички. Това е.Аз съм за тези неща и 10лв да станат пак ще съм за. Ясно е защо. Чий живот струва по-малко от 10лв? Закона казва да не се минава "на червено" и повечето от нас го спазват. Ами ако не казваше така.....Все пак това не са го пръкнали наще "умни глави" в парламента, а просто го преписват, което не е чак толкова лошо.
              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Жилетка си купих още Януари месец. Стой ми сгъната в багажника, в отделението за документи! Нито се вижда, нито ми пречи! Ако ми се наложи, ще я ползвам задължително! Най - малкото аз ще съм спокоен като съм с нея в тъмното на пътя! Ще знам, че съм смалил шанса някои да ме блъсне до минимум....
                Lancia Lybra 2,4JTD '03
                Фиат Браво 1.9TD75 '97
                Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
                Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex

Коментар

georgid написа:
                  Аз лично ако помета някой такъв неОрентиран,поради немарливост от негова страна изобщо няма да спра!!!
                  Не така колега

Коментар

Е да кажа и аз нещо вчера се върнах от Германия от там до Унгария включително се продават тия жилетки дори видях един облечен с нея си сменяше гумата това не ме учуди защото и аз си я слагах когато спуках гума до правец и то дори с нея щяха да ме отнесат тировете. Но най много ме впечатли че в Румъния всеки колоездач беше с такава жилетка дори през деня вклчително и мотористи.
                    Обичам си работата.

Коментар

Е, колега, не е тайна за никого, че и мамалигите са светлинни години пред нас вече...И така ще бъде, докато ни управляват комунисти и мутри...

Коментар

Това че били пред нас изобщо не е вярно бих казал че са доста назад дори там 99% от колите са датчия и то старите от времето на чеушеско пътищата отврат на всичко отгоре Е68 минава поне през 100села и в градовете същото най малко няма табели по пътищата знаците дори не са светлоотразителни а в Букорещт околовръсноте е една полусфалтирана улица по която е ужас аз минах през центъра и там няма табели за посоки към градовете с GPS дори е трудно да намериш правилната улица одгоре на всичко никой не спазва предимството който реш да минава от там да се откаже по добре да си платиш магистралата през Сърбия.
                        Обичам си работата.

Коментар

карат стари коли защото имат басси и митото за внос на коли.Едно ауди Б4 1.9тд миналата година беше 7000 ЕВРО ,едно аверче румънец си го купи.Тва било направено с цел стимулиране на продажби на нешънъл кар Дачия.Въпреки че влязаха в евопейският съюз румънското правителство се прави на интересно за вноса на коли.Днес австрииците ги натиснаха за колите Румъния и България, които доскоро се натискаха Европа да ги приеме, сега като че ли отново се дистанцират. По всичко личи, че на правителствата в двете страни им е все едно, дали Брюксел ще ги заплашва например с иск пред Европейския съд, ако не бъдат премахнати таксите за внос на стари автомобили.Това е от днес

Коментар

Valentin_V написа:
                            Това че били пред нас изобщо не е вярно бих казал че са доста назад дори там 99% от колите са датчия и то старите от времето на чеушеско пътищата отврат на всичко отгоре Е68 минава поне през 100села и в градовете същото най малко няма табели по пътищата знаците дори не са светлоотразителни а в Букорещт околовръсноте е една полусфалтирана улица по която е ужас аз минах през центъра и там няма табели за посоки към градовете с GPS дори е трудно да намериш правилната улица одгоре на всичко никой не спазва предимството който реш да минава от там да се откаже по добре да си платиш магистралата през Сърбия.
                            Другият път хвани Е70 от Русе и после мини на Е81 на Букорещ до Унгария

Коментар

Working...
                            X