Тръгна бизнесът със светлоотразителни жилетки04 април 2007 / News.dir.bgПреди да стане факт изменението в Закона за движение по пътищата, според което всеки трябва задължително да има в колата си светлоотразителна жилетка, находчиви търговци започнаха печеливш бизнес, писа в. Сега. Търговците ги примамват с твърдението, че от 1 април КАТ глобява за липса на такава жилетка. В момента цената им варира между 2 и 6 лв., като на някои от възловите кръстовища в по-големите градове роми ги продават и по светофарите и припечелват добре. По бензиностанциите цената им е 4 лв., а на ул. "Цар Симеон" в столицата се намират и за по 2 лв. В "Илиянци" пък има оферта - 10 жилетки за 20 лв., като при по-големи количества се правят и отстъпки. Говорителят на КАТ Красимир Костов каза, че засега "КАТ няма да предприема проверки за наличие на светлоотразителни жилетки в автомобилите, тъй като притежаването на такава жилетка все още е само препоръчително". От друга страна Костов посъветва "при смяна на гума или друга авария на пътя е добре водачите да са облечени с такава жилетка, защото по-лесно ще бъдат забелязани от останалите участници в движението". Носенето на жилетките ще стане задължително едва когато парламентът приеме окончателно законопроект за изменение в Закона за движение по пътищата. Той все още не е минал на второ четене в Народното събрание и поне още месец изискването няма да влезе в сила, коментира изданието.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
И пак за жилетките - все още не са задължителни
Collapse
X
-
Аз такава жилетка на седалката няма да си сложа никога,като селски тарикат мислещ се за полицай с жилетка на седалкатаАко ще да ме спрат от движение
ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Ganchev написа:след като не е прието още това означава ли,че жилетката може да стой в багажника,а не в купетоГоворителят на КАТ Красимир Костов каза, че засега "КАТ няма да предприема проверки за наличие на светлоотразителни жилетки в автомобилите, тъй като притежаването на такава жилетка все още е само препоръчително".
Коментар
-
По логиката на тея ........... ............... .................. ................. ...............трябва да нахлузят жилетки и на всички пешеходци през нощта! Продължават да ни правят на маймуни, ама така е като си траем...Абе защо не вземат да ни задължат и фенер на оная работа да си носим за по-сигурно!? Могтивите за това предложение са направо СМЕШНИ!
Най-много се чудя, обаче че 90% от хората се държат като зомбирани и кимат одобрително с покорна главица! Е за това най -мноо ме боли.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Що бе, Кире, в Австрия и Германия жилетките отдавна са задължителни като аптечката и пожарогасителя.Аз лично виждам само положителни аспекти в цялата работа. Това че някой печели от цялата работа е повече от нормално в една свободна пазарна икономика.Единствения проблем е липсата на яснота, ама както се вижда вестниците пишат по въпроса. А който иска де е сигурен - има си закони - намираш и четеш.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Идеята за жилетките е много добра. Никой не ви задължава да я държите в купето или облечена на седалката. Дръжте си я прибрана в багажника, само не забравяйте да си я слагате при авария, защото редовно има съобщения за блъснати шофьори, които са си оправяли я гума, я нещо друго.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Колеги! То много неща са хубави, ама не са задължителни нали!Много задължения нещо май ни стават, не мислите ли!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:Аз пък какво чух. Масово се накупуваха зелени жилетки. Обаче ако се приеме тази промяна ще трябва автомобилите да са оборудвани с оанжеви жилетки. С жълти ще останат само полицаите. А ся тия дето се излетеха на жилеткитеКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Изобщо не ми трябва такава жилетка и беснея че трябва да си давам парите за глупости . Мене като ми спре колата никога няма да тръгна на пътя да я ремонтирам. Блондинка ли съм аз или лукова глава... Лошото е, че гледах някъде ксерокопие на тази част от закона... може би е добре да се провери. А кой го е измислил това на седлката да седи това нещо!??? Пълен абсурд.Fiat Tempra, 1.6, 1991
Коментар
-
Да сди на седалката е съвсем малко по-тъпо от това да си я закача на антената и да се вее.Иначе не е зле като идея - директно е заимствано от страните от ЕС. Но помислете си - 2 или 3 лева къде не сте ги дали, а дори и един живот в месеца да бъде спасен с тяхна помощ си заслужава. А за Киро: То много неща са хубави, ама не са задължителни нали!Но уви има 10 пъти повече дето са задължителни и не са хубавиlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
irena написа:Хубаво нещо е, но не трябва да е задължително защото повечето изобщо нямат нужда от подобна жилетка. Ако стане нещо, слагам триъгълника звъня телефона и се махам от пътя по възможно най-бързия начин.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар