[b:0d4f8d32e5]12 години затвор за Синан - шофьорът от Бяла04 април 2007 / News.dir.bg24-годишният Синан Алиев, шофьор на камиона, блъснал на 7 декември 2006 г. градски автобус от моста край град Бяла, бе осъден на 12 години затвор от Русенския окръжен съд.При инцидента загинаха 18 души и 10 бяха ранени. Адвокатите на защитата обявиха, че след като получат мотивите на присъдата, ще обжалват пред Апелативния съд, предаде БГНЕС. След прочитането на присъдата Алиев бе изпратен от близки на загиналите с викове:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дебат за присъдата на Синан Алиев...
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
Загинаха много хора, уви. Може би има логика да се търси вина и в шофьора на автобуса, а и в държавата или общината - не знам кой поддържа пътя.Но има един факт който не е за пренебрегване - доколкото знам камионът не е бил напълно технически изправен ( склонен съм да го вярвам ) и претоварен. В това последното съм убеден - занимавам се с логистика и доставки и знам какво е. И аз 2 пъти съм претоварвал камион, макар и да съм гледал да е с малко - не повече от 10% от товароносимостта. Не искам да се впускам в коментари за това как всички искат без никакви инвестиции да печелят пари.Да тръгнеш на път с неизправен и претоварен автомобил - това за мен е почти равносилно на ПРЕДУМИШЛЕНО убийство. Само и единствено шофьорът носи отговорност.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
-
Аз често минавам оттам и още веднага след катастрофата изказах мнение и пред приятелите си, че по-голямата част от вината е на автобусния шофьор. Дори и да е спрял на стопа, в което се съмнявам, не може на такова кръстовище да се изнизваш едвам-едвам. Там трябва да се стартира с въртене на гуми едва ли не, нищо, че е автобус, трябва да тръгва и набира по най-бързия начин. Иначе, каквото и да е, като го връхлети с 90 км в час, от този продължителен баир, няма спасение... А доколкото знам, експертизата доказа, че камионът не е бил претоварен. Ясно, че камионът не по свое желание е летял с такава скорост, бил е повреден, а шофьорът му е подавал всякакви знаци, че е в беда. Оня от автобуса, че е дремел и е изпаднал в плен на рутината, че всеки ден минава по този маршрут по няколко пъти, не го оправдава.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
В месеца минавам по 2 пъти по този път и винаги изтръпвам като видя цветята по мантинелата.За мен ситуацията е следната: Автобусът се включва в движението от кръстовището до самия мост. Шофьорът на автобуса се оглежда, според мен и вижда в далечината (30-40 метра) светлините на камиона, но тръгва и се включва в движението. Понеже е градски автобус, не се движи с 200 км/ч и не може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 10 секунди, камиона го застига много много бързо (поради несъобразената скорост, вследствие на прегрели спирачки и голям наклон), в сравнение с ускорението на рейса. Автобусът да е ускорил най-много до 15 км/ч. и е на средата на моста...Не искам да вземам страна, но... сами си направете изводите!
Коментар
-
1115 написа:Казано честно и аз минавам оттам, не до ден днешен ми е интересно следното.Гарата къде е ?Аз мисля че е там около бензиностанцията на Лукойл.Рейса от гарата ли е идвал или към гарата?
Коментар
-
1115 написа:Аз бях чул че идвал от гарата и не ми се връзваха нещата със стопа. Сега и аз съм почти 100% сигурен, че рейса се е изтарикатил да се мушне пред камиона. Лично на мен ми се е случвало да ме засекът там.
Коментар
-
sugarboy написа:То е ясно, че автобусът не може да ускорява като кола, но 15 км/ч на този опасен участък е престъпление. Все пак автобусчето е съвременно, не е някой от едновремешните сандъци Шкода, така наречените Чавдар, че да не може да отлепи...
Коментар
-
doofiat написа:sugarboy написа:То е ясно, че автобусът не може да ускорява като кола, но 15 км/ч на този опасен участък е престъпление. Все пак автобусчето е съвременно, не е някой от едновремешните сандъци Шкода, така наречените Чавдар, че да не може да отлепи...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:doofiat написа:sugarboy написа:То е ясно, че автобусът не може да ускорява като кола, но 15 км/ч на този опасен участък е престъпление. Все пак автобусчето е съвременно, не е някой от едновремешните сандъци Шкода, така наречените Чавдар, че да не може да отлепи...
Коментар
-
Има много гледни точки и тук наистина се застъпват почти всички.Но, колеги, не забравяйте едно нещо- камионът не е бил технически изправен!!!!!!!! Това е като движеща се бомба - случило се е там, с автобус и жертвите са много.Можеше да е 50 км по-рано или по-късно и с една жертва. Тогава нямаше да е такава трагедия ( дотолкова, доколкото претръпнахме на такива новини и вече жертвите трябва да са двуцифрено число за да се потресем).Но за мен това да караш неизправно превозно средство, още повече тежкотоварно, със съзнанието, че то не е безопасно, е истинско престъпление.Човек трябва да бъде отговорен и спрямо другите участници в движението, не мислите ли?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
1115 написа:Аз не следя случая "изкъсо", но камиона не се ли е повредил. Ако е тръгнал неизправен е престъпление, но ако се е повредил по баира.............like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар