Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Експерти: Не купувайте коли на старо от Италия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Експерти: Не купувайте коли на старо от Италия

[color=blue:88ef71149e]Експерти: Не купувайте коли на старо от Италия02 Април 2007, 14:07 / DarikNewsЧастни групи от по 4-5 човека внасят от Италия или Австрия автомобили втора ръка и чрез малко "лустро" ги предлагат на българския пазар. Подобни коли обаче са технически не изправни или за момента "закърпени" и след месец два употреба дават дефекти.В такива случаи обаче трудно може да бъде установена точната измама, тъй като купувачът сам оглежда колата преди да я плати. От полицията съобщиха, че в големите автокъщи за коли втора употреба в Италия и Австрия вероятността да попаднеш на автомобил, събиран от няколко други, или пък на крадена и по-късно пребоядисвана кола е доста голяма. Подобни автомобили в страната има стотици и те се продават и по автокъщите, и чрез частни обяви. Най-рисковите в този случай са автомобилите от нисък клас - те се ремонтират сравнително по-евтино, а и вероятността полицията да се заинтересува от произхода на такава кола е почти нулева.Друга честа практика на част от автокъщите, най-вече в Италия, е да продават ударени коли, които са грижливо поправени и пребоядисани. След месец-два каране обаче такава кола започва да дава доста дефекти, а поправката й излиза цяло състояние. Ако сте решили да купувате кола, по-добре си платете на майстор от сервиз да дойде с вас и да я погледне вместо да рискувате, съветват полицаи. Така няма да можете да станете жертва на измама. От полицията препоръчват още да се внимава много с автомобили, които се продават като нов внос, а са със сложени български номера. В случая колата или има скрит дефект или има проблем с произхода й.Прекалено ниските цени на колите у нас, въпреки присъединяването на страната ни към Европейския съюз, също говорят за скрит проблем. Не е възможно ,,Ауди А 4

Благодарско за информацията колега,но би ли ми казал кой варянт е по-добър моят човек да отиде в Австрия и да му се доверя да ми я докара без да съм я пробвал или да го вземам с мен в БГ и пред мен да става всичко (имам му голямо доверие) но кола не се купува всеки ден така,че моля за съвет.

Коментар

тая статия bullshit!това е същата история, като "... не си купувайте италиански кочини...) и разни тем подомни на нищо непочиващи твърдения. е..ти и експертите...! или пък "...1000лв за ремонт..." може ли да сикупиш кола на 10-12 год. и само да и напълниш резервоара и карай още поне 10 год. - напълно нормално ми се струва, за такъв тип коли да инвестираш и в рез. части. поне в началото.
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

коли от италия

немога да съм съгласен напълно с колегата не е само за Италия това е за всички държави ако трябва да те преметне продавача ще го направи независимо от каде е колата затова като взиматае кола гледайте много поне вземете да е покарате малко или с някаква гаранция не е вярно че като е от Германия ще е идеална не разчитайте на това аз имам докарани 3 коли от Италия и за тези пари съм доволен
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Май някой, който внася коли от Германия си е платил да му публикуват статийка.... Ама то се знае, за българина немското си е най-добро, а ако не е немско, поне да е ползвано в Германия, че те немците ги купуват колите и после само в гаража ги държат, най-много до супермаркета да отскочат с нея и после - автомивка и пак в гаража и на 15 години колата едва е навъртяла 90 хил. км. Айде стига глупости, от Германия, Швейцария или където и да е, може да се внесе и кочина и свястна кола. Същото се отнася и за Италия. Да не говорим, че прехвалените немски сертификати за преглед се изкарват по същия начин, както се минава и прегледа в БГ - без колата изобщо да ходи на преглед.Ама, все пак, от германия да е, че в другите държави са мърлячи хората и не ги поддържат колите...
          Shit happens, sometimes...
          Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
          Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

В тази държава всеки е експерт.Кои са тези експерти?Внасящите автомобили от Германия, Австрия и Швейцария ли? Глупости.Аз като един експерт мога да кажа: Купувайте само нови автомобили.Обаче жестоката истина е, че на един нов авттомобил само Каското му е колкото поддръжката на един 7-8 годишен.За съжаление при нас важи поговорката "Като не можеш да имаш това което обичаш, обичай това което имаш."
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

...

Коментар

Пълни глупости! На тия "експерти" звездите им го говорят.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

аз съм на мнение точно обратното на тези експерти. Според мен е много по добре ако колата се вземе от страна където кклимата е доста по мек, доста по малко количество валежи, снегове, луги и груги такива условия на които е положен един автомобил от северните европейски държави. Освен това колкото е каран в италия, то може и повече да е каран по аутобаните в северните страни, Така че според мен е доста по-добре ако колата с внесе от Италия, остава и там пък да не са сменяни частите с оригинални. И да не забравяме че единствените части по италианските красавици които най-често дефектират и правят проблеми са Немските елементи на Бош, примерно
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                  сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                  ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Ох ще ме съсипят от смях... Как се прецаках така с моите 4 бамбини...УЖАС!!!Хем са от Италия, хем да нямат никакви проблеми....язък
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

мда, мен ако питате, внасяйте коли само от Виетнам. Щото там нямат пари и карат само колелета, колите си ги държат по гаражите за красота (Колко съм щастлив, че мойта Темпра не е намазала нищо немско - всичко е Маньети Марелли

Коментар

Скоро ходих до Германия за кола утре пътуваме за същата но за сина там има ограничения 120 от 6.00 до 20.00 часа които спазват много стриктно а това за прегледите е вярно там с тия коли които купуваме неможеш мина преглед.
                        Обичам си работата.

Коментар

Брата учи четвърта година в Германия и вика, че там не ставало като тука: "на ти 25 леа Бай Кольо, дай ми лепенка че съм минал преглед" Имаш ли TUV - значи колата наистина е перфектна, само че цената е бая по-тлъстичка - един колега преди година си вкара пасат за 15 хилки - нищичко не е пипнал, само налива и кара, и няколко смени на масло, даже ремъци не е сменял. Дедо си взе кола от Италия преди 2 години, толкова проблеми вика никога не съм виждАл, смени почти цялото окачване за тея 2 години, сумати части под капака, а сега и основен ремонт (неотложен)... Оказа се, че вътре в двигателя маслото не е сменяно почти никога, а само е доливано и има лепкави отлагания по стените....Говоря не за марки коли (италиански, немски, френски и т.н...) а за това КЪДЕ СА КАРАНИ и ОТ КЪДЕ СА ВНАСЯНИ, има разлика, trust me Иначе много съм се засилил да си вземам Брава но като гледам - повечето внос от Италия ме хваща страх... Кой ще я гледа, дали ще познае, при врачка ли да ходя, че някакси не ми се иска да си взема колица за 5-6 бинки и след 1-2 седмици да започне наливането на пари като на досегашната трошка, която карам...

Коментар

Блаженни са вярващите...
                            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

batececo написа:
                              Брата учи четвърта година в Германия и вика, че там не ставало като тука: "на ти 25 леа Бай Кольо, дай ми лепенка че съм минал преглед" Имаш ли TUV - значи колата наистина е перфектна, само че цената е бая по-тлъстичка - един колега преди година си вкара пасат за 15 хилки - нищичко не е пипнал, само налива и кара, и няколко смени на масло, даже ремъци не е сменял. Дедо си взе кола от Италия преди 2 години, толкова проблеми вика никога не съм виждАл, смени почти цялото окачване за тея 2 години, сумати части под капака, а сега и основен ремонт (неотложен)... Оказа се, че вътре в двигателя маслото не е сменяно почти никога, а само е доливано и има лепкави отлагания по стените....Говоря не за марки коли (италиански, немски, френски и т.н...) а за това КЪДЕ СА КАРАНИ и ОТ КЪДЕ СА ВНАСЯНИ, има разлика, trust me Иначе много съм се засилил да си вземам Брава но като гледам - повечето внос от Италия ме хваща страх... Кой ще я гледа, дали ще познае, при врачка ли да ходя, че някакси не ми се иска да си взема колица за 5-6 бинки и след 1-2 седмици да започне наливането на пари като на досегашната трошка, която карам...
                              На дедо ти никой не му е виновен, че е жмАл като е купувАл - "Очи гледАли, Очи плакАли!" е казал народния гений. Освен това според мен не е важно къде е карана една кола, а от кого или от кой е карана?Само не ми излизайте с теорията, че в Германия всички са светци, разбирачи и т.н. И там затворите са пълни...
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X