Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги вкарах типото...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съжалявам за глупавата грешка! Днес имах малко по-натоварен от обикновено ден!Много колеги ми казваха да си форсирам двигателя. А той има доста ресурс за повишаване на мощността, но... Има едно голямо НО, което е в противовес и натежава повече.1. Колата е с достатъчна мощност и аз не я купих за състезания. Ако исках бегачка и мощност, щях да си взема двулитрово Седичи Валволи и допълнително да го форсирам.2. Разхода на гориво се увеличава чувствително, а аз не смятам да слагам газово.3. Чувствително се намаля пробега на двигателя до следващия ремонт.И тъй - не съм увеличавал мощността, поради горните причини. Доволен съм всичките 90 коня да са във форма без окуцели или изобщо липсващи.Тъкмо това искам да демонстрирам с тази снимка на неверниците, които казват, че фиатите имат слаби двигатели. Това са ми оригиналните бутала с които колата е излязла от завода в Торино. Нулево износване на цилиндрите и буталата, както си личи. Сегментите не бяха за смяна (имам на пред вид, че и те си бяха добре откъм размери), но тъй като е възможно да са поомекнали - смених ги с Гьотце, пак нормални. Колата е на 200 000 км и е карана доста джигитски, тръгване с превъртане на гуми - изобщо никакво пазене.Сега съм на предното окачване. И то ще изглежда по същия начин, като двигателя и скоростите.

Коментар

///// написа:
      ...Тъкмо това искам да демонстрирам с тази снимка на неверниците, които казват, че фиатите имат слаби двигатели. Това са ми оригиналните бутала с които колата е излязла от завода в Торино. Нулево износване на цилиндрите и буталата, както си личи.....
      Точно така бяха и моите бутала и цилиндри,нулево износване,а са оригиналните и колата е ръчкана доста До последно не ми харчеше никакво масло Мотора е адски здрав :D
      ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Ако не се лъжа Ланча Делта имаше1.6 турбо на този блок ДВГ, към 140коня, така че ресурс има :D
        In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
        Фиат Стило 1.6

Коментар

Полуоските, помпата на хидравликата и стартера! Никой не ми вярва, че това са възли на по 19 години.Стартера съм го прегледал основно - никакво износване. Помпата на хидравликата - също.
          Прикачени файлове

Коментар

малиииииииква е таз лъскарка бе, ми тя като нова доста хора биха завидели на мускула, както и на всичко под капака.Сега ако можеш вътре да сложиш една изолация, нещо вата...и целия интериор да облечеш с бежова кожа
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Нека да оправя окачването и спирачките отпред и отзад и да пусна двигателя в двигателното отделение, че колата сега представлява това:А за кожа не ми говори - върл противник съм на кожата (все едно ми каза да си купя голф)
              Прикачени файлове

Коментар

Мойто за 2 дни го размазаха тамън 2 пъти
                ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

тц биеш ме мен за 3 2 пъти ма в деня м/у 2те изкривих джанта и спуках гума та или наравно или съм напред малко ко ше кажеш И приемай живота от веселата страна...
                  Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                  Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                  Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Да не спамим в на човека темата

Коментар

Grisha написа:
                      Ма тя си е твоя темата Аз само от време на време давам инфо до къде съм стигнал. Надявам се за Италфеста да съм с колата.

Коментар

///// написа:
                        Grisha написа:
                        Ма тя си е твоя темата Аз само от време на време давам инфо до къде съм стигнал. Надявам се за Италфеста да съм с колата.
                        A аз се надявам да мога да дойда

Коментар

Вече имам най уникалните спирачни апарати. Като от самородно злато.
                          Прикачени файлове

Коментар

Най-накрая видях за какво ми говори на срещата Ами успех с ремонта и дано да си приключил до итал феста

Коментар

И скоростите
                              Прикачени файлове

Коментар

Евалата колега,страшен мераклия си Аз вчера се обзаведох с нов салон за мойто,черен,днес го изпрах и утре го слагам,направо си е нов

Коментар

Working...
                                X