А де,днеска забелязах,че на големи обороти (6500) колата ми пуши синьо адски,утре вече майстора такива шамари ше изяде,че не ми се мисли Аз мисля,че си е спестил гумичките,сегменти сложих от магазина на стамболийски,а от там не вярвам да ми пробутат ментета,винаги съм бил доволен от частите им,но се разбрахме той да вземе гумички и явно си ги е спестил,от какво друго може да пуши?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги вкарах типото...
Collapse
X
-
//// написа:Поръчах основните и мотовилковите лагери и сегментите - марка АЕ (английски, били за първоначално вграждане във фиат). Утре трябва да ми дойдат (към 100-тина лева всичко). Тъкмо ще останат пари за съединител и опорен лагер на дясната полуоска.In Tipo Veritas
Фиат Типо 1.6 DOHC
Фиат Стило 1.6
Коментар
-
Grisha написа:А де,днеска забелязах,че на големи обороти (6500) колата ми пуши синьо адски,утре вече майстора такива шамари ше изяде,че не ми се мисли Аз мисля,че си е спестил гумичките,сегменти сложих от магазина на стамболийски,а от там не вярвам да ми пробутат ментета,винаги съм бил доволен от частите им,но се разбрахме той да вземе гумички и явно си ги е спестил,от какво друго може да пуши?
Коментар
-
pugsy написа:Grisha написа:А де,днеска забелязах,че на големи обороти (6500) колата ми пуши синьо адски,утре вече майстора такива шамари ше изяде,че не ми се мисли Аз мисля,че си е спестил гумичките,сегменти сложих от магазина на стамболийски,а от там не вярвам да ми пробутат ментета,винаги съм бил доволен от частите им,но се разбрахме той да вземе гумички и явно си ги е спестил,от какво друго може да пуши?ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Гриша, виж сега. Съмнява ме, че са ти набити накриво вложките. Самата глава е така проектирана, че няма как да се позиционира правилно. Обикновени тези уплътнения се набиват с чук и камък 11 от гедоре. Аз първия път направих така и резулатата не ми хареса. Извадих всички вложки. Купих нови (80 стотинки едната). Използвах болт М8 прекаран през водача, специален дорник, който да се води по болта и правилно да ляга на вложката и гайка М8. Навивайки гайката, вложката се набива по този начин много точно върху водача. Това може да е едната причина.Другата е майсторът да е строшил някой маслен сегмент и да го е сменил с някой от старите.Трета причина може да е ако си си купил бразилски сегменти марка "Кофап" или нещо подобно.Аз в скоро време смятам да постна снимки как ми става двигателя и кутията.
Коментар
-
Няма значение вече,вчера счупих скорости Ходих до майстора да уговорим за гумичките и на излизане от една пряка на главното първа да се изнеса бързо до 4000,после да сложа втора,каза кррррррррр,веднага трета,но нищо,все едно съм на свободна Спрях,скоростите се включват съвсем нормално и всичко е като преди,с тая разлика,че като вкарам някоя скорост давам газ,отпускам съединителя и колата все едно е на свободна,никакви реакции,пробвах на всички предавки и нестава и нестава,забелязах,че като пробвам на трета,отпускам докрай съединителя,давам малко газ и като пусна газта нещо стърже много гадно Какво предполагате,че еex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
искам и аз да се пробвам......пък то ще се види какво енали знаете, че аксиалния лагер, натиска диска "който е като слънце".......та доста често се случва в следствие на умора на метала и износване лъчите на това слънце се износват и понякога се случва да се изпочупят тези пластини, като в следствие и да наатискаш съединителя той просто не бачка....иначе при загасен мотор скоростите си влизат и най вероятно си работят, но при работещ двигател..... просто не можеш да включиш на никоя понеже дефакто съединителя не разделя двигателя от скоростите......дръгия вариант е повреда в скоростите разбира сеочакваме в най-скоро време да разберем какво е излязлоСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:искам и аз да се пробвам......пък то ще се види какво енали знаете, че аксиалния лагер, натиска диска "който е като слънце".......та доста често се случва в следствие на умора на метала и износване лъчите на това слънце се износват и понякога се случва да се изпочупят тези пластини, като в следствие и да наатискаш съединителя той просто не бачка....иначе при загасен мотор скоростите си влизат и най вероятно си работят, но при работещ двигател..... просто не можеш да включиш на никоя понеже дефакто съединителя не разделя двигателя от скоростите......дръгия вариант е повреда в скоростите разбира сеочакваме в най-скоро време да разберем какво е излязлоex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
значи все повече отива на лагер, ама в скоростите, може би и няколко лагера....иначе верно ремонтирахме и една кола дето се оказа че карето към скоростите се беше яко строшило и то скоростите си въртят и работят, но диференциала също работи, и върти само от страната на счупеното каре....еми все е нещо, но така или иначе като се започне разглобяването ще се мине първо през сваляне на полуоските и каретатат, и после съединителя ще се види.......и ако всичко си е ок, виновника остава скоростна кутия.....СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:значи все повече отива на лагер, ама в скоростите, може би и няколко лагера....иначе верно ремонтирахме и една кола дето се оказа че карето към скоростите се беше яко строшило и то скоростите си въртят и работят, но диференциала също работи, и върти само от страната на счупеното каре....еми все е нещо, но така или иначе като се започне разглобяването ще се мине първо през сваляне на полуоските и каретатат, и после съединителя ще се види.......и ако всичко си е ок, виновника остава скоростна кутия.....ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Grisha написа:pugsy написа:Grisha написа:А де,днеска забелязах,че на големи обороти (6500) колата ми пуши синьо адски,утре вече майстора такива шамари ше изяде,че не ми се мисли Аз мисля,че си е спестил гумичките,сегменти сложих от магазина на стамболийски,а от там не вярвам да ми пробутат ментета,винаги съм бил доволен от частите им,но се разбрахме той да вземе гумички и явно си ги е спестил,от какво друго може да пуши?
Коментар
-
Е ли възможно "майстора", който ти е сменявал каретата или полуоските не разбрах точно да ги е набил с чука към скоростите и да е преебал касетата. Звучи ми много вероятно като теория. Често "майсторите" като изгубят зегерката и прилагат култови методи като тоя за да не се вади полуоската. Мамицата им мръсна!
Коментар
-
Grisha написа:Няма значение вече,вчера счупих скорости Ходих до майстора да уговорим за гумичките и на излизане от една пряка на главното първа да се изнеса бързо до 4000,после да сложа втора,каза кррррррррр,веднага трета,но нищо,все едно съм на свободна Спрях,скоростите се включват съвсем нормално и всичко е като преди,с тая разлика,че като вкарам някоя скорост давам газ,отпускам съединителя и колата все едно е на свободна,никакви реакции,пробвах на всички предавки и нестава и нестава,забелязах,че като пробвам на трета,отпускам докрай съединителя,давам малко газ и като пусна газта нещо стърже много гадно Какво предполагате,че еIn Tipo Veritas
Фиат Типо 1.6 DOHC
Фиат Стило 1.6
Коментар
-
pugsy написа:Grisha написа:pugsy написа:Grisha написа:А де,днеска забелязах,че на големи обороти (6500) колата ми пуши синьо адски,утре вече майстора такива шамари ше изяде,че не ми се мисли Аз мисля,че си е спестил гумичките,сегменти сложих от магазина на стамболийски,а от там не вярвам да ми пробутат ментета,винаги съм бил доволен от частите им,но се разбрахме той да вземе гумички и явно си ги е спестил,от какво друго може да пуши?ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар