Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги вкарах типото...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А де,днеска забелязах,че на големи обороти (6500) колата ми пуши синьо адски,утре вече майстора такива шамари ше изяде,че не ми се мисли Аз мисля,че си е спестил гумичките,сегменти сложих от магазина на стамболийски,а от там не вярвам да ми пробутат ментета,винаги съм бил доволен от частите им,но се разбрахме той да вземе гумички и явно си ги е спестил,от какво друго може да пуши?
    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

//// написа:
      Поръчах основните и мотовилковите лагери и сегментите - марка АЕ (английски, били за първоначално вграждане във фиат). Утре трябва да ми дойдат (към 100-тина лева всичко). Тъкмо ще останат пари за съединител и опорен лагер на дясната полуоска.
      АЕ не са английски, на Federal Mogul концерна са,правят части за основен ремонт, знам че са хубави. Те са нещо като Siemens само че в областа на автомобилите, имат много марки като Ferodo, Champion :P
      In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
      Фиат Стило 1.6

Коментар

Grisha написа:
        А де,днеска забелязах,че на големи обороти (6500) колата ми пуши синьо адски,утре вече майстора такива шамари ше изяде,че не ми се мисли Аз мисля,че си е спестил гумичките,сегменти сложих от магазина на стамболийски,а от там не вярвам да ми пробутат ментета,винаги съм бил доволен от частите им,но се разбрахме той да вземе гумички и явно си ги е спестил,от какво друго може да пуши?
        може да пуши ако има разлято масло по генерацията от вътре и е стигнало до гърнетата,ама не ми се вярва

Коментар

pugsy написа:
          Grisha написа:
          може да пуши ако има разлято масло по генерацията от вътре и е стигнало до гърнетата,ама не ми се вярва
          Или кофти гумички
          ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Гриша, виж сега. Съмнява ме, че са ти набити накриво вложките. Самата глава е така проектирана, че няма как да се позиционира правилно. Обикновени тези уплътнения се набиват с чук и камък 11 от гедоре. Аз първия път направих така и резулатата не ми хареса. Извадих всички вложки. Купих нови (80 стотинки едната). Използвах болт М8 прекаран през водача, специален дорник, който да се води по болта и правилно да ляга на вложката и гайка М8. Навивайки гайката, вложката се набива по този начин много точно върху водача. Това може да е едната причина.Другата е майсторът да е строшил някой маслен сегмент и да го е сменил с някой от старите.Трета причина може да е ако си си купил бразилски сегменти марка "Кофап" или нещо подобно.Аз в скоро време смятам да постна снимки как ми става двигателя и кутията.

Коментар

Няма значение вече,вчера счупих скорости Ходих до майстора да уговорим за гумичките и на излизане от една пряка на главното първа да се изнеса бързо до 4000,после да сложа втора,каза кррррррррр,веднага трета,но нищо,все едно съм на свободна Спрях,скоростите се включват съвсем нормално и всичко е като преди,с тая разлика,че като вкарам някоя скорост давам газ,отпускам съединителя и колата все едно е на свободна,никакви реакции,пробвах на всички предавки и нестава и нестава,забелязах,че като пробвам на трета,отпускам докрай съединителя,давам малко газ и като пусна газта нещо стърже много гадно Какво предполагате,че е

Коментар

Kape!
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

искам и аз да се пробвам......пък то ще се види какво енали знаете, че аксиалния лагер, натиска диска "който е като слънце".......та доста често се случва в следствие на умора на метала и износване лъчите на това слънце се износват и понякога се случва да се изпочупят тези пластини, като в следствие и да наатискаш съединителя той просто не бачка....иначе при загасен мотор скоростите си влизат и най вероятно си работят, но при работещ двигател..... просто не можеш да включиш на никоя понеже дефакто съединителя не разделя двигателя от скоростите......дръгия вариант е повреда в скоростите разбира сеочакваме в най-скоро време да разберем какво е излязло
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                  сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                  ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                    искам и аз да се пробвам......пък то ще се види какво енали знаете, че аксиалния лагер, натиска диска "който е като слънце".......та доста често се случва в следствие на умора на метала и износване лъчите на това слънце се износват и понякога се случва да се изпочупят тези пластини, като в следствие и да наатискаш съединителя той просто не бачка....иначе при загасен мотор скоростите си влизат и най вероятно си работят, но при работещ двигател..... просто не можеш да включиш на никоя понеже дефакто съединителя не разделя двигателя от скоростите......дръгия вариант е повреда в скоростите разбира сеочакваме в най-скоро време да разберем какво е излязло
                    Знам ли,принципно от първа на втора хъркаше яко и след повредата пробвах,включих първа и рязко втора на спряла кола и запален мотор и изхърка пак И майстора иначе каза,че може да е каре,но каза после и скорости та незнам След малко ше му звъня Аз все си мисля,че можеби е диференциал Преди да се счупи скоростите бяха доста зле,виеха яко (може и лагер да е виел де) и като карам с равномерна газ примерно на втора или трета и пусна газта рязко и се чува едно яко тряскане

Коментар

значи все повече отива на лагер, ама в скоростите, може би и няколко лагера....иначе верно ремонтирахме и една кола дето се оказа че карето към скоростите се беше яко строшило и то скоростите си въртят и работят, но диференциала също работи, и върти само от страната на счупеното каре....еми все е нещо, но така или иначе като се започне разглобяването ще се мине първо през сваляне на полуоските и каретатат, и после съединителя ще се види.......и ако всичко си е ок, виновника остава скоростна кутия.....
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                        значи все повече отива на лагер, ама в скоростите, може би и няколко лагера....иначе верно ремонтирахме и една кола дето се оказа че карето към скоростите се беше яко строшило и то скоростите си въртят и работят, но диференциала също работи, и върти само от страната на счупеното каре....еми все е нещо, но така или иначе като се започне разглобяването ще се мине първо през сваляне на полуоските и каретатат, и после съединителя ще се види.......и ако всичко си е ок, виновника остава скоростна кутия.....
                        Каретата и общо взето цялото окачване,всичко е ново на месец Майстора се обади и каза,че диференциала е СМЛЯН Та сега тръгвам по моргите

Коментар

Grisha написа:
                          pugsy написа:
                          Grisha написа:
                          Или кофти гумички
                          сори бате че ти го казвам ама си много сляпвиж какво питаш и какво си писали после виж моя отговорзнаеш какво да направиш за да ти почне дена

Коментар

Е ли възможно "майстора", който ти е сменявал каретата или полуоските не разбрах точно да ги е набил с чука към скоростите и да е преебал касетата. Звучи ми много вероятно като теория. Често "майсторите" като изгубят зегерката и прилагат култови методи като тоя за да не се вади полуоската. Мамицата им мръсна!

Коментар

Grisha написа:
                              Няма значение вече,вчера счупих скорости Ходих до майстора да уговорим за гумичките и на излизане от една пряка на главното първа да се изнеса бързо до 4000,после да сложа втора,каза кррррррррр,веднага трета,но нищо,все едно съм на свободна Спрях,скоростите се включват съвсем нормално и всичко е като преди,с тая разлика,че като вкарам някоя скорост давам газ,отпускам съединителя и колата все едно е на свободна,никакви реакции,пробвах на всички предавки и нестава и нестава,забелязах,че като пробвам на трета,отпускам докрай съединителя,давам малко газ и като пусна газта нещо стърже много гадно Какво предполагате,че е
                              Така както го описваш ми се струва че имаш проблем с аксиалният лагер на съединителя!
                              In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                              Фиат Стило 1.6

Коментар

pugsy написа:
                                Grisha написа:
                                pugsy написа:
                                Grisha написа:
                                Или кофти гумички
                                сори бате че ти го казвам ама си много сляпвиж какво питаш и какво си писали после виж моя отговорзнаеш какво да направиш за да ти почне дена
                                Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Сдухах се Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Коментар

Working...
                                X