Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги вкарах типото...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

charlie написа:
    добре де, главния ви аргумент да пазарувате спирачки от италианеца, е че едва ли не произхода им е гарантиран - а това повярвайте ми не е така п.п. аз НИКОГА не бих си купил дискове 2ра употреба, при условие, че нови 257,4мм вентилирани, примерно струват 35-50 лв.
    За да сложиш вентилирани дискове трябва да смениш и спирачни апарати,накладки и т.н. А и са по 50лв на диск минимум
    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Re: я

zgabrovski написа:
      Abarth. написа:
      soulkeeper написа:
      гледам че си продал джантите сега на 15 ки ли ще се качваш.Какви си намислил да взимаш
      Ще видиш като ги взема Сега се издирват някакви галоши 15ки гуми за 2-3 месеца ми трябват :D Някой ако има изостанали гумета 15ки да дава без значение кви са,само да нямат балони
      Виж тука http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=15561 не са съвсем галоши, жалко че апарата ми не работи да ги снимам
      Абе първо да видя как ще отида с парите за колата и после ще мисля за купуване на гуми :D
      ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Abarth. написа:
        charlie написа:
        добре де, главния ви аргумент да пазарувате спирачки от италианеца, е че едва ли не произхода им е гарантиран - а това повярвайте ми не е така п.п. аз НИКОГА не бих си купил дискове 2ра употреба, при условие, че нови 257,4мм вентилирани, примерно струват 35-50 лв.
        За да сложиш вентилирани дискове трябва да смениш и спирачни апарати,накладки и т.н. А и са по 50лв на диск минимум
        Знам - давам ти пример за цените, че не са чак толкава високи и не е оправдано да се купува 2 ръка. а плътните дискове, са дори още по-евтини
        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
          Abarth. написа:
          charlie написа:
          Знам - давам ти пример за цените, че не са чак толкава високи и не е оправдано да се купува 2 ръка. а плътните дискове, са дори още по-евтини
          26лв на диск,а за 30лв взех 2 почти нови с 11.5мм от 12 на новия

Коментар

Ами погледнато математически си спестил 8лв и имаш спирачни дискове, които са втора употреба. Все пак това са спирачките на колата

Коментар

Как се разбира, дали е/не е крив диска 2-ра ръка?Жив пример от съвсем скоро: Дедото работи като шлосер цял живот (много е добър) и като си купувА диск 2-ра ръка не можа да го познае като го гледа на око - крив ли е прав ли е, като смени счупения диск с новия (втора употреба) педала подскачаше като луд - после го мина малко на струга и готово, но не всеки има достъп до струг и ако го дадеш на стругар да ти го "оправи" сигурно ще излезе колкото нов диск... не знам колко вземат за струговане на един диск...Сори за спама, просто видях дискусия за спирачни дискове втора ръка / нови

Коментар

Освен това да допълня:ако ползваш отстъпки, които са до 20% в някой фирми, новите дискове ставатна цената на втората ти употреба.

Коментар

1115 написа:
                  Ами погледнато математически си спестил 8лв и имаш спирачни дискове, които са втора употреба. Все пак това са спирачките на колата
                  Защо да съм спестил 8лв от дискове като 26+26 прави 52 срещу 30 за другите

Коментар

Ами ако хванеш да смяташ се получава следното:10,2 е минималния размер на който би трябвали да се карат.11,5 е с износване 28%.Нови дискове са 52лв., а 28% от тях са 14лв.Сега сметката е относителна- т.е. няма нови дискове по 38лв, но така се получава математически.

Коментар

1115 написа:
                      Ами ако хванеш да смяташ се получава следното:10,2 е минималния размер на който би трябвали да се карат.11,5 е с износване 28%.Нови дискове са 52лв., а 28% от тях са 14лв.Сега сметката е относителна- т.е. няма нови дискове по 38лв, но така се получава математически.
                      Ясно Днеска ще ходя за накладките,те поне са нови И трябва да са я почнали с разглабянето

Коментар

И на мен ми се обаждат лагерите на вала. Питах - за основните 30 лева, а за мотовилковите 28 лева. А спирачките ще ги сменя с нови или с брембо.

Коментар

//// написа:
                          И на мен ми се обаждат лагерите на вала. Питах - за основните 30 лева, а за мотовилковите 28 лева. А спирачките ще ги сменя с нови или с брембо.
                          Бате за да си сложиш брембо спирачки трябва да ръснеш 1000лв,а за тази кола мисля,че не си заслужава Лагерите на коляновия вал ако са тръгнали трябва сваляне на целия мотор,носене на шлайф на вала (около 70-80лв),основни и биелни лагери първи или втори ремонт зависи докъде се шлайфа вала и така и така ще отваряш мотора по добре си направи и главата и сегментите смени да знаеш,че мотора ти е перфектен и няма да го барнеш повече

Коментар

Днеска ми казаха,че имало разлика между обикновените болтове и болтовете за лети джанти,и за железни джанти ботове неставали на лети Нещо май ме лъжат а?

Коментар

Найстина има разлика в повечето случай!
                              In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                              Фиат Стило 1.6

Коментар

Разликата не е ли че тези за летите са по - дълги?За друго не мога да се сетя.
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
                                X