Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се спасявате в задръстванията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да... за съжаление... дпореди 2 години живеех в Младост и работех в центъра, стигах точно за 12 минути от Младост4 до Народния театър... не е истина какво е сега!
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Още през 1994 г. се преместих в Кокаляне, щото в Лозенец стана нетърпимо да се живее. От Кокаляне до Полиграфическия комбинат (16,9 км) стигам за 12-15 минути, среден разход по компютър 6,2 л/100Преди имах апартамент под хотел Хемус, точно до 4-то районно. Миналата седмица минах да се видя с едни приятели в стария квартал и после отидох до редакцията. 3,2 км за 38 минути , среден разход 10,8 л/100(това е доста икономична дизелова кола, на бензин разхода ще е поне 15/100)Махайте се от тоя град(ако можете да си го позволите) и това е.
      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Нещо да предложиш за купуване в Кокаляне?Съседи да продават нещо ? Ако има нещо пусни едно ЛС.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Аз какво да кажа, работата ми е такава че по цял ден съм с кола и обикалям из центъра (търговски представител, не таксиметров шофьор ) :D Научих всички алтернативни маршрути по малките улички, вярно че избягвам задръстванията по светофарите - ама вече гледам и бая народ се движи по преките та и там става весело. За паркирането в центъра сутрин между 8.00 - 9.00 най се намират места, живущите там по това времие се изнасят а и тези които идват за работа още не са заели местата. А след 21.00 пред блока пък е апсурт да си намеря място, което най много ме дразни - налагасе да паркирам на майната си! Абе все по зле става! Август месец най ми харества движението в София. :D
          In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
          Фиат Стило 1.6

Коментар

Stilo написа:
            За мен не е нормално от Младост до Орлов мост в 9 часа сутринта да пътувам 45-50 минути. С колелото свалих времето на 20!!!Без тренировка А да ставам за работа 1,5 часа по-рано само за да си намеря място за паркиране - не мерси, не съм се оженил за работата си.
            Преди почти две години, като започнахме да търсим апартамент с бъдещата ми жена (вече настояща - скоро става една година), тя все ми навираше в очите Младост. Викам жена стига с тая младост бре. И се появи апартамента ни в Горна баня и почна да мрънка, ама то виж колко е далече Горна баня от Младост и т.н. Казах й, виж сега от Горна баня до центъра е 30-35 мин., от Младост до центъра е пак 30 мин. Тогава какво да правя в панелката и шумотевицата, а да не си отидем на спокойствието и тишината в Г.баня и тя млъкна. Така стана момчета, от където и да го погледнеш все са си 30 минути :D Ако тепърва някой ще си купува апартамент/къща/парцел, бих му препоръчал да се огледа в радиус повече от 10 км от Центъра.А иначе сутрин возя една съседка и й се завива свят като почна да я прекарвам по уличките - луда става.

Коментар

pinko написа:
              ....Махайте се от тоя град(ако можете да си го позволите) и това е.
              За нас 2000 година вестник "Софийски имтои" беше любимо четиво, докато намерим място в Банкя... Сега за нищо на света не мога да си помисля да живея в Сф, пътувам 50-60 минути всеки ден Банкя-Интерпред, но усещането е несравнимо, а като хванеш маршрут - например през Факултета - има дни в които на 40-тата минута съм в работата.

Коментар

Ей поради това всичкото дето сте го изписали по-горе НИКОГА няма да живея в София...Аз стигам от Ямбол до Сливен за 13 минути След като се преместих в Ямбол, а все още работех в Сливен, от къщи (в Ямбол) до работата ми стигах за около 20 минути, без да бързам и като спирам на 3 сфетофара в Ямбол и 1 в Сливен.

Коментар

doofiat написа:
                  А иначе сутрин возя една съседка и й се завива свят като почна да я прекарвам по уличките - луда става.
                  Готина ли е? Съседката бе?!
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Immortal написа:
                    Ей поради това всичкото дето сте го изписали по-горе НИКОГА няма да живея в София.........
                    ....това е една от многото причини, поради които нямаш си и на представа колко много съм доволен, че напуснах София.....въпреки това, всяка седмица ходя до там.....влизам си от Ботевградско, качвам се на околовръстното и сравнително бързо стигам до бизнес парка.......а когато се наложи да минавам центъра, оставям си бу-то в етажният паркинг и айййде на автобусчето.... .......с такова нежелание влизам в града, а с какво облекчение си тръгвам обратно......намразих я тая София, макар и до преди няколко години да не можех да си представя живот извън нея...

Коментар

doofiat написа:
                      А иначе сутрин возя една съседка и й се завива свят като почна да я прекарвам по уличките - луда става.
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                        doofiat написа:
                        .... .......нино, жена му чете форума...трай...

Коментар

Nino написа:
                          doofiat написа:
                          Колега трай че жена ти ще те прати да наняш в Пунтото.. при мене винаги имаш топъл гараж

Коментар

Когато имам работа в центъра определено ползвам градски транспорт! Ходя и се прибирам на работа, когато няма големи задръствания. Попадна ли на такива си седя кротко в колата и си цъкам музички! ’:D’
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ей за това си кютам в Хасково и хич нямам амбиции за София.Тука задрусвания също има, но увеличават времето ми за прибиране вечер от 5 минути на 10 - така, че хич не се и оплаквам. Най монго на 2 последователни светофара да изчакам по 3 смени - ама сага като има насложиха секундарници - в червено и зелено, повече от втора смяна не съм се бавил.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Авео написа:
                                Nino написа:
                                doofiat написа:
                                .... .......нино, жена му чете форума...трай...
                                Споко бре, тя й е колежка

Коментар

Working...
                                X