Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой да е внасял автомобил скоро ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой да е внасял автомобил скоро ?!

Наскоро бях пуснал една тема "Опел Фронтера - наблюдения". Та реших да си взема 2,5 TDS BMW-двигателя. Интересува ме само митото(което е едно нищо) ли падна след 01.01.2007 или и ДДС-то? Екотакси, аксцизи и т.н. Преди имаше митнически калкулатори и в Мобайл.бг и в Ауто.Митница, сега нещо ги няма. До сега съм си купувал коли само от БГ и не знам за какво става въпрос при внос от чужбина. Има ли някакъв начин да излезе по - тънко вноса, освен на инвалид? Каране с чужди номера, изтегляне на ДДС или ... ? Благодаря на отзовалите се.
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Не бих те посъветвал да взимаш 2.5 TDS ако си решил твърдо,внимаваи много.Знам че от германия в момента разходите идват около 1000 1500 лвза 2.5 нямам идея
    ко да направя човек....не работи

Коментар

Колега, да не те разочаровам, но скоро бях при дизелджия да ми гледа дюзите на Бравата и той също си търсеше някаква кола и като се заговорихме каза, че БМВ дизел много пука глави и не искаше да чуе за БМВ. Помисли си!

Коментар

Абе то е ясно, че като ида там на място ще се решава какво да взема, може пък да харесам и нещо друго. По - големото гайле ми е колко горе - долу са разходите по ДДС и др.такси ?! Знам, че за гориво, временни номера, винетки и т.н. разходите са около 500лв.
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Мио и ДДС не би трябвало да плащаш. Това е една от ползите от ЕС. Акциз - да. Тъпое, но още не е отпаднал.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

2.5 д не е ли под 163 кс? ако да - не се плаща акциз! ако е над тези коне за мен има смисъл само за кола в гаранция.
            "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

Lane Staley написа:
              Мио и ДДС не би трябвало да плащаш. Това е една от ползите от ЕС. Акциз - да. Тъпое, но още не е отпаднал.
              то и митото и ДДСто не съм чул да са отпаднали?!?
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
                Lane Staley написа:
                то и митото и ДДСто не съм чул да са отпаднали?!?
                Няма ДДС и мито, понеже веднъж вече са платени в ЕС. Не че нашите не им се иска пак да си приберат ДДС, но .... Същото е и с митото. Единствено, ако продавача там си възстанови ДДС, тогава се плаща тук, но за това се разбираш на място.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                X