Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои автомобили не ръждясват?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На моето браво имам една голяма деруга - отзад под десния стоп, там където се съединяват ламарините на купето и задната броня. Деругата е 4-5 см дълга и широка около 4-5 мм. Боята е ожулена до метал! От 2 зими вече е така - всякви климатични условия - сняг, лед, дъжд и т.н. Няма и следа от ръжда!!!

Коментар

Stefan Raab написа:
      spas4o написа:
      Карам Типо,произведено 1989г.,брат ми кара Дедра от същата година. И двете возила нямат ръжда по купето.
      незнам колеги,ама едно типо на приятел беше изгнило цялото и други фиати от по-старата генерация съм виждал които на нищо не приличат
      Да, тези от 89-91 изгниват, тези от 90-91 само на задните вежди имат едно слабо място. Моето няма ръжда никъде. Същото е и с Пунтото и Бравото.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Със сигурност не ръждясват Ситроените - моят ВХ беше 1983 набор и като го продадох преди 2 години нямаше грам ръжда. Уникално антикорозионно покритие на металните калници и врати. Капаците му бяха пластмасови (на двигателя и задния капак).Темпрата също няма наченки на ръжда. Комшията преди година изнамери една Делта ХФ Интеграле - беше в окаян вид. Вратите бяха изгнили ужасно. Вложи много пари и труд в тази кола, и сега изглежда така:

Коментар

rollin написа:
          Golf 2 и Audi80 ако видите ръждясало значи е претърпяло удар.Тези коли не раждясват.
          Колега виждал съм няколко голфа с доста забележими ръжди(без вид на ударено),иначе за аудито съм съгласен.
          Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
          I am in love with my cars

Коментар

голфовете ръждясват, малко са тези, които не са, независимо дали са удряни..а тази ланча - УНИКАЛНА!!!
            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
            e30 forever!

Коментар

Всички Ланчи след 88 не ръждясват. "Вервайте ми". Разбира се, ако са удряни не е така...
              Lancia Dedra, 1.6 LS, 90 hp, 159B9000, GM MPi, '95
              Lancia Kappa, 2.0, 20V, 145 hp, 838A1000, Bosch Motronic 2.10.3, '95

Коментар

На моя комшия Трабанта няма ама няма никаква ръждица въпреки че е купен преди 25 години :D
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                  На моя комшия Трабанта няма ама няма никаква ръждица въпреки че е купен преди 25 години :D
                  Я г-н Коцев, приятно ми е да ви видя тук, въпреки почти двегошното ми отсъствие. Радвам се че не сте се отказали от форума.п.с. Извинявам се за офтопика, но не можах да се сдържа.
                  Lancia Dedra, 1.6 LS, 90 hp, 159B9000, GM MPi, '95
                  Lancia Kappa, 2.0, 20V, 145 hp, 838A1000, Bosch Motronic 2.10.3, '95

Коментар

Тука съм тукааа :D Форума може да се цепи на 99 парчета но аз съм тука Пък нали имам и Пунто . Тая година автопарка ми се увеличи и вече съм с три коли .Пунтото Мерцедеса и сега за капак Алфа Ромео 156 1.9 турбодизелче. Тъй че Пунтото предстои да се обяви за продан но аз пак ще съм във форума . :D
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

само трабанта не ръждясва, няма как картона да ръждяса :D
                      Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Въпроса с ръждата е малко относителен, но смело мога да кажа че Алфа,Фиат и Ланча са се справили с нея. Немога да си спомня някъде да съм видял ръждиво браво,брава,марея,пунто или друго от този род. Типото и уното повече страдат за разлика от първите модели на ланча дедра и делта които не познават думата ръжда, въпреки че са произведени още 89 за дедра, и 92 за делта. Виж старите делти и призми бяха големи гнилоци но са били и повод фирмата да се стегне в това отношение. Същото важи и за алафа след 33ките вече в новите модели ръждата е непознато понятие. Незнам ферари дали ръждясва
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Веднъж по Дискавъри гледах едно филмче как правят ферари. Там обработваха каросерията против корозия преди да я боядисат.

Коментар

Моито Типо ръждясва.Рамото на задната ми чистачка ръждясало :D :D :D
                            Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                            Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                            Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                            BMW X3 3.0D Aut

Коментар

резервната гума на Пунто също Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Ако се задържи вода там става кофти
                              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

ОПЕЛ вежда никога не ръждясва.ха ха ха ха ха ха
                                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Working...
                                X