Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Румен Петков иска наказания за пътниците...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Румен Петков иска наказания за пътниците...

[quote:47386e9087] Наказания за пътниците в автомобила на пиян шофьор, предлага Румен Петков28 март 2007 | 13:23 | Агенция "Фокус"София. Да бъдат налагани санкции на пътниците, които се качват в автомобила на пиян шофьор, предложи министърът на вътрешните работи Румен Петков по време на дискусия за промените в Закона за движение по пътищата, организирана от бТВ и "24 часа", предаде репортер на Агенция
    no pain no pain

Румката требе да е бил употребил като го е предложил... Друго обяснение нямам за това изказване...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Re: Румен Петков иска наказания за пътниците...

AlBundy написа:
      сега сериозната част на темата: Колеги, успяли ли сте да откажете някога пиян да се качи в колата и как?
      Не, в най-добрия случай съм успявал аз да седна и да закарам пияния до тях. Това е само в моментите, когато съм бил по-малко пиян, и напълно съм осъзнавал риска. Навсякъде в правото отговорността е лична, не виждам защо трябва да се правят изключения. Проблемите по пътищата според мен идват не от това, че законите не са достатъчно сурови, а от това, че не си прилагат ефективно. И, много не ми се ще да предизвиквам полемика, но основната причина е, че служителите на КАТ не си вършат работата

Коментар

Re: Румен Петков иска наказания за пътниците...

tomny написа:
        ... Навсякъде в правото отговорността е лична, не виждам защо трябва да се правят изключения...
        В случая предлагащия е комунист, а при тях всичко е по-иначе... Васко Кръпката побърза да изпее, че "Комунизма си отива" - Да Ама НЕ, бих добавил аз.

Коментар

зависиотчасти съм съгласенобаче министъра малко да си стегне хоратазащото ако няма такава корупция, постоянните пияници ще са без книжки
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Наказателната, административната и дори гражданската отговорност е ЛИЧНА!По основен и дори основополагащ принцип от този в ПРАВОВИТЕ държави - здраве му кажи. Ама ходи го обяснявай това на комунист-полицай!

Коментар

Кръпката пее именно, че си отива, а не че си е отишъл комунизЪмът а с този нов Съюз, хептен няма да си отиде :D Само искам да попитам каква е събираемостта на тези 27.000 акта? И колко души са лежали в пандиза?Същия въпрос по отношение на превишената скорост, кьорави светлини, преминаване на червено и какво ли още не!Докато не започне да се дере яко и да се конфискуват коли, няма да се оправим!!! И полицаите като се набират с тест за интелигентност, обща култура и вежливост (практически изпит) ПП- и аз от лани имам фиш за 10 лв че съм карал със 74км/ч в града Не само, че не съм оспорвал, ами ги посрещнах усмихнат с "Добър ден! С много ли прегреших?" Не че не карам най-редовно ок 80, ама само на хубавите места - 2-3 ленти, видимост... ала бала
              Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                Наказателната, административната и дори гражданската отговорност е ЛИЧНА!
                Е, доколкото разбрах, пътниците ще се санкционират не заради това че шофьора е пиян - това си е неговата лична отговорност, а затова че се возят при шофьор, който е пиян - това пък си е тяхната лична отговорност. Другия вариант е да заявят, че шофьора ги е принудил да се качат в колата и тогава ще могат да го подгонят и за отвличане. Всъщност аз съм "за" затягане на режима - специално за алкохола!
                Fiat Ritmo 105TC
                1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                  Всъщност аз съм "за" затягане на режима - специално за алкохола!
                  Е накъде повече, за 3-4 бири (над 1,2 промила) наказанието е затвор, смъртна присъда ли да въведат?!?

Коментар

Ти виждал ли си осъден за алкохол да излежава присъдата си ефективно ? Защото аз не съм. И именно това трябва да променят. Присъдите за алкохол (говорим криминализирания алкохол над 1,2 промила) да се излежават ефективно, а не условно. Вчера показаха по новините в Пловдивско след акция за алкохол са хванати 17 водачи с алкохол над 1,2 от които 4-ма са рецидивисти. И 4-мата са без книжки именно за алкохол и при всичките им предни пъти са били с алкохол над 1,2 промила. За кво говориме.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      Румката требе да е бил употребил като го е предложил... Друго обяснение нямам за това изказване...
                      YES!

Коментар

Абе тоя алкохолик и наркоман Р.П. кога ще го заключат някъде и да не го показват повече. Писнало ми е от глупостите му. Ако са искали да саздадът закони отдавна да са го направили.
                        Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                        Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                        Совалката средно на LPG
                        Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                          Ти виждал ли си осъден за алкохол да излежава присъдата си ефективно ? Защото аз не съм. И именно това трябва да променят. Присъдите за алкохол (говорим криминализирания алкохол над 1,2 промила) да се излежават ефективно, а не условно. Вчера показаха по новините в Пловдивско след акция за алкохол са хванати 17 водачи с алкохол над 1,2 от които 4-ма са рецидивисти. И 4-мата са без книжки именно за алкохол и при всичките им предни пъти са били с алкохол над 1,2 промила. За кво говориме.
                          Именно това съм написал и аз. Проблема не е че законите са "меки", а че не се прилагат ефективно, така се създава чувство на безнаказаност. На мен ми все тая дали за деянието се предвжижда условно или 10 години, като знам че ще ми се размине. И това чувство се засилва като гледам как полицая си бърка в носа, докато някой пред очите му минава на червено или прави десен завой от лявата лента, или как самия той, говорейки по телефона изрязва всички по трамвайната линия...

Коментар

tomny написа:
                            ... или как самия той, говорейки по телефона изрязва всички по трамвайната линия...
                            Ето това го видях вчера на едно кръстовище на бул. Константин Величков!

Коментар

То за полицаи законите не важат. Виждал съм ги с включени лампи и сирени да бързат .. да пият кафе с някоя мацка.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
                              X