Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интернет?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интернет?

Понеже сме доста хора в къщи на един комп,възможен ли е вариант да се пусне интернет и на още един компютър/без да плащам втора такса,де /.Ако има значение,доставчика ми е Home Lan.Очаквам всякакви предложения,за да реша тази "информационна" криза
    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Сложи по една LAN карта на 2-те PC-та, пусни един кабел между тях и това е ... За повече от 2 компютъра си купи switch ...

Коментар

В кой квартал си? М*****н имат опция за 2 компа за 30 лв - неограничен и е доста бърз. Ако искаш пиши ЛС
      M-Benz E 250 TD 150hp
      M-Benz 200d 75 hp
      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

wwweb написа:
        Сложи по една LAN карта на 2-те PC-та, пусни един кабел между тях и това е ... За повече от 2 компютъра си купи switch ...
        ми ако го гепат хакерите от доставчика ?
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

И как точно ще стане това "гепване" ?Аз също съм с два компютъра в къщи. Първия, към който е вързан физически интернета се явява рутер, отвън няма начин да се разбере, че са два компютъра... Пък и това не е кабелна телевизия да ми казват колко устройства ще си закачам на кабела. Доставчика ти дава нет - количество трафик и скорост. От това колко компютъра си накичил на кабела той нищо не губи - само дето може да спечели. На практика самите тези доставчици правят същото - купуват интернет отнякъде и го пускат на колкото се може повече компютри...

Коментар

Рутър ти е решението, още повече, че не е незаконно.Поне моя договор е така, че и десет компа да вържа, все тая.Към Бол.бг съм.п.с. Даже си вземи безжичен, аз съм така и си джиткам с лаптопа където ми е кефбез да се оплитам в кабеляци.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Аз съм с wireless рутер който седи при кабела, и към него с кабел съм вързал стационарното ПЦ а лаптопа ми е долу ... супер удобно е това рутерче, мандахерцаш пц-то насам натам без проблем.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Да, както е казал колегата immortal няма защо да се притеснява човека ... Той си плаща нета, пък да си го споделя сред колкото иска PC-та. Аз вкъщи също съм с 2 PC-та + един лаптоп, пък и съм на БТК

Коментар

интернет

ако ти трябав мога да ти дам един имам малък хъб -или -суич е незнам точно свален от разпределителна кутия
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Все пак не е толкова лесно с HomeLan. За абонаменти под 33лв (май или повече беше??) използват гаден номер с TTL-1. Решението да се раздели с комп става с отделен, който се използва за рутер и е с ОС способна да променя този ТТЛ. Друго решени е с рутер, който не намалява брояча на ТТЛ_а. Това са конкретен модел на репотек, линксис. При безжичните е удобен linksys wrt54G, GL.... стига версията му да е под V5. Ако това е изпълнено има доста ОС на базата на линукс които могат да му се качат.

Коментар

и аз щях да кажа че хоумлан ползват ТТЛ-1, както и Мегалан. Но истианта е че има лек и под Винбоза.
                      Lancia Dedra, 1.6 LS, 90 hp, 159B9000, GM MPi, '95
                      Lancia Kappa, 2.0, 20V, 145 hp, 838A1000, Bosch Motronic 2.10.3, '95

Коментар

Точно за тях съм мяркал някакви решения за пачване на фърмуеъра на рутера...и проблема се решавал.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Пачването трябва да се прави внимателно и на точната ревизия рутер.Решението под Винбоз е ползването на програми като СС-Прокси.

Коментар

Re: Интернет?

lu40 написа:
                            Понеже сме доста хора в къщи на един комп,възможен ли е вариант да се пусне интернет и на още един компютър/без да плащам втора такса,де /.Ако има значение,доставчика ми е Home Lan.Очаквам всякакви предложения,за да реша тази "информационна" криза
                            Без да съм компютърен специалист ти давам линк, който се надявам да ти е полезен! http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index....89472461Май точно това коментират колегите по-горе. Не съм пробвал засега решението предложено в него - в къщи съм само с лаптопче с "умряла" батерия. Моят доставчик от 1.5 години е Megalan - само една дума за тях - "Перфектни" :D .
                            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                            Среден разход на газ

Коментар

Linksys рутера задължително трябва да е GL версия за да е с линукс и да може да се пипа софтуера му. НО тук идва добрата новина от мен линксиса струва около 130 лв и си играете с ъпдейти на фирмуер и т.н. Онзи ден продадох на един приятел, който е към HомеLAN, рутер D-Link DI524. Цената му е около 85-90 лв. и си върши цялата работа сам самичък, без никакви ъпдейти и "сложнотии". Дори в настройките има отметка дали да променя ТТЛ или не. Поддържа си всички необходими екстри за да може да се използва за целта. Естествено е и с 54Mbps wireless + 4 портов суич, РРРОЕ, service name, промяна на МАС .... и т.н.
                              ПРЕЕ*АН с Фиат!
                              И за това с по-хубав Сутиен :P

Коментар

Working...
                              X