Понеже сме доста хора в къщи на един комп,възможен ли е вариант да се пусне интернет и на още един компютър/без да плащам втора такса,де /.Ако има значение,доставчика ми е Home Lan.Очаквам всякакви предложения,за да реша тази "информационна" криза
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интернет?
Collapse
X
-
И как точно ще стане това "гепване" ?Аз също съм с два компютъра в къщи. Първия, към който е вързан физически интернета се явява рутер, отвън няма начин да се разбере, че са два компютъра... Пък и това не е кабелна телевизия да ми казват колко устройства ще си закачам на кабела. Доставчика ти дава нет - количество трафик и скорост. От това колко компютъра си накичил на кабела той нищо не губи - само дето може да спечели. На практика самите тези доставчици правят същото - купуват интернет отнякъде и го пускат на колкото се може повече компютри...
Коментар
-
Рутър ти е решението, още повече, че не е незаконно.Поне моя договор е така, че и десет компа да вържа, все тая.Към Бол.бг съм.п.с. Даже си вземи безжичен, аз съм така и си джиткам с лаптопа където ми е кефбез да се оплитам в кабеляци.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Аз съм с wireless рутер който седи при кабела, и към него с кабел съм вързал стационарното ПЦ а лаптопа ми е долу ... супер удобно е това рутерче, мандахерцаш пц-то насам натам без проблем.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Все пак не е толкова лесно с HomeLan. За абонаменти под 33лв (май или повече беше??) използват гаден номер с TTL-1. Решението да се раздели с комп става с отделен, който се използва за рутер и е с ОС способна да променя този ТТЛ. Друго решени е с рутер, който не намалява брояча на ТТЛ_а. Това са конкретен модел на репотек, линксис. При безжичните е удобен linksys wrt54G, GL.... стига версията му да е под V5. Ако това е изпълнено има доста ОС на базата на линукс които могат да му се качат.
Коментар
-
Точно за тях съм мяркал някакви решения за пачване на фърмуеъра на рутера...и проблема се решавал.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Re: Интернет?
lu40 написа:Понеже сме доста хора в къщи на един комп,възможен ли е вариант да се пусне интернет и на още един компютър/без да плащам втора такса,де /.Ако има значение,доставчика ми е Home Lan.Очаквам всякакви предложения,за да реша тази "информационна" криза
Коментар
-
Linksys рутера задължително трябва да е GL версия за да е с линукс и да може да се пипа софтуера му. НО тук идва добрата новина от мен линксиса струва около 130 лв и си играете с ъпдейти на фирмуер и т.н. Онзи ден продадох на един приятел, който е към HомеLAN, рутер D-Link DI524. Цената му е около 85-90 лв. и си върши цялата работа сам самичък, без никакви ъпдейти и "сложнотии". Дори в настройките има отметка дали да променя ТТЛ или не. Поддържа си всички необходими екстри за да може да се използва за целта. Естествено е и с 54Mbps wireless + 4 портов суич, РРРОЕ, service name, промяна на МАС .... и т.н.ПРЕЕ*АН с Фиат!
И за това с по-хубав Сутиен :P
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар