Привет!Поздрави на всички от вече слънчева и очакваща идването на пролетта Финалндия! Тук хората карат най-различни автомобили, но разбира се има и ФИАТ-ове (нови, стари), и то много, предимно пунтовци.А колко много мотори има, направо не е истина. Като се стопли последните дни времето и назикачаха всички. Вчера (неделята) се разхождах из центъра на Лапенранта и имах чуството че съм на рокерски събор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поздрави на всички от...
Collapse
X
-
HumppaЕтикети: –
-
Re: Поздрави на всички от...
Humppa написа:Привет!Поздрави на всички от вече слънчева и очакваща идването на пролетта Финалндия! Тук хората карат най-различни автомобили, но разбира се има и ФИАТ-ове (нови, стари), и то много, предимно пунтовци.А колко много мотори има, направо не е истина. Като се стопли последните дни времето и назикачаха всички. Вчера (неделята) се разхождах из центъра на Лапенранта и имах чуството че съм на рокерски събор.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
-
Re: Поздрави на всички от...
GTipo написа:Humppa написа:Привет!Поздрави на всички от вече слънчева и очакваща идването на пролетта Финалндия! Тук хората карат най-различни автомобили, но разбира се има и ФИАТ-ове (нови, стари), и то много, предимно пунтовци.А колко много мотори има, направо не е истина. Като се стопли последните дни времето и назикачаха всички. Вчера (неделята) се разхождах из центъра на Лапенранта и имах чуството че съм на рокерски събор.
Коментар
-
Humppa
Тук времето е прекрасно. От седмица насам е пролет, днес е около + 15, та може и повече. Снега почти се е стопил.Общо взето за Финландия:Равна срана, много, невероятно много езера и гори, а по крайбрежната линия - острови. За статистиката - повече от 65% от територията на страната са гори, обработваеми са 7-8%, според различни източници броят на езерата варира, но най-често срещаната цифра е около 200 000, остривите по крайбрежието са около 83 000. Хората са приятни, отзивчиви и винаги готови да помогнат. Притичват ти се на помощ дори без да си ги помолил.За съжаление е много трудно да се намери работа тук, защото искат да знаеш суоми (финландски език), а той е (*(*&%#%#@&№%№&%)(*№)&.Живота е много скъп. Всичко е много скъпо.Ъ-ъ-ъ-ъ, не се сещам друго сега, ама има какво още да се пише. Ако ви интересува нещо - питайте
Коментар
-
Nino написа:Дай повече информация за ФИНЛАНДКИТЕ!!!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ха ха ха ... внимавай...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Humppa
1. За финландките - предимно руси, синеоки и сдържани (ама после са палави)... В дискотеката се заглеждат по тъмни балкански субекти (като мен) но в общия случай там (в дискотеката) са доста подпийнали. Аз си имам сериозна приятелка и се въздържам от похотливи набези към финките. 2. За работата - с ингилизки език се оправяш идеално, но все пак за да си намериш работа ти трябва или фински или шведски. Цялата информация за свободни работни места е на финландкси. Обиколих няколко банки, докато намеря английско-говоряща банка, че да си открия банкова сметка. В другите банки договорите бяха на фински и няма как да подпиша някакъв договор, в който и думичка не мога да прочета. Иначе всички институции, организации, фирми и т.н. си имат адреси в интернеда и от там може да се прочете всичко (особено ако го има и на английски).3. Аз съм тук по СОКРАТ/ЕРАЗМУС. Това е международна програма за обмен на студенти.Това засега
Коментар
-
Humppa
Roko написа:Благодаря ти за инфото! Преди и аз се бях замислил да замина по тази програма, ама енглиша ми май не е толкова добър, че да уча!
Коментар
-
Humppa написа:Roko написа:Благодаря ти за инфото! Преди и аз се бях замислил да замина по тази програма, ама енглиша ми май не е толкова добър, че да уча!Space Star 1.9 DID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар