Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поздрави на всички от...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поздрави на всички от...

Привет!Поздрави на всички от вече слънчева и очакваща идването на пролетта Финалндия! Тук хората карат най-различни автомобили, но разбира се има и ФИАТ-ове (нови, стари), и то много, предимно пунтовци.А колко много мотори има, направо не е истина. Като се стопли последните дни времето и назикачаха всички. Вчера (неделята) се разхождах из центъра на Лапенранта и имах чуството че съм на рокерски събор.

Re: Поздрави на всички от...

Humppa написа:
    Привет!Поздрави на всички от вече слънчева и очакваща идването на пролетта Финалндия! Тук хората карат най-различни автомобили, но разбира се има и ФИАТ-ове (нови, стари), и то много, предимно пунтовци.А колко много мотори има, направо не е истина. Като се стопли последните дни времето и назикачаха всички. Вчера (неделята) се разхождах из центъра на Лапенранта и имах чуството че съм на рокерски събор.
    Я кажи студ ли е там? Скоро е възможно да се ходи в една държава близо до теб та?
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Re: Поздрави на всички от...

GTipo написа:
      Humppa написа:
      Я кажи студ ли е там? Скоро е възможно да се ходи в една държава близо до теб та?
      Аз само знам, че я наричат държавата на хилядата езера. Много ми се ходи по скандинавските страни ама нямам нито време нито пари за сега.
      Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
      Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
      Совалката средно на LPG
      Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Тук времето е прекрасно. От седмица насам е пролет, днес е около + 15, та може и повече. Снега почти се е стопил.Общо взето за Финландия:Равна срана, много, невероятно много езера и гори, а по крайбрежната линия - острови. За статистиката - повече от 65% от територията на страната са гори, обработваеми са 7-8%, според различни източници броят на езерата варира, но най-често срещаната цифра е около 200 000, остривите по крайбрежието са около 83 000. Хората са приятни, отзивчиви и винаги готови да помогнат. Притичват ти се на помощ дори без да си ги помолил.За съжаление е много трудно да се намери работа тук, защото искат да знаеш суоми (финландски език), а той е (*(*&%#%#@&№%№&%)(*№)&.Живота е много скъп. Всичко е много скъпо.Ъ-ъ-ъ-ъ, не се сещам друго сега, ама има какво още да се пише. Ако ви интересува нещо - питайте

Коментар

Дай повече информация за ФИНЛАНДКИТЕ!!!
          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Здрасти колега, я кажи ти с какво се занимаваш там, ако не е тайна де?!? Чувал съм и че с английски може да се оправи човек! Суоми-то ми се струва че е доста труден език! Щях да работя при едно семейство там, но работата пропадна! Поздрави от БГ! :D
            Space Star 1.9 DID

Коментар

Nino написа:
              Дай повече информация за ФИНЛАНДКИТЕ!!!
              Колега, пак нещо ти "става" няма лошо....
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
                Колега, пак нещо ти "става" няма лошо....
                Бе нали знаеш, лъвица да е руса да е! Озърнах се около мен преди да го напиша де...
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ха ха ха ... внимавай...
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                  Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                  Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                  http://forum.fiat-bg.org

Коментар

1. За финландките - предимно руси, синеоки и сдържани (ама после са палави)... В дискотеката се заглеждат по тъмни балкански субекти (като мен) но в общия случай там (в дискотеката) са доста подпийнали. Аз си имам сериозна приятелка и се въздържам от похотливи набези към финките. 2. За работата - с ингилизки език се оправяш идеално, но все пак за да си намериш работа ти трябва или фински или шведски. Цялата информация за свободни работни места е на финландкси. Обиколих няколко банки, докато намеря английско-говоряща банка, че да си открия банкова сметка. В другите банки договорите бяха на фински и няма как да подпиша някакъв договор, в който и думичка не мога да прочета. Иначе всички институции, организации, фирми и т.н. си имат адреси в интернеда и от там може да се прочете всичко (особено ако го има и на английски).3. Аз съм тук по СОКРАТ/ЕРАЗМУС. Това е международна програма за обмен на студенти.Това засега

Коментар

Благодаря ти за инфото! Преди и аз се бях замислил да замина по тази програма, ама енглиша ми май не е толкова добър, че да уча!
                      Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                        Благодаря ти за инфото! Преди и аз се бях замислил да замина по тази програма, ама енглиша ми май не е толкова добър, че да уча!
                        Да не мислиш, че моя инглиш е много добър? Не. Каквото помня от училището от 5 до 9-ти клас - това е. Ъъъ и много четене на английски у интернедо Не се притеснявай да кандидатсваш за Еразмус-а! Само трябва да си прецениш добре в коя сържава исташ да отидеш, ако имаш опции. В нашия университет имаше места още за Швеция, Италия, Гърция, Кипър, Германия, Белгия, Естония и други, ама не се сещам вече. 2 мои колежки са в Италия - общо взето много зле, не ходи там. За Финландия и Швеция - 6. Белгия - един от съквартирантите е там - яко купони и много яки маци - също отлична дестинация. В Кипър пак е ОК, само че жега, ама и море, но нямам достатъчно инфо за там...Общо взето това е за Еразмуса. Ако имаш възможност хич не се и замисляй!!!

Коментар

1. За сериозната приятелна - ако не е стеб не се шашкай. Хората разправят, че ако двама души са в различни държави (часови зони) не се брои 2. Когато се прибираш да не забравиш да донесеш от едноименната водка и да почерпиш колегите

Коментар

Humppa написа:
                            Roko написа:
                            Да не мислиш, че моя инглиш е много добър? Не. Каквото помня от училището от 5 до 9-ти клас - това е. Ъъъ и много четене на английски у интернедо Не се притеснявай да кандидатсваш за Еразмус-а! Само трябва да си прецениш добре в коя сържава исташ да отидеш, ако имаш опции. В нашия университет имаше места още за Швеция, Италия, Гърция, Кипър, Германия, Белгия, Естония и други, ама не се сещам вече. 2 мои колежки са в Италия - общо взето много зле, не ходи там. За Финландия и Швеция - 6. Белгия - един от съквартирантите е там - яко купони и много яки маци - също отлична дестинация. В Кипър пак е ОК, само че жега, ама и море, но нямам достатъчно инфо за там...Общо взето това е за Еразмуса. Ако имаш възможност хич не се и замисляй!!!
                            Добре, ами с кинтите как стои положението? Стипендии, издръжка и т. н.
                            Space Star 1.9 DID

Коментар

Working...
                            X