Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се определяне на рейтинг на дадено предаване или ТВ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се определяне на рейтинг на дадено предаване или ТВ?

За да не цапам темата за Music Idol, пускам нова такава! Колегата Ilkor каза, че ще обясни подробно, за което му благодаря!
    Space Star 1.9 DID

Може би беше по добре на лични, че не вярвам темата да е интересна за автофорум ...Първо се подбира представителна извадка от домакинства които са съгласни да учавстват в проучването. В домовете им до всеки телевизор се монтира устройство което регистрира всяка смяна на програма от телевизора, както и неговото състояние - вкл/изкл. Това става по метод който разпознава тези събития без намеса в самият приемник. Другият параметър който се регистрира е кой точно от цялото семейство гледа телевизора. Така събраните данни през нощта се събират от сървър през телефонния пост на домакинството или ако няма такъв през GSM мрежа.В техн. център се прави и непрекъснат запис на програмата на телевизиите за да се свали програмата им по предавания. Двата типа данни се съпоставят и обобщават за да се възпроизведе реалното състояние за цялото население на България и се предоставят на телевизии, рекл. агенции, преса ...До колкото знам на базата на тези данни се изчислява стойността на рекламното време в телевизиите, както и парите които получават продуцентите - т.е. ако няма рейтинг няма и заплати В момента една агенция прави такова изследване (с техн. средства, а не по спомени на участниците). И има още една която се опитва сега да тръгне ...В общи линии - това е ...

Коментар

Винаги съм се чудил как точно става този процес и не съм и предполагал ,че е чрез монтиране на такива устройства.
      Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
      I am in love with my cars

Коментар

Преди е ставало с попълване на тъй наречените дневници.В тях респондентите полълват данните за изминалата седмица с дискретност 15 минути по спомен Някой би ли могъл да каже какво е гледал между 16.30 и 16.45 миналия вторник

Коментар

Благодаря ти колега! Не съм и предполагал, че по този начин стават нещата! Ако модовете сметнат за необходимо, може да изтрият темата!
          Space Star 1.9 DID

Коментар

ilkor написа:
            Може би беше по добре на лични, че не вярвам темата да е интересна за автофорум ...
            На мене ми е интересно.
            В домовете им до всеки телевизор се монтира устройство което регистрира всяка смяна на програма от телевизора, както и неговото състояние - вкл/изкл. Това става по метод който разпознава тези събития без намеса в самият приемник. Другият параметър който се регистрира е кой точно от цялото семейство гледа телевизора.
            Дали е включен телевизора е лесно да се определи - това ми е ясно. Обаче как се определя (без намеса в приемника) коя програма се гледа??? Предполагам, че може да се засича дистанционното (така ли е?), обаче ако човека смени програмите от копчетата на телевизора? Или примерно си пренастрои на 1-ва програма друг канал? Или примерно БТВ го има на няколко канала и гледа който му падне?
            Fiat Ritmo 105TC
            1600cc 105к.с.

Коментар

Методът по който се разпознава гледаната програма в тези устройства беше измислен от нас преди 8-9 години. Използва се електромагнитното излъчване на ТВ приемник което се регистрира с датчик закрепен върху корпуса на приемника. От това излъчване се извлича информация за параметрите на синхропоследователността на гледаната програма. След сравняването на тези параметри устройството разпознава програмата. Така че няма значение как зрителят ще сменя програмите или какви промени ще прави по тяхната подредба.Този метод работи при аналогово разпространявани програми. За цифрово предавани програми се ползват други ...

Коментар

Working...
              X