Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос несвързан с ФИАТ - закъснение на вноска в банка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос несвързан с ФИАТ - закъснение на вноска в банка

Има въпрос относно това колко мога да закъснявам с вноска за погасяване на потребителски кредит в банка.Миналата седмица трябваше да си погася вноската в понеделник, но имах закъсняване на плащанията, т.е. вместо да си получа парите по-рано, трябваше да ги получа в края на седмицата. При това кредитният ми инспектор започна да ме тормози всеки ден, като ми се обаждаше по 1-2 пъти да ме юрка да си внасям вноската. Обясних му човешки че ми закъсняват парите, че имам най-добро намерение да си обслужвам кредита, че ще ги внеса до края на седмицата и че си има наказателни лихви за просрочие, които ще си платя. Въпреки това той продължи да звъни всеки ден по телефона и да ме тормози по всякакъв начин. Говори някакви глупости за съдии изпълнители и т.н. Накрая ми каза че това му е работата, което наистина си е така.Въпросът е - закъснявам за първи път с вноска, обслужвам този кредит почти година вече, а и закъснението ми е едва 3-4 дни (от понеделника до петъка). Някой има ли си представа колко е законното закъснение за вноска? Явно инспекторите са инструктирани да спичат хората когато закъсняват, ама искам да знам да им се връзвам ли или не...
    Fiat Brava 1.6
    Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
    Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Няма законно и незаконно закъснение на вноска.Щом си просрочил падежа тече наказателна лихва, която е уговорена с договора ти за заем.Прочети си много внимателно договора за кредит, предполагам, че неразделна част от него е погасителният план.В него също предполагам,че пише кога кредитът става предсрочно изискуем, обикновено това са три просрочени вноски и тогава могат да ти споменават за съдии-изпълнители.Иначе пикльото от банката, просто те тормози да си издължиш просрочието, като го набараш в банката го убеди, че при следващо подобно държание от негова страна ще сезираш ръководството на банката писмено...и ще видиш как ще омекне.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Точно както ти казва колегата. Долното натегливо копеленце явно иска да направи впечатление на шефа си и те юрка.Поискай им официална справка за дължимото, като има кажеш че ти трябва защото се местиш в друга банка. И тогава гледай как ще почнат да ти се мазнят.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Ами то тези срокове май за всяка банка са си различни... За ДСК знам, че наказателна лихва не се дължи до 6 дена (календарни, а не работни!) от деня на падежа, а цялата оставаща дължима сума по кредита става предсрочно изискуема след 3 поредни просрочени дати за падеж (в общия случай 2 месеца + 6 дена).
        Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
        --- в сърцето завинаги... ---
        Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Не им се връзвай толкова лесно. Не знам в коя банка си, а това е важно, но 3-4 дни не са страшни. Чвно онзи се престарава. В момента в банките работят токлова некадърни хора, че не е истина просто.Това със съдия изпълнителя е абсолютна глупост - има подобна постановка в закона, който промениха преди около половин година, но там има и много неща които защитават теб като потребител. Едно от тях е наказателната лихва - внимавай как ще ти начислят наказателна лихва - трябва да само върху просрочената сума.А коато отидеш да си внесеш парите просто му напомни деликатно, че част от тези пари отива И ЗА НЕГОВАТА заплата - така че да е по-учтив.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Хахаха :DМита, много зависи за какво е кредита и колко е вноската Аз имах преди две години лизинг (своево вида кредит) за домакински уред и не бях плащал 4 месеца, преди да се сетя, че съм пропуснал вноските, а никой не ме е притеснявал никога - "TBI Кредит" Година преди това, имах друг лизинг за стереото в колата и пак пропусках вноски, звъняха ми, НО много бързо им обяснявах, че съм "претърпял много сериозни винансови загуби и няма да съм наясно с финансовото си положение в близко бъдеще, поради заплахата от осъдителна присъда по дело за кражба с взлом и притежание на незаконно оръжие" На следващия ден като влезех в "ЦКБ" и ме обслужваха с предимство :D :D :D Kакто Нино вече каза, изчети си договора много внимателно и после спокойно му тегли една майна на тоя инспектор :D Хич да не ти пука, щом си плащаш вноската и най-вече щом имаш кредитна история, изощо не се притеснявай и без друго той НЕ решава нищо :D

Коментар

И аз съм на мнение, че кредитния инспектор се престарава. Не съм има подобни преживявания за щастие, но съседа ми разнася писма от време на време на такива, които не си плащат вноските. Все на хора които не са плащали повече от 6-7 месеца и повече. Така че първо трябва да ти пратят писмо та да стнае по-сериозно. Ще имаш някаква наказателна лихва, но само това.
              Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
              Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
              Совалката средно на LPG
              Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Fiat 127 написа:
                И аз съм на мнение, че кредитния инспектор се престарава. Не съм има подобни преживявания за щастие, но съседа ми разнася писма от време на време на такива, които не си плащат вноските. Все на хора които не са плащали повече от 6-7 месеца и повече. Така че първо трябва да ти пратят писмо та да стнае по-сериозно. Ще имаш някаква наказателна лихва, но само това.
                Не съветвам колегата Mita да прави така като тези които не са плащали 6-7 месеца и повече.Специално ДСК са откачили нещо и за три и повече погасителни вноски погват поръчителите.Днес получих запор върху заплатата на мой колега който е поръчител на ДСК клиент.Аз също работя в банка.
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ех колеги когато купуваш нещо пари лесно се дават едва ли това което си харесал е най доброто.Когато теглиш кредит какъвто и да е хиляда разправии,но стане ли въпрос за вноски всичко им е позволено.Аз от един месец имам чувството,че Германос ми е втори дом.Водя борба за смяна на скапан телефон който не може да се отремонтира.Най накрая се съгласиха,но все още съм без телефон.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз затова си държа в дебитната карта една вноска. И като ми замотат заплатата ония си я дръпват от картата и не ми слагат наказателна лихва.

Коментар

Мерси за отговорите, колеги! Изчетох си договора, но нищо не разбрах за съжаление. Майната му. Важното е че вноската е оправена. Просто въпроса е че прилагат ега ти и психическия тормоз.
                      Fiat Brava 1.6
                      Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                      Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

mita написа:
                        Мерси за отговорите, колеги! Изчетох си договора, но нищо не разбрах за съжаление. Майната му. Важното е че вноската е оправена. Просто въпроса е че прилагат ега ти и психическия тормоз.
                        Ами прилагай и ти такива мерки спрямо въпросният служител. Звъни му и го питай колко пари имаш па сметката разни други въпроси и така. С неговите камъни по неговата глава
                        Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                        Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                        Совалката средно на LPG
                        Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Working...
                        X